بیش از ۳۷۰ دانش آموز و دانشجوی افغانستانی در خراسان جنوبی تحصیل میکنند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی کمک به افعانستان در همه ابعاد به ویژه در حوزه امنیت را از سیاستهای کلان ایران برشمرد و گفت:حضور ناتو در افغانستان که با هدف تامین امنیت این کشور صورت گرفته با شکست مواجه شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمد حسینی در دیدار کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در بیرجند اظهار داشت: در صورت عدم تامین امنیت پایدار، هربرنامه ای که برای بازگشت پناهجویان افغانستانی به کشورشان پیش بینی شود با شکست مواجه خواهد شد.
وی به مشترکات قومی، مذهبی و فرهنگی ایران و افغانستان اشاره کرد و گفت: ایران با افغانستان در مباحث مختلف دارای مشترکات فراوانی است و همین امر موجب شده مردم این کشور را برادر خود بدانیم.
وی با اشاره به حضور بیش از سه دهه از مهاجرین در ایران و خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر 265 نفر دانش آموز و 110 نفر دانشجوی افغانستانی در حال تحصیل در رشتههای مختلف تحصیلی در دانشگاهها و مراکز آموزشی استان هستند که سرانه آموزشی هر نفر بیش از 2 میلیون تومان استن.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان جنوبی افزود: این در حالی است که بخشی از کمکهای سازمان ملل متحد در امور پناهجویان از سال 2015 قطع شده است.
حسینی به تلاشهای صورت گرفته در بحث آموزش و حرفه آموزی توسط کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اشاره و تصریح کرد: با وجود ضرورت این تلاشها، لازم است در بعد کمی و کیفی این خدمات توسعه پیدا کند.
وی کمک به افعانستان در همه ابعاد به ویژه در حوزه امنیت را از سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: حضور ناتو در افغانستان که با هدف تامین امنیت این کشور صورت گرفته با شکست مواجه شده است.
وی با تاکید بر لزوم تلاش مضاعف جامعه بین المللی در ایجاد تامین امنیت پایدار در افغانستان از نماینده کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ایران درخواست کرد جهت تقویت امکانات آموزشی به منظور بهره مندی مهاجرین اقدامات بیشتری صورت گیرد.
نماینده کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان ایران نیز در این جلسه از کمکهای کم نظیر سه دهه گذشته ایران به پناهجویان تقدیر کرد.
سیوان کاداناپالا به وضعیت کشورهای منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: تلاشهای زیادی صورت گرفته است تا پناهجویان افغانستانی در کانون توجه کشورهای دنیا قرار گیرند.
وی با اشاره به میهمان نوازی ایرانیان تصریح کرد: 29 درصد متقاضیان پناهندگی به اروپا، افغانستانی هستند.
انتهای پیام/