نخستین کتابخانه تخصصی کودکان استان لرستان در بروجرد گشایش یافت/ کتابخانه‌های بروجرد در انتظار تخصیص اندک اعتبار تکمیلی


نخستین کتابخانه تخصصی کودکان استان لرستان در بروجرد گشایش یافت/ کتابخانه‌های بروجرد در انتظار تخصیص اندک اعتبار تکمیلی

نخستین کتابخانه تخصصی کودکان استان لرستان در شهرستان بروجرد در حالی آغاز به کار کرد که دو کتابخانه بزرگ شهید باهنر و آیتی بروجرد با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی در انتظار تکمیل و بهره‌برداری هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، با گسترش فضای سایبری و استفاده کاربران مختلف از آن و نیز به دلیل سهولت دسترسی به آن فضای مطالعاتی کشور به سمت‌وسوی استفاده از سایت‌ها و شبکه‌های مجازی کشیده شد و استفاده از کتابخانه‌های فیزیکی به‌آرامی جای خود را به فضای مجازی داد تا کاربران بی‌هیچ محدودیتی به داده‌های مختلف آن دسترسی داشته باشند.

در این‌ بین کاربران همیشگی و وفادار کتابخانه‌های فیزیکی فارغ از هرگونه هجمه جاری و موج اقبال از ابزار مطالعاتی نوین همچنان با حضور در کتابخانه‌ها به دنبال استفاده از ابزارهای سنتی رایج در کسب اطلاعات موردنظر خود هستند اما در سال‌های اخیر به دلیل رونق کمی که کتابخانه‌های فیزیکی داشته‌اند تلاش متولیان فرهنگ کشور به سمت‌وسوی استفاده از بسترهای مجازی در این کتابخانه‌ها معطوف شده است. 

نیم‌نگاهی به کاربران شبکه‌های اجتماعی در لرستان

هرچند به نظر می‌رسد ابزارهای فنّاوری نوین اینترنتی راه استفاده از مطالعه را آسان نموده است اما نباید خطرات ناشی از ترویج این نوع فرهنگ مطالعه در میان جامعه اسلامی را از خاطر برد چراکه دسترسی بدون قید و شرط و محدودیت به‌تمامی آثار برای همه سنین خود امروز به دغدغه فرهنگی بسیاری از خانواده‌ها در استفاده از این فضاها تبدیل‌شده است.

به‌هر روی نمی‌توان خارج از موج به راه افتاده در کشور تنها به گسترش بسترهای فیزیکی مطالعه روی آورد و از این منظر منتظر رسیدن به قافله علم و پیشرفت جهانی بود بلکه باید به‌موازات ترویج و گسترش کتابخانه‌های فیزیکی ابزار جذب مخاطبان شبکه‌های مجازی و ترویج زمینه‌های استفاده کاربران از کتابخانه‌های دیجیتال در استان لرستان را فراهم آورد.

چند سالی است به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی استان لرستان فعالیت‌های قابل قبولی جدای از کمبود اعتبارات حوزه فرهنگی در استان لرستان شکل‌گرفته که ازجمله آن می‌توان به بهره‌برداری از نخستین کتابخانه نابینایان در غرب کشور در سال گذشته و نیز گشایش نخستین بخش تخصصی کودکان هردو در کتابخانه عمومی علامه شهیدی بروجرد اشاره کرد.

امروز نیز نخستین بخش کتابخانه تخصصی کودکان در استان لرستان در این کتابخانه گشایش یافت تا برای نخستین بار کودکان نیز بتوانند در یک فضای آرام و کودکانه مخصوص خود همراه با والدینی که به کتابخانه‌ها مراجعه می‌کنند از بستر کتاب‌خوانی استفاده کرده و به مطالعه بپردازند.

هرچند به نظر می‌رسد افتتاح چنین پروژه‌های کوچکی در شهرستان بروجرد به دلیل وجود بسیاری از پروژه‌های نیمه‌کاره در بخش‌های مختلف چندان خوش آب و رنگ و رسانه‌ای نخواهد شد و مردم اقبال چندانی نسبت به آن نشان نخواهند داد اما پرداختن به مقوله ترویج کتاب‌خوانی در شهرستانی که شهره به فرهنگ بوده و مهد پرورش عالمان فرهیخته و مؤلفان به نامی همچون علامه شهدی و استاد زرینکوب است، خالی از لطف نیست.

نخستین بخش کتاب‌خوانی کودکان لرستانی

رضا مختارپور سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان در آئین گشایش این کتابخانه در جمع خبرنگاران بروجرد اظهار داشت: کتابخانه کودک نخستین بخش کودک مستقل در کتابخانه‌های استان لرستان است که در کتابخانه شهیدی بروجرد در جوار کتابخانه تخصصی نابینایان که در غرب کشور نمونه است واقع‌شده است.

وی هدف از گشایش این کتابخانه تخصصی را ترویج و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه در میان کودکان دانست و افزود: اولیایی که به همراه فرزندان خود به این کتابخانه مراجعه می‌کنند ازاین‌پس می‌توانند بدون دغدغه کودکان خود را به فضای این کتابخانه برای استفاده از عناوین متنوع بخش کودکان هدایت کرده و با اطمینان خاطر آن‌ها را به استفاده از محتوای آموزشی و داستانی کتاب‌های این بخش ترغیب کنند.

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان بیان کرد: تلاش شده درراه اندازی این بخش از ظرفیت‌های کتابخانه علامه شهیدی بروجرد استفاده شود تا برای نخستین بار در استان لرستان کودکان نیز صاحب کتابخانه مجزا شوند.

کتابخانه‌های در شرف گشایش بروجرد در انتظار تأمین اندک اعتبار

وی با نگاهی به کتابخانه‌های در دست احداث در استان لرستان عنوان کرد: بر اساس اعلام سازمان مسکن  و شهرسازی لرستان سه کتابخانه روستایی در شش‌ماهه دوم سال جاری در استان لرستان به بهره‌برداری می‌رسد که یکی از این کتابخانه‌ها متعلق به روستای دیناروند شهرستان بروجرد است.

مختارپور کمبود تخصیص اعتبارات عمرانی در حوزه احداث کتابخانه‌های جدید در استان لرستان را مانعی بر سر راه بهره‌برداری از دو کتابخانه شهرستان بروجرد دانست و تصریح کرد: با توجه به وضعیت کنونی کشور کمبود اعتبارات در حوزه‌های مختلف محسوس است و نهاد کتابخانه‌های عمومی استان لرستان نیز از این قاعده مستثنا نیست.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دو کتابخانه شهید باهنر و مرحوم آیتی بروجرد با بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی آماده بهره‌برداری است اما به دلیل بدهی به پیمانکار عملاً بهره‌برداری از آن‌ها به تعویق افتاده که امید است با تأمین اعتبارات لازم روند افتتاح این دو کتابخانه در شهرستان بروجرد تسریع شود.

گسترش استفاده از کتابخانه‌های دیجیتال در استان لرستان

سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان کتابخانه‌های دیجیتال را مکمل کتابخانه‌های فیزیکی دانست و بیان کرد: تا هنگامی‌که استانداردهای استفاده از کتابخانه‌های فیزیکی که زیرساخت کتاب‌خوانی محسوب می‌شود ارتقاء نیابد نمی‌توان فرهنگ استفاده از رسانه‌های دیجیتال را ترویج داد هرچند استفاده از بستر فضای مجازی به‌منظور مطالعه توسط عموم مردم بدون هیچ ضوابطی در حال گسترش است.

وی گفت: وجه تمایز شاخص کتابخانه‌های سنتی با فضای دیجیتال در کنترل محتوای آن است به‌گونه‌ای که تمامی کتب موجود در کتابخانه‌های کشور پس از گذر از فیلترهای قانونی در کتابخانه‌ها برای استفاده سنین مختلف قرار داده‌شده است و همگان با اطمینان خاطر می‌توانند از آن استفاده کنند حال‌آنکه استفاده از بستر فضای مجازی برای سنین مختلف محدودیتی نداشته و همگان بدون امنیت خاطر از آن استفاده می‌کنند.

گسترش فضای کتابخانه‌های فیزیکی در استان لرستان به‌تنهایی نمی‌تواند به ترویج کتاب‌خوانی در میان اقشار مختلف جامعه و گریز از تکرار محتوای بعضاً بیهوده فضاهای مجازی بینجامد بلکه در کنار آن توجه به زمینه‌های ترغیب و اشاعه فرهنگ کتاب‌خوانی توسط متولیان فرهنگی استان لرستان در میان اقشار مختلف جامعه تأثیری مهم‌تر از آن خواهد داشت.

گزارش از الهام شاهدپور

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon