چادرشب بافی سرایان بار دیگر در چرخه تولید قرار گرفت

چادرشب بافی سرایان بار دیگر در چرخه تولید قرار گرفت

مدیر اداره میراث فرهنگی سرایان گفت: چادر شب بافی یکی از هنرها و صنایع دستی مردم غیور خراسان بوده است که از دیرباز در شهرستان سرایان انجام می‌شده اما متأسفانه زندگی مدرنیته آن را به گرد فراموشی سپرد که این روزها دوباره در رکاب تولید قرار گرفته است.

به گزارش  خبرگزاری تسنیم از بیرجندو به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، محمد عرب اظهار داشت: چادر شب بافی از دیرباز در سطح شهرستان سرایان انجام می‌شده است اما متاسفانه زندگی مدرنیته آن را به گرد فراموشی سپرد با این حال با پیگیری‌های دلسوزان عرصه صنایع دستی سرایان هم اکنون این هنرتوسط دستان توانمند هنرمندان روستای چرمه شهرستان سرایان احیا شده است.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان سرایان گفت: هنر چادر شب بافی در گذشته در سطح شهرستان سرایان از رونق خوبی برخوردار بوده و مردم منطقه از دستاوردهای چادرشب بافی خود برای کاربردهای متفاوت استفاده می‌کردند اما به مرور این هنر به گرد فراموشی سپرده و اجناس دیگر جایگزین آن در بازار شدند.

وی افزود: با توجه به پیشینه و زمینه کافی در شهرستان و وجود هنرمندان پیشکسوت، برنامه احیای این رشته با شناسایی هنرمندان پیشکسوت، تدوین و با هماهنگی‌های صورت گرفته و همت هنرمندان این رشته پس از سال‌ها اولین دارهای پارچه بافی در روستای چرمه برپا و تولیدات این رشته نیز در تنها فروشگاه صنایع دستی شهرستان به فروش می‌رسد و از این پس نیز در نمایشگاه‌های مختلف هنرمندان جاجیم و تولیداتشان حضور خواهند داشت.

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان افزود: در حوزه صنایع دستی تاکنون رشته‌های حوله بافی، جاجیم بافی و شانه قالی احیاء شدند و چادر شب و پخل بافی نیز جدیدا احیاء شده است.

وی گفت: به زودی کارگاه نمد مالی شهرستان نیز دائر خواهد شد و هنرمندان این رشته نیز گرد هم می آیند تا دوباره شاهد تولید نمد در سرایان باشیم.

عرب تصریح کرد: چادر شب نوعی بافت پارچه محلی و پارچه‌ای زیبا و رنگارنگ است که الیاف به کار رفته در آن معمولا ابریشمی با رنگ‌های زنده و شاد بوده و دارای نقش‌های هندسی چهارخانه که اکثر با رنگ زمینه قرمز بافته می‌شده است و از ابعاد بزرگ آن برای پیچیدن رختخواب و ابعاد کوچک آن به عنوان رومیزی، حوله، دستمال و ... استفاده می‌شود.

وی گفت: در قدیم از چادر شب برای بستن دور کمر (به دلیل جلوگیری از نفوذ رطوبت به بدن)، رو تختی، ساک دستی و جانماز نیز استفاده می شده است.

وی تاکید کرد: صنایع دستی به دلیل  دارا بودن هویت ملی، غیر وابسته بودن، قابلیت ایجاد و توسعه در تمام مناطق شهری، روستایی و عشایری، عدم نیاز به کارشناسان خارجی، دسترسی آسان به مواد اولیه و ابزار کار مختصر و ارزان، عدم نیاز به سرمایه گذاری زیاد، عدم آثار مخرب زیست محیطی، ایجاد درآمد مکمل، قدرت اشتغالزایی و... فرصت خوبی برای اشتغال و در نهایت نجات جامعه از فساد و فحشای ناشی از بیکاری ایجاد می‌کند از این رو احیای رشته چادر شب بافی در دستور کار این نمایندگی قرار گرفته و به زودی شاهد رونق دوباره این هنر اصیل ایرانی در سرایان خواهیم بود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon