پذیرش دانشجوی افغانستانی در مقطع دکتری در دانشگاه بیرجند


پذیرش دانشجوی افغانستانی در مقطع دکتری در دانشگاه بیرجند

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه با امضا تفاهم‌نامه اکنون ۶۷ دانشجوی افغانستانی در دو مقطع کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد در این دانشگاه در حال تحصیل هستند گفت: سال آینده در مقطع دکتری نیز پذیرش دانشجوی افغانستانی خواهیم داشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، خلیل خلیلی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: دانشگاه بیرجند در خرداد سال 54 مجوز شورای گسترش وقت را برای ایجاد موسسه و در طی سال‌های بعد واحدهای بزرگتر و دانشگاه بیرجند را گرفت.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 40 سال از فعالیت این دانشگاه در استان می‌گذرد افزود: عدد چهل عدد تکامل بلوغ در فرهنگ ما است و دانشگاه بیرجند طی این چند سال به بلوغ رسیده و کامل شده است.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه این دانشگاه تمامی ارکان یک دانشگاه بزرگ و مادر و همه تشکیلات دانشگاه را دارد بیان کرد: همچنین رشته‌ها و دانشجویان مختلف، اساتید در رتبه‌های دانشگاهی مختلف از مربی تا استاد تمام، وجود هیئت ممیزه، هئیت امنا و هیئت جذب از ارکان دانشگاه بزرگ است که این دانشگاه از آن برخوردار است.

خلیلی تصریح کرد: عدد 40 به این مناسبت را بزرگ می‌دانیم و افتخار می‌کنیم که کارکرد آموزش عالی کشور را در این منطقه از کشور به نمایش بگذاریم کارکرد کمی نبوده و ارمغان و خدمت فراوانی به کشور حتی در بعد فراملی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه دانشگاه‌های بزرگ کارکرد مناسبی در بعد ملی و فراملی دارند خاطرنشان کرد: این دانشگاه در این منطقه رسالت خوبی داشته و از جمله کارکرد منطقه‌ای تربیت نیروی متخصص در رشته‌های مختلف که تعداد زیادی اکنون به عنوان متخصص مدیران و کار‌شناس در منطقه کار می‌کنند و طرح‌های پژوهشی مختلف در زمینه محصولات صنعتی، کشاورزی و معدنی دارند.

رئیس دانشگاه بیرجند یادآور شد: همچنین این دانشگاه در بعد ملی نیز متخصصان فراوانی را به کشور ارائه کرده و طرح‌های پژوهشی کلانی را در سطح کشور به اجرا درآورده است.

خلیلی با اشاره به اینکه دانشگاه بیرجند با اجرای همایش‌های مللی متعدد، پذیرش دانشجو از نقاط کشور توانسته شهر منطقه و این پتانسیل‌ها را به کشور معرفی کند اظهار داشت: چرخ اقتصادی منطقه بر محور آموزش چرخیده و پژوهش‌ها و فعالیت‌های دانشجویان باعث شد فعالیت‌های مختلف اقتصادی، مسکن، صنایع غذایی و گردشگری در این منطقه رشد کند.

وی افزود: همچنین این مرکز دانشگاهی بزرگ و هیئت علمی قطب نگهداشت جمعیت در منطقه بوده و با ارتقا فرهنگ و کارکردهای فرهنگی و دانش عمومی تأمین امنیت منطقه را به ارمغان آورده است.

رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: به عنوان مثال نرخ مشارکت مردم در تصمیم‌گیری اجتماعی مانند انتخابات همواره در این منطقه از بالا‌ترین رقم‌های کشوری برخوردار بوده است بنابراین این دانشگاه برای منطقه، استان، کشور و هم در بعد فراملی دستاوردهای فراوانی داشته است.

خلیلی با اشاره به چگونگی حمایت از فعالیت‌های علمی، پژوهشی و آموزشی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: این موضوع در سطح کشور مطرح است و یکسری سیاست‌های کلی وجود دارد که اگر در استان اجرا شود راهکارهای بسیار مثبتی خواهد بود که دانشگاه بیرجند هم از آن برخوردار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین آن تعامل دستگاه‌های اجرایی با دانشگاه‌ها در راستای بررسی، نقادی و پژوهش در زمینه مورد نیاز است و در حال حاضر نیز دانشگاه بیرجند تعامل خوبی با برخی دستگاه‌ها و ادارات شامل استانداری (طرح آمایش منطقه‌ای)، اداره راه و شهرسازی، شرکت گاز، شهرداری، بنیاد ملی نخبگان، محیط زیست، شرکت شهرک‌های صنعتی و غیره دارد.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه تعدادی از دستگاه‌ها تعامل کمتری با این دانشگاه داشته یا اصلا سابقه همکاری ندارند افزود: امید است این دستگاه‌ها هم با همکاری دانشگاه در راستای توسعه استان حرکت کنند.

خلیلی با بیان اینکه در بحث تعامل اهدافی را طی می‌کنیم که یکی بهره‌گیری از پتانسیل‌های دانشگاه‌های خارجی در راستای افزایش توان و پتانسیل استان است یادآور شد: یکی دیگر از این اهداف بهره‌گیری از پتاسیل‌های دانشگاه بیرجند در جهت ارائه خدمات به سایر دانشگاه‌ها و دانشجویان خارجی است.

وی اظهار داشت: به عنوان مثال در تعامل با افغانستان امکانات و پتانسیل‌های دانشگاه بیرجند ارائه شد و با امضا تفاهم‌نامه اکنون 67 دانشجوی افغانستانی در دو مقطع کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد در این دانشگاه در حال تحصیل هستند و سال آینده در مقطع دکتری نیز پذیرش دانشجوی افغانستانی خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه آخرین تفاهم‌نامه با دو دانشگاه معتبر ایتالیا بوده است گفت: در این تفاهم‌نامه امکان تبادل دانشجو و اخذ مدرک از هر دو دانشگاه به طور هم‌زمان فراهم شده و امید است این تعامل بین‌المللی باعث شود در مرزهای دانش قرار گرفته و اطلاعات به روز را در اختیار داشته باشیم.

خلیلی بیان کرد: در بحث ارتباط با فعالیت‌های صورت گرفته این دانشگاه در بعد ملی با کشورهای خارجی برنامه‌های مختلفی از قبل وجود داشته و اکنون نیز این فعالیت‌ها شدت گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تفاهم‌نامه‌ها با دانشگاه‌های بین‌المللی سابقه 12 ساله دارد تصریح کرد: این تفاهم نامه‌ها در سال 82 آغاز شد و با یک وقفه در دو سال اخیر شتاب بیشتری گرفت و اکنون با کشورهای خارجی از قبیل هند، رومانی، چین، ایتالیا، جمهوری چک، فرانسه، افغانستان و کره جنوبی و غیره تفاهم‌نامه‌های همکاری منعقد شده است.

رئیس دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: علاوه بر آن حضور اعضای هیئت علمی در کنفرانس‌های بین‌المللی، فرصت‌های مطالعاتی، چاپ مقالات در مجلات بین‌المللی شتاب گرفته و تسهیل شده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon