موزه مردم شناسی و امامزاده «سلطان ابراهیم» قوچان آماده پذیرایی از گردشگران
قوچان را در منابع تاریخی با نامهای آشاک، استوار، کوشان و خبوشان نیز خواندهاند و آن را با شهر آشاک که در حدود ۲۵۰ سال پیش از میلاد به وسیله اشک اول بنیان نهاده شد یکی دانستهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد مقدس، قوچان با آب و هوایی معتدل و نیمه مرطوب در 135 کیلومتری مشهد قرار دارد و اساس فعالیت اهالی آن مبتنی بر کشاورزی و صنعت است. قوچان را در منابع تاریخی با نامهای آشاک، استوار، کوشان و خبوشان نیز خواندهاند و آن را با شهر آشاک که در حدود 250 سال پیش از میلاد به وسیله اشک اول بنیان نهاده شد یکی دانستهاند.
مهمترین وقایع تاریخی این شهر یکی تجدید بنای آن به دست هولاکوخان مغول در سده هفتم هجری است و دیگری کوج دادن ایل زعفرانلو از غرب کشور به این ناحیه برای جلوگیری از تاخت و تاز ازبکان.
جاذبههای طبیعی قوچان
از آنجا که رود اترک از دشت قوچان و از میان شهر قوچان میگذرد، به طور کلی این منطقه خوش آب و هوا و دارای منابع طبیعی زیبایی است.
ییلاقهای قوچان مانند قریه نوروزی، یوسف خان، کلاته گل که در درههای سرسبز و پرآب قرار گرفتهاند بسیار دیدنی است و از این گذشته غارهای باغچه، و آبله و پرده رستم طبیعت گران را به سوی خود میخواند.
مزار سلطان ابراهیم
سلطان ابراهیم را فرزند امام موسی کاظم(ع) دانستهاند. مزار وی در 12 کیلومتری شهر قوچان است و بنای اولیه آن نیز مربوط به دوره سلطان محمد خوارزمشاه است که در زلزله سال 1312 ویران شد. صندوق چوبی و قدیمی داخل ضریح سلطان ابراهیم تاریخ 769 ه.ق را دارد. اکنون این مزار دارای دو صحن و غرفههایی برای اقامت زائران است.
موزه مردم شناسی قوچان
موزه مردم شناسی قوچان که در سال 1376 افتتاح شده است شامل دو بخش است: بخش مردم شناسی و بخش عکس و اسناد. در بخش مردم شناسی، اشیاء تاریخی گوناگون مانند ظروف سفالی هزاره اول پیش از میلاد تا دوره اسلامی، تندیس چهرههای معروف خبوشان و آثار هنرمندان قوچانی به نمایش درآمده است و در بخش عکس و اسناد نیز اسناد مربوط به ولایت قوچان و عکسهایی از زندگی عشایر منطقه و شخصیتهای تاریخی قوچان نگهداری میشود.
انتهای پیام/