«دار و دسته دارعلی» و «تپه جاویدی و راز اشلو» در نمایشگاه کتاب تهران عرضه میشود
نویسنده برتر دفاع مقدس در استان فارس از عرضه جلدهای ۶ و ۷ کتاب «دار و دسته دارعلی» و چاپ دهم کتاب «تپه جایدی و راز اشلو» در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، نام اکبر صحرایی برای فعالان و مشتاقان ادبیات دفاع مقدس نه تنها در استان فارس بلکه در ایران نامی آشناست. صحرایی به واسطه نگارش کتاب «حافظ هفت» موفق به کسب عنوان جایزه جلال آل احمد شد.
کتاب «دارودسته دارعلی» از آخرین آثار وی است که تاکنون 5 جلد نخست آن توسط انتشارات سوره مهر با نامهای «آمبولانس شتری»، «گردان بلدرچین»، «برانکارد دربستی»، «تویوتای خرگوشی» و «مین سوسکی» منتشر شده است و جلدهای 6 و 7 این مجموعه در بیست و نهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه میشود.
آنطور که صحرایی میگوید: جلد ششم با عنوان «بمب کلاغی» بهصورت رمان نگارش شده و در این جلد تکلیف دار و دسته دارعلی به عنوان شخصیت اصلی داستان مشخص و در واقع داستان در جلد 6 تمام میشود.
وی با بیان اینکه جلد هفتم ابتدا با نام جُنگ دار و دسته دارعلی نام گرفته بود، بیان کرد: جلد هفتم با تغییر نام به «خمپارههای نقلی» 100 داستان کوتاه یک صفحهای است که گوشههایی از دار و دسته دارعلی را به شکل مینمال بیان کرده است ولی ادامه داستان نیست.
این مجموعه ویژه نوجوانان و جوانان با رویکرد طنز به دفاع مقدس پرداخته است و هر جلد این مجموعه به جز دفتر هفتم حاوی 20 قصه است که عشق زمینی توام با عشق عرفانی در فضای کلی داستان تنیده شده است.
کتاب «تپههای جاویدی و راز اشلو» به قلم صحرایی در 520 صفحه توسط انتشارات ملک اعظم در مشهد چاپ و منتشر شده و به گفته اکبر صحرایی قرار است که چاپ دهم آن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران عرضه شود.
این کتاب از لحاظ فرم و محتوا تا حدود زیادی با سایر آثار نویسنده تفاوت دارد. ویژگی اصلی تپه جاویدی و راز اشلو، استفاده از زاویههای مختلف برای روایت یک زندگی است. کتاب حاضر از زبان 40 راوی به صورت اول شخص روایت میشود که این تعداد راوی در مجموع 133 روایت از مقاطع مختلف زندگی شهید مرتضی جاویدی بیان میکنند.
به گزارش تسنیم شهید مرتضی جاویدی یکی از غیورترین سرداران هشت سال دفاع مقدس و تنها رزمندهای بوده که امام خمینی (ره) پیشانی او را بوسیده است. او در عملیات والفجر دو، تپهای را به نام «برد زرد» که سی کیلومتر در خاک عراق بود، فتح کرد.
شهید مرتضی جاویدی و گردان تحت فرماندهی او (فجر) چیزی در حدود چهار روز و چهار شب در تپه برر زرد در محاصر دشمن قرار میگیرند، اما بالاخره با رشادتهای فراوان این تپه را فتح میکنند. در این عملیات 400 رزمنده شرکت میکنند و تنها 18 نفر باقی میمانند که از این 18 نفر هم 15 نفر جز راویان این کتاب هستند.
براساس کتاب معرفی شده زندگی این شهید در طرح ملی 30 سردار توسط محمدجواد حسنشاهی، تهیهکننده موفق استان فارس، به صورت نمایش رادیویی عرضه شده و در رقابت با آثار نمایشی 30 شبکه رادیویی استانی، 6 شبکه رادیویی شهری و 3 شبکه محلی رادیویی رتبه دوم را کسب کرد.
اکبر صحرایی نگارش کتابی بر مبنای زندگی شهید مدافع حرم، عبدالله اسکندری، را در دست نگارش دارد که به گفته وی 20 تا 30 درصد کار پیش رفته است و این کتاب همزمان با هفته دفاع مقدس در سال 95 چاپ میشود.
انتهای پیام/