سالاری: وابستگی به بودجه دولتی در پروژه «رویای نیمه شب» وجود ندارد
نویسنده کتاب « رویای نیمه شب» در نشست رونمایی از تیزر سینمایی ای کتاب گفت: همه مجموعه سازنده این تیزر جهادگران عرصه فرهنگ هستند و وابستگی به بودجه دولتی در این پروژه وجود نداشت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ نشست رونمایی از تیزر سینمایی کتاب «رویای نیمه شب» امروز یکشنبه 20تیرماه 1395 در مجموعه پردیس آزادی برگزار شد.
تیزر سینمایی که یک شیوه نوین برای تبلیغ کتاب است برای دومین بار در ایران تهیه میشود.
«سعید بیابانکی» شاعر و نویسنده مجری این برنامه بود که در بخش ابتدایی در مورد این تبلیغ کتاب گفت: تا به حال، مخاطبان کتاب بیشتر با اعتماد به نام نویسنده یا ناشر کتابی را می خریدند اما تیزر سینمایی نوع جدیدی از تبلیغ برای بالا رفتن سرانه کتاب است.
«محمد حمزه زاده» مدیر سوره مهر عنوان کرد: این تیزر حرکت بزرگی در راستای همکاری سینما و ناشران برای نشر بیشتر کتاب و بالا رفتن سرانه مطالعه کشور است.
وی در مورد کتاب رویای نیمه شب افزود: این کتاب یک اثر ادبی متعهد به دین و ادبیات است و من اطلاع دارم که فیلمسازانی برای ساختن فیلم و یا حتی سریال از این کتاب ابراز علاقه کردهاند.
کتاب رویای نیمه شب با توصیف هنری و به فرم سینمایی نوشته شده است
«میثم نیلی» مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی عنوان کرد: پروژه قبلی کتاب و زندگی کتاب «دختر شینا» بود. در آن پروژه، یکی از مسئولان به ما پیشنهاد داد که سینمایی تیزر را بسازیم. به نظر من این یعنی اثر بخشی خوب تیزر دختر شینا.
وی افزود: اینبار علاوه بر جذابیتهای بصری تیزر، یک کتاب خوب تبلیغ میشود و جا دارد از آقای مظفر سالاری تشکر کنم که مباحث دینی و پیچیدهترین مباحث مهدوی را در قالب هنر به نحوی عرضه کردند که مخاطب آن را میپسندد و مجذوب آن میشود.
نیلی با اشاره به گیرایی کتاب، تصریح کرد: مخاطب یک داستان جذاب را دنبال میکند و در آخر متوجه میشود که چه پیامهای والایی را در حین خواندن کتاب و بدون اشاره مستقیم دریافت کرده است.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن تشکر از تمامی عوامل سازنده فیلم، اشاره کرد: این تیزر یک پروژه فاخر و به اصطلاح BIG Productions است که این حجم سختکوشی برای ترویج کتاب و کتابخوانی جای قدردانی دارد.
وی افزود: امیدوارم روزی فرا رسد که با افزایش کتابهای خوب برای ترویج دین خدا، معرف اسلام و انقلاب اسلامی کار ما و ناشران برای انتخاب یک کتاب سخت باشد.
میثم نیلی با گفت: فارغ از بحث «کتاب و زندگی» که به لطف خدا باعث فروش بالای کتابهای تبلیغ شده بوده؛ به نظر بنده این جریان باعث به حرکت درآمدن لوکوموتیو فروش کتاب برای ناشران و حتی کتاب فروشیها بوده است.
مظفر سالاری نویسنده کتاب رویای نیمه شب تصریح کرد: بنده معتقدم که اگر میخواهیم که کتاب و کتابخوانی فرهنگ سازی بشود باید آن را به یک بستر تبدیل کنیم یعنی باید هر آنچه به کتاب مربوط میشود را در خود پروسه تولید کتاب بگنجانیم و این روند را خودکفا کنیم و آنچه امروز میبینیم قدمهای ابتدایی این بسترسازی است.
سالاری با اشاره به اینکه این فعالیتها و تیزر این کتاب از فروش کتاب هزینه شده است عنوان کرد: به نظر من همه مجموعه سازنده این تیزر جهادگران این عرصه هستند و اینکه وابستگی به بودجه دولتی در این پروژه وجود ندارد نکته مهمی برای دیگر ناشران است تا به این عرصه ورود پیدا کنند.
در ادامه «احمد ذوعلم» مدیر مرکز رسانهای شیرازه درباره مسیر کتاب و زندگی از ابتدا تا کنون گفت:
حدود دو سال پیش امکان فعالیت متمرکز روی بعضی کتاب ها برای تاثیرگذاری بر سرانه کتاب مطرح شد. در آن جلسه نگاه خوشبینانه این بود که با انجام این فعالیتها 30 هزار نسخه از کتاب به فروش برسد و حتی فکر کردن به شمارگان 50 هزار نسخه از یک کتاب برای ما خنده دار بود ولی در سری اول «کتاب و زندگی» کتاب دختر شینا با توجه به فعالیتهایی که برای تبلیغش شد حدود 220 هزار نسخه فروخت که برای ما انگیزهای برای ادامه کار بود.
مدیر مرکز رسانهای شیرازه با اشاره به ایده استفاده از پتانسیل سینما برای ترویج کتاب عنوان کرد: ابتدا فقط یک ایده خام داشتیم و نمیدانستیم چگونه رنگ واقعیت به آن بدهیم. پس از جلسات مکرر به این نتیجه رسیدیم که به شکل یک برش از فیلم این کار را انجام دهیم و البته کتاب دختر شینا، به عنوان اولین تیزر سینمایی تجربه خوبی بود.
وی افزود: کتاب «رویای نمیه شب» به دلیل فضای تاریخی کتاب خطرپذیری بیشتری داشت. جلسات ما با مسئولان فیلم سوره نهایتا به سپردن کارگردانی کار به«حسین دارابی» ختم شد که ایشان بعدا از کارگردانی این پروزه انصراف دادند و کار به «اصغر عباسی» سپرده شد.
ذوعلم ابراز امیدواری کرد در آینده فیمهایی ساخته بشود که مخاطبان بعد از مشاهده فیلم، مشتاق خرید کتابی باشند که در فیلم مطرح شده است.
مدیر مرکز رسانهای شیرازه با اشاره به فروش حدود 70 هزار نسخه از کتاب رویای نیمه شب تا کنون ابراز امیدواری کرد: با پخش این تیزر، شمارگان میلیونی کتاب را شاهد باشیم.
وی در ادامه صحبتهایش به پخش شدن این تیزر از طریق سینماها، فضاهای مجازی و تلوزیون اشاره و از تلوزیون به خاطر اهمیت دادن به کتابخوانی تشکر کرد و در مورد فروش کتاب گفت: ما مخالف فروش سازمانی کتاب هستیم و خرید کتاب از طریق کتابفروشیها صورت میگیرد. همچنین قیمت کتاب 12 هزار تومان بوده که به دلیل بالا رفتن شمارگان قیمت آن نیز کاهش پیدا کرده است ولی هیچ یارانهای شامل حال این کتاب نیست.
«محمد رضا شفاه» مدیرعامل باشگاه فیلم سوره درباره تیزرسازی برای کتاب عنوان کرد: در گام اول «دختر شینا» و حالا «رویای نیمه شب» ساخته شده و من شنیدهام که در سطح کشور تیزرهای سینمایی دیگری نیز برای کتابخوانی در حال ساخت است و به نظرم این اثر بزرگ را مجمع ناشران انقلاب روی کتابخوانی گذاشتهاند.
شفاه افزود: فیلم برداری این کار 7 روز طول کشید و واقعا شرایط سختی برای بازیگران اینکار به لحاظ گرما و گریم وجود داشت که جا دارد از آنها بار دیگر تشکر کنم.
شفاه در اقدامی جالب با «عباس غزالی» بازیگر نقش اصلی این تیزر تماس گرفت و غزالی در تماس تلفنی ضمن عذرخواهی از عدم حضورش در مراسم، دلیل نیامدنش را حضور در شهرستان برای پروژه دیگری عنوان کرد و ضمن تشکر از شفاه برای تماس تلفنی تصریح کرد: دوست داشتم نتیجه کار را همراه با شما ببینم و خوش حالم که در این پروژه شرکت داشتم و امیدوارم کمکی کرده باشم به خواندن این رمان جذاب و گیرا.
وی ابراز امیدواری کرد مسئولین شیرازه این راه را تا انتها بروند و بنیان گذار گام بلندی برای ترویج فرهنگ کتابخوانی باشند.
«اصغر عباسی» کارگردان اثر در مورد انتخاب نقشها گفت: ما برای نقشهایمان اولویتهایی داشتیم که یکی از این اولویتها نوع گریم بود که باید دو حالته و برای دو زمان گذشته و حال طراحی میشد.
«عباس غزالی» به خوبی دارای این ویژگی بود ولی بازیگرانی بودند که یکی از این دو گریم گذشته و حال روی صورتشان باور پذیر نبود.
«محمد رضا شفاه» مدیرعامل باشگاه فیلم سوره در پایان با اشاره به هزینههای صورت گرفته برای انواع تبلیغهای کتاب از جمله تیزر ساخته شده عنوان کرد: یک معادله کامل باید صورت گیرد که هزینههای تبلیغات از فروش خود کتاب بدست آید تا این روش، حرکتی ماندگار برای ترویج کتاب باشد.
متین ستوده، بازیگر تیزر سینمایی کتاب «رویای نیمه شب» در حاشیه آئین رونمایی از این فیلم به خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ گفت: ساخت تیزر «رویای نیمه شب» کار بسیار خوب و قدم موثری برای تبلیغ کتابخوانی بود و کیفیت بسیار خوبی نیز داشت.
وی درخصوص تاثیر این اثر بر ترغیب مردم به سمت کتابخوانی گفت: قطعا چنین آثاری موثر خواهدبود چون «رویای نیمه شب» به قدری جذابیتهای بصری داشت که بیننده را به خواندن ادامه داستان ترغیب میکند.
ستوده درخصوص انگیزه همکاری خود در پروژه «رویای نیمه شب» اظهار داشت: اولین انگیزه و علتم برای حضور در این پروژه علاقه بسیارم به کتاب و کتابخوانی بود. احساس کردم این کار قدم بسیار موثری برای تبلیغ کتابخوانی خواهد بود.
وی افزود: حتما مبلغ این کتاب خوب خواهم بود چون این کتاب مفاهیم دینی همراه با داستانی جذاب دارد.
تیزر سینمایی معرفی کتاب «رویای نیمه شب» به کارگردانی اصغر عباسی و تهیه کنندگی باشگاه فیلم سوره و مرکز رسانه ای شیرازه با بازی عباس غزالی، سیما خضرآبادی، ماه چهره خلیلی، ثریا قاسمی، متین ستوده و مهدی فقیه صبح امروز در سینما آزادی در حضور اهالی سینما، کتاب و رسانه رونمایی شد.
انتهای پیام/