واحد تولید کربنات سدیم فیروزآباد در سال ۹۶ به بهره‌برداری می‌رسد


واحد تولید کربنات سدیم فیروزآباد در سال 96 به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس با بیان اینکه واحد تولید کربنات سدیم فیروزآباد ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد گفت: پیش‌بینی می‌شود این واحد در سال ۹۶ به مرحله بهره‌برداری برسد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، علی همتی ظهر امروز در بازدید از واحدهای شهرک صنعتی فیروزآباد درباره  واحد تولید کربنات سدیم  فیروزآباد اظهار داشت: این کارخانه به عنوان بزرگ‌ترین واحد تولید کربنات سدیم کشور در مقطع کنونی از پیشرفت فیزیکی بیش از 60 درصد برخوردار است که راه‌اندازی کارخانه کربنات سدیم فیروزآباد در سال 96، کشور را نه تنها از واردات این محصول بی‌نیاز می‌کند بلکه زمینه صادرات این محصول را فراهم می‌کند.

وی گفت: طرح کربنات سدیم فیروزآباد فارس یکی از طرح‌های بزرگ صنعتی در حال اجرا ی استان فارس  است که پیش‌بینی می‌شود  این پروژه در سال 1396 وارد فاز بهره‌برداری شود  و با بهره‌برداری از این طرح در فاز اول برای 700 نفر به‌صورت مستقیم و برای 1500 نفر به‌صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه این پروژه در هر روز نیاز به یک هزار تن نمک و یک هزار تن آهک دارد، اظهار داشت: در مرحله نخست این طرح، تولید 600 هزار تن کربنات سدیم سبک و سنگین پیش‌بینی شده است که با ورود محصولات آن به بازار، نیاز مصرفی کشور تامین و زمینه صادرات کربنات سدیم فراهم می‌شود.

همتی  با اشاره  به اینکه یکی از  مهم‌ترین مواد اولیه در تولید شیشه کربنات سدیم است افزود: کربنات سدیم با نام تجاری soda ash از جمله مواد معدنی است که به دو شکل طبیعی در طبیعت و مصنوعی در واحدهای صنعتی تولید می‌شود.

وی بیان کرد: نیاز‌های اصلی پروژه عملیات گازرسانی  از فاصله 60 کیلومتری، برق‌رسانی از فاصله 24 کیلومتری و آب‌رسانی از فاصله 14 کیلومتری است که مراحل آب‌رسانی پروژه حل شده و برق وگاز هم با همکاری عزیزان در دستگاه‌های مربوطه به زودی عملیاتی شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس  همچنین در بازدید مجتمع معدنی و فرآوری سرمه ( سرب و روی)  در شهرستان فراشبند مهم‌ترین مشکل جهت توسعه فاز دوم طرح فرآوری کنسانتره معدن سرب و روی را مسئله واگذاری زمین عنوان کرد و اظهار داشت: در صورت واگذاری زمین در اسرع وقت ماشین‌آلات و دستگاه‌های جدید فرآوری از طرف مدیریت معدن نصب و عملیات گسترش معدن شروع می‌شود و زمینه ایجاد اشتغال و به کارگیری بیشتر نیروهای بومی در پروژه مهیا خواهد شد.

وی گفت: این مجتمع در جنوب شرقی شهرستان فراشبند و 170 کیلومتری شهر شیراز واقع شده و تنها معدن سرب و روی  کشور است.

همتی بیان کرد: بر اساس مطالعات زمین‌شناسی صورت گرفته میزان ذخیره قطعی این معدن یک میلیون و 200 هزار تن خاک سولفور با عیار 4 درصد سرب و 6 درصد روی در حال فرآوری است که عیار آن در فرآوری اولیه به بیش از 60 درصد می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه این مجتمع معدنی در امر صادرات به کشورهای هدف فعالیت دارد بیان کرد: این مجتمع با دارا بودن بخش‎های اکتشافات، استخراج و کارخانه فرآوری تمام فرآیند معدنکاری از اکتشاف تا فرآوری را انجام داده و با تولید سالانه یک هزار تن کنسانتره سرب و روی و صادرات آن نقش مهمی در توسعه اقتصادی استان دارد.

همتی افزود:در مقطع کنونی سالانه 36 هزار تن سرب و روی از این معدن استخراج می‌شود و  بیش از 250  نفر به طور مستقیم در این مکان مشغول به کار هستند که بیشترین کارکنان را افراد بومی و محلی تشکیل می‌دهند.

وی عنوان کرد: انجام فعالیت‌های زیرساختی از جمله تأمین میزان آب مورد نیاز و زمین برای بهره‌برداری و پسماند فرآوری این معدن سبب کاهش هزینه‌های تولید و در نتیجه افزایش سطح رقابت در بازارهای جهانی،‌ افزایش استخراج از معدن، فرآوری بیش از پیش و ایجاد ارزش‌افزوده بیشتر و اشتغال‌زایی جدید برای استان و منطقه می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon