ماجرای درخواست سید آزادگان از سرباز عراقی
سید احمد قشمی گفت: سید علی اکبر ابوترابی فرد برای سر زدن به تمام اردوگاههای اسرا از سرباز عراقی خواست تا او را بزند.
«سید احمد قشمی» 10سال سابقهی اسارت دارد. او قبل از اسارت عضو شورای فرماندهی استان همدان بود و در سن 21سالگی و در نخستین روز جنگ، در منطقهی غرب کشور طی محاصره پاسگاهی در 200متری مرز عراق به اسارت دشمن درآمد. قشمی بعد از آزادی کارشناسی را در همدان و کارشناسی ارشد را در مشهد خواند. بعد از آن هم 7سال مدیر کل ثبت احوال استان همدان بود، یک سال استان مازندران، 7سال استان خراسان بزرگ و هم اکنون مدیر کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان ثبت احوال کشور است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ قشمی با بیان اینکه دوران اسارت خود را در اردوگاه موصل 4 بوده است و در آنجا با سید آزادگان آشنا شده است بیان کرد: اردوگاه موصل 4 از نظر فرهنگی و عقاید و اعتقادات مانند یک جمهوری اسلامی کوچک بود و همانگونه که معتقدیم امام خمینی (ره)، امام انقلاب و ملت است؛ سید علی اکبر ابوترابی فرد هم در اردوگاهها امام اسرا بود.
مدیر کل بازرسی و ارزیابی عملکرد سازمان ثبت احوال کشور افزود: سید آزادگان (سیدعلی اکبر ترابیفرد) بیشتر از هرچیز در نظر داشت تا بتواند اسرا را حفظ کند و به جامعه اسلامی برگرداند. حاج آقای ترابیفرد به دلیل شخصیت و ویژگیهای اخلاقی و رفتاری که دارا بود توانست به تمام اردوگاهها برود و فضایی آرام را برای اردوگاهها و اسرا به وجود بیاورد، به طوری که سربازان عراقی هم تحت تأثیر قرار گرفته بودند. سید بیشتر وقت خود را برای کسانی قرار میداد که از نظر اعتقادی ضعیف بودند و یا حتی در برخی مواقع مخالف انقلاب و اسلام بودند که بیشتر آنان با ویژگیهای موجود در شخصیت حاج آقا جذب شدند و از راه خود برگشتند.
وی اضافه کرد: روزی یکی از سربازان عراقی از حاج آقا پرسید از من چه میخواهی تا به تو بدهم؟ ایشان گفتند میخواهم به تمام اردوگاههای اسرا سر بزنم و سرباز عراقی گفته بود تنها راه برای این کار این است که شما را بزنم، که سید آزادگان این درخواست را از سرباز کرد و در نهایت اجابت شد.
سید احمد قشمی آزاده دوران دفاع مقدس اذعان داشت: حاج آقا اسرا را به روشهای مختلف مشغول میکردند و آموزش میدادند تا کمترین آسیب و آزاری از سمت عراقیها به اسرا وارد شود. به عنوان مثال کتابهای کلاسیک درسی را در اردوگاه به اسرا آموزش میدادند، به گونهای که برخی از اسرا بعد از اسارت تحصیل خود را ادامه دادند و به مدارج بالای علمی رسیدند.
هم اردوگاهی سید علی اکبر ابوترابیفرد درباره یکی از خاطرات خود گفت: موصل4 دارای 14 آسایشگاه بود. آسایشگاه ما روبه روی آسایشگاه حاج آقا بود و همان طور که گفتم ایشان تمام وقت خود را برای بچهها قرار میدادند و اسرا خدمت سید میرسیدند. در هر آسایشگاه یک نفر که از نظر اعتقادی قویتر بود به عنوان نماینده انتخاب میشد و سید حدیثی را به او میگفت تا در برای اسرای دیگر اردوگاه بازگو کند. یکی از آن احادیث که به یاد میاورم چنین مفهمومی داشت: « طوری با مردم رفتار و زندگی کنید که اگر میان آنها بودید مشتاق شما باشند و اگر از میان آنها رفتید، اندوهگین شوند.» و این یکی ویژگیهای شاخص سید علی اکبر ابوترابیفرد بود.
انتهای پیام/