۹۰ درصد بیمارستان‌های همدان به دستگاه‌ بی‌خطرساز پسماند عفونی مجهز شدند


90 درصد بیمارستان‌های همدان به دستگاه‌ بی‌خطرساز پسماند عفونی مجهز شدند

مدیرکل محیط زیست استان همدان گفت: دستگاه‌ بی‌خطرساز پسماند عفونی در ۹۰ درصد بیمارستان‌های استان مستقر شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، محمدرضا محمدی ظهر امروز در نشست منطقه‌ای آموزش، پژوهش و توسعه پایدار با اشاره به ظرفیت‌های محیط زیستی استان همدان اظهار داشت: 6 منطقه حفاظت شده خانگرمز در تویسرکان، لشگرد، گلپرآباد، آلمابلاغ، ملوسان و نشر در سطح استان همدان وجود دارد که 3.2 درصد مساحت کل استان را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه برای طرح مدیریت منطقه برای دو منطقه حفاظت شده در استان تهیه شده و طرح دو منطقه دیگر نیز در دست تهیه است، افزود: 12 منطقه شکار ممنوع در استان وجود دارد که 11.2 درصد از مساحت استان در این حوزه را تحت مدیریت داریم.

مدیرکل محیط زیست استان همدان با اشاره به محدود بودن سطح اراضی جنگلی بیان کرد: 42 درصد از مساحت استان را مراتع تشکیل می‌دهند که از این میزان 55 درصد مراتع نیز جزء مناطق فقیر هستند.

وی وجود سه تالاب طبیعی و هفت تالاب انسان‌ساز را از دیگر ظرفیت‌های محیط زیستی استان برشمرد و گفت: یک‌هزار و 540 گونه گیاهی و 42 گونه خزنده، 38 گونه ماهی، 40 گونه پستاندار و چهار گونه دوزیست در استان حیات دارند.

محمدی با بیان اینکه زمینه افزایش مناطق تحت مدیریت وجود دارد اما به دلیل محدودیت‌ها خیلی پیگیری گسترده شدن آن نیستیم، عنوان کرد: همانند سایر مناطق کشور با چالش مدیریت پسماند مواجه هستیم در این راستا برگزاری  جلسات کارگروه مدیریت پسماند بعد از غفلت هشت ساله دوباره از سر گرفته شد.

وی تأکید کرد: در حوزه مدیریت پسماند، توفیقات خوبی داشتیم و تکلیف برنامه‌ای مدیریت پسماند در پنج بخش مرتبط مشخص شده است و به طوری که در حال حاضر بخش پسماند عفونی در 90 درصد بیمارستان‌های استان دستگاه‌های بی‌خطرساز عفونی مستقر شده است اما هنوز مشکلاتی وجود دارد.

وی بحران آب را از دیگر چالش‌های پیش‌روی استان برشمرد و افزود: 200 روستا در استان با تانکر آبرسانی می‌شود و در این راستا معضل آب در کشور در حال پررنگ شدن است و باید تدابیر ویژه برای آن اندیشیده شود.

مدیرکل محیط زیست استان همدان تصریح کرد: عدم وجود تعادل در بین دام و مرتع نیز یکی از چالش‌های پیش روی استان است چرا که 3 برابر ظرفیت مراتع چرای دام انجام می‌گیرد.

وی استقرار نامناسب فعالیت‌های اقتصادی را از مهمترین چالش‌های پیش‌رو در استان دانست و افزود: تاکنون انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با 22 دستگاه اجرایی مرتبط با محیط زیست منعقد شده است و پیگیری اجرای مفاد تفاهم‌نامه‌ها را در دستور کار داریم.

محمدی با اشاره به ضرورت افزایش و جلب مشارکت‌های مردمی در مسائل مرتبط با محیط زیست گفت: تعداد تشکل‌های محیط زیستی در سال‌های اخیر حدود 2 برابر شدن است به طوری که تعداد سمن‌ها از 14 مورد به 25 مورد افزایش یافته است.

وی بیان کرد: با وجودی که در استان‌های همجوار به دلیل شیوع بیماری‌ها شاهد تلفات زیادی در حیات وحش بودیم در استان همدان حتی یک رأس تلفات هم در حیات وحش شاهد نبودیم.

به گزارش تسنیم، نشست منطقه‌ای آموزش، پژوهش و توسعه پایدار به مدت سه روز با حضور مدیران ستادی سازمان حفاظت محیط زیست و مدیران کل استان‌های کرمانشاه، ایلام، لرستان و کردستان به میزبانی همدان در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon