جشنواره عشایری «مالزیر» در دهدشت برگزار شد

جشنواره عشایری «مالزیر» در دهدشت برگزار شد

جشنواره «مالزیر» در آستانه کوچ عشایر در دهدشت مرکز شهرستان کهگیلویه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، در اقدامی بی‌نظیر و برای اولین بار جشنواره «مالزیر» در آستانه کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد در شهر دهدشت با هدف زنده نگه‎داشتن یاد و خاطره کوچ عشایر و  آئین و فرهنگ کهن کوچ  به‌عنوان فرهنگ غنی و بومی استان و حفظ انسجام و نظام ایلی و تجلیل  از چهره‎های ماندگار برگزار شد.

مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: «مالزیر» به عنوان یکی از ارکان‎های کوچ عشایر بیانگر ساختار نظامند، انسجام و تعاون در مدیریت و تقویم کوچ بوده و نشان از وجود رعایت سلسله مراتب و ارتباط رده‌هایی ایلیاتی است بطوری‌که مناسب‌ترین زمان کوچ تعیین و متناسب با شرایط اقلیمی کوچ آغاز و پایان می یافت و ضمن برقرای امنیت کامل در حین کوچ توجه به پوشش عرصه‌های مرتعی با دقت خاص صورت می‎گرفت.

                                                                                 

مجید علی‎پور با تاکید بر اینکه جامعه عشایری و ایلیاتی یک هویت فرهنگی و نماد غیرت، تعصب و عفت در این سرزمین است ابراز کرد: عشایر این استان از نظر سیاسی و امنیتی دارای یک سابقه غنی هستند به طوری که در دوران هر دو پهلوی سابقه ظلم ستیزی علیه استبداد داشته و قبل و بعد انقلاب در همچنین در دوران دفاع مقدس مشارکت چشمگیری داشتند.

وی با اشاره به نقش عشایر در صیانت از عرصه‌ها و تامین امنیت مناطقی که عشایر استقرار دارند تصریح کرد: ثبت کوچ به‌عنوان نماد فرهنگی و ملی عشایر جنوب از جمله در خواست‌های عشایر در سفر رئیس جمهوری و برخهی از اعضای هیئت دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد بود که رئیس جمهوری از این پیشنهاد استقبال و دستور پیگیری دادند.

مدیرکل امور عشایر استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه عشایر با بیش از 70 هزار نفر جمعیت حدود 12 درصد جمعیت این استان را تشکیل می‌دهند عنوان کرد: عشایر استان حدود یک میلیون رأس دام دارند که سالیانه 7 هزار و 600 تن گوشت قرمز و 26 هزار و 700 تن شیر و بیش از 10 هزار متر مربع صنایع دستی تولید می‌کنند.

                                                                                           

علیپور با بیان اینکه جامعه عشایری این استان بیش از 400 شهید به نظام مقدس جمهوری اسلامی تقدیم کردند، تصریح کرد: در دوران تحریم جامعه عشایر با تولید محصولات متفاوت از جمله لبنی و پروتئینی نماد اقتصاد مقاومتی هستند.

وی با تاکید بر اینکه هر چادر را یک کارگاه تولیدی می‌دانیم به این دلیل که تمام افراد عشایر همه اعم از پیر و جوان، زن و مرد، کودک و جوان به کار و اشتغال مشغول هستند افزود: جهت جلوگیری و مهاجرت جامعه عشایری، افزایش امید به زندگی، افزایش سطح رفاه و ایجاد درآمد را در این فشر دنبال می‌کنیم.

به گزارش تسنیم، در ادبیات عشایر از کوچ به سمت مناطق گرمسیری «مالزیر» و به مناطق سردسیری نیز « مال بالا» گفته می‌شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon