فعالیت‌ سمن‌های حوزه میراث فرهنگی در اردبیل تقویت می‌شود


فعالیت‌ سمن‌های حوزه میراث فرهنگی در اردبیل تقویت می‌شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: با برنامه‌ریزی‌های و حمایت های لازم فعالیت‌ سازمان‌های مردم‌نهاد حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اردبیل تقویت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، کریم حاجی‌زاده ظهر امروز در جلسه هم‌اندیشی با اعضای شورای هماهنگی سازمان‌های مردم نهاد در اردبیل اظهار داشت: رمز پایداری قدرت اشکانیان در توجه به نهادهای اجتماعی و مردمی بوده و باید این رویکرد امروزه نیز در حوزه سه گانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تقویت شود.

وی با تببین رابطه مأموریت سازمان‌های مردم نهاد با جریان توسعه تاریخی ایران گفت: با نگاه به تاریخ ایران از سلسله‌های بزرگ تاریخ پیش از اسلام گرفته تا تاریخ معاصر می‌توان فهمید طولانی‌ترین دوره حکومتی در تاریخ سیاسی ایران، دوره اشکانیان بوده است.

حاجی‌زاده یکی از اساسی‌ترین دلایل پایداری سلسله حکومتی اشکانیان را مراجعه به افکار عمومی در سازمان‌های نهاد قدرت دانست و افزود: سلسله اشکانی نخستین سلسله از نظام‌های سیاسی ایران باستان است که در توزیع قدرت، توجه و احترام به افکار عمومی و نهادهای اجتماعی و مردمی کرده و همین امر سبب پایداری این سلسله بزرگ شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل از مهمترین عوامل پایداری قدرت و مجموعه ساختارهای اقتصادی و اجتماعی یک حکومت را با نگاه به تاریخ گذشتگانمان، توجه به نهادهای مردمی برشمرد و تصریح کرد: این امر یکی از مهمترین ویژگی حکومت پایدار دوره اشکانیان نیز به شمار می‌رفته است.

وی با معرفی اردبیل در تاریخ ایران و تشریح مهمترین اتفاق تاریخ تمدن ایران در هزاره‌های پیش از میلاد و مهاجرت اقوام شمالی تحت تأثیر یک جریان طبیعی بیان کرد: تغییرات آب و هوایی نیمکره شمالی در اواخر هزاره سوم پیش از میلاد، استپ نشین‌های اوراسیا را مجبور به مهاجرت به سرزمین‌های داخل فلات ایران کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اظهار کرد: استقرار این مهاجران به دلیل دامپرور بودن در فلات آذربایجان که دارای ویژگی‌های طبیعی مناسب و جغرافیای مرتعی است، منجر به تقابل با روستایی‌های یک‌جانشین بومی شد و در نتیجه نخستین ساختارهای اجتماعی و نظامی در این منطقه توسعه یافت.

حاجی‌زاده با بیان اینکه مهاجران با ورود به فلات آذربایجان و عبور از دره ارس وارد استان اردبیل شدند و در واقع اردبیل در آن زمان دروازه ورود مهاجران شمالی به داخل فلات ایران بوده است، گفت: با نگاه به متون عاشوری در هزاره پیش از میلاد می‌توان فهمید که سلسله‌های حکومتی ایران از جمله مادها، هخامنشیان و پارسیان در ابتدا در منطقه اردبیل مستقر بودند.

وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه آذربایجان متولد و سازمان یافت و تبدیل به یک نظام سیاسی بزرگ شد و به تدریج با وارد شدن به تاریخ سیاسی جهان، توسعه پیدا کرد، افزود: در زمان حمله اسکندر، یکی از مهمترین ایالتی "ساتراپی‌هایی" که در برابر سپاه اسکندر ایستادگی کرد، ساتراپی آتروپاتن آذربایجان بود که بخشی از آن ساتراپی یا ایالت، اردبیل امروزی بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل آتروپاتن را در زمان ساسانیان یکی از ایالت‌های مهم زرین تخت توصیف کرد که شهر اردبیل کنونی مرکز این ایالت بوده و این مرکزیت تا 700 سال ادامه داشته است و اردبیل را تنها استان ایران معرفی کرد که بیش از 96 درصد آثار تاریخی ثبت ملی شده آن در مالکیت سازمان میراث فرهنگی است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon