مصرف ۹۰ درصد اندوخته‌های آبی در کشور/ ایران رکوردار نشست زمین در جهان است

مصرف 90 درصد اندوخته‌های آبی در کشور/ ایران رکوردار نشست زمین در جهان است

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بحران آب سبب شد رکورد نشست زمین در ایران شکسته شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمد درویش شامگاه سه‌شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه مدرسه طبیعت برای کودکان  3 تا 12ساله تشکیل شده است، اظهار داشت: تا امروز 11 مدرسه در شهرهای مشهد، ساری، تنکابن، کیاشهر، تهران، اصفهان، کرمانشاه، بیرجند و همدان راه اندازی شده است و تا پایان سال 9 مدرسه دیگر اضافه شده وسعی می کنیم این آمار را به 20 مدرسه در کشور برسانیم.

مدیرکل دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در مدرسه طبیعت تا قبل از 7 سالگی مثل یک مهد کودک سبز عمل می‌شود و کودکان با همراهی والدین خود تجربه‌های مستقیم محیط زیستی را می‌آموزند.

وی با بیان اینکه " کتاب کودک و طبیعت" در این مدرسه آموزش داده می‌شود، عنوان کرد: دوره آموزشی 3 روزه نیز برای فعالان حوزه محیط زیست در شهر مشهد زیرنظر " حسین وهاب زاده" برگزار می‌شود.

درویش تصریح کرد: هدف از ایجاد این مدرسه این است که  براساس تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش مدرسه طبیعت به نظام آموزش و پرروش ما تسری پیدا کنند.

وی تصریح کرد: مدرسه طبیعت می‌تواند یک بازار اشتغال 200 هزار نفری برای کشور ایجاد کند و اغلب فعالان و دوستدارن محیط زیست که در رشته آموزش محیط زیست در حال تلاش هستند را جذب کنند.

درویش افزود: این مدرسه در حوزه اشتغال و فهم اکولوژیک می‌تواند کمک کند و می‌تواند یک برگ برنده برای تغییر رفتار راهبردی گروهی از هموطنان باشد.

وی عنوان کرد: مدرسه طبیعت یک طرح و ابتکاری است که در سراسر دنیا اجرا می‌شود  و ما براساس تجربیات  که در دو کشور سوئد و ایالت متحده آمریکا روی 500 هزار دانش‌آموز  تحقیقات انجام شد که بر سبب افزایش میزان یادگیری تا 40 درصد و هوش هیجانی تا 25 در صد در بین آن دانش آموزان شد.

درویش با اشاره به اینکه مبتکر مدرسه طبیعت در ایران "حسین وهاب زاده "است، بیان کرد: دوره‌های آموزشی 3 روزه محیط زیست از سال گذشته به صورت ماهانه آغاز شده است در هر دوره 35 نفر شرکت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: قرار است این آموزش‌ها را در محل پارک پردیسان به تهران منتقل کنیم تا خیلی از دوستداران محیط زیست این راه طولانی را تا مشهد طی نکنند.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: براساس برنامه ریزی‌های انجام شده در آینده نزدیک یکی از این مراکز آموزشی در غرب و  شرق کشور راه‌اندازی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه به زودی بنیاد مدارس طبیعت را افتتاح می‌کنیم، اظهار داشت: مرکز آموزش مدارس طبیعت زیر نظر دانشگاه فردوسی مشهد به زودی راه‌اندازی می‌شود.

درویش با اشاره به اینکه تعداد تشکل‌ها از زمان دولت تدبیر و امید از 412 تا به 822 افزایش پیدا کرد، تاکید کرد: بهار فعالیت‌های  تشکل‌‌های مردم نهاد  را در دولت سید محمد خاتمی داشتیم که تعداد به 650 در اوج فعالیت رسید و اما اکنون این تعداد از اوج فعالیت افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه فقط تعداد تشکل‌ها مهم نیست، افزود: بلکه کیفیت و عملکرد آنها مهم است  و این تجربیات موفق را باید بتوانیم تکثیر کنیم و سبب بهبود معیشت مردم شویم و نگاه حاکمیت را نسبت به فعالیت‌های  تشکل‌ها تغییر دهیم.

درویش عنوان کرد: باید شرایط ساده‌تری برای ثبت تشکل‌ها فراهم کنیم و نرخ مشارکت در جامعه 80 میلیونی ایران افزایش پیدا کند چرا که  800 تشکل محیط زیستی عدد غرور آفرینی نیست و باید این تعداد 10تا 20 برابر افزایش پیدا کند و باید قبل از ایجاد هر سمن دوره‌های آموزشی برای ارتقا کیفیت برگزار کنیم.

مدیرکل دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ما در حوزه محیط زیست با   چالش‌ جدی رو به رو هستیم، تصریح کرد:  مهم‌ترین چالش زیست محیطی در حوزه خاک است  که کمتر به آن پرداخته می‌شود.

وی افزود: کهگیلویه وبویراحمد یکی از استان‌های قربانی چالش خاک است که  به خاطر کوهستانی بودن و  متاسفانه نابودی رویشگاه‌های جنگلی نرخ فرسایش خاک در این استان افزایش پیدا کرده است.

درویش بیان کرد: ما در اقلیمی زندگی می‌کنیم به طور متوسط بین 300 تا 1000 سال برای تولید یک سانتیمتر خاک زمان لازم است و ما دومیلیارد تن از خاک  با ارزش را که  هرتن خاک 28 دلار  یعنی  حدود 56 میلیارد دلار در سال یعنی دوبرابر درآمد نفتی سالانه را  از دست می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه خاک ماده‌ای است که هیچ کشوری آن را به کشور ما صادر نمی‌کند،گفت: از دست دان خاک  یعنی رویشگاه را از دست می‌دهیم و این در حالی است که ملت ایران برای دفاع از خاک خود در مقابل عراقی‌ها 500 هزار شهید تقدیم نظام کردند ولی اکنون  به اندازه تنب کوچک خاک را از دست می‌دهیم.

درویش تاکید کرد: تغییر کاربری، فشار بیش از حد دام در عرصه مراتع و کشاورزی سنتی در جنگل‌ها باید متوقف شود.

وی با بیان اینکه بحران آب در کشور جدی است، عنوان کرد: هر سال باید بین 20 تا 40 درصد از اندوخته‌های آبی کشور را استفاده کنیم اما این رقم در ایران  به 90 درصد می‌رسد.

درویش با اشاره به اینکه در 60 دشت اصلی کشور افت سطح آب زیرزمینی به 2 متر و بیشتر رسیده است، تصریح کرد: بحران آب سبب شد رکورد نشست زمین در ایران شکسته شد در حالی که  قبلا در اختیار نیو مکزیکو بود الان در منطقه بین فسا و جهرم به 54 سانتی‌متر در سال  و در تهران به 36 سانتی‌متر به صورت نقطه‌ای رسیده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon