کاوشها در "تپه آسیاب" کرمانشاه، زیستگاهی با قدمت یازده هزار سال+تصاویر


کاوشها در "تپه آسیاب" کرمانشاه، زیستگاهی با قدمت یازده هزار سال+تصاویر

مرحله نخست کاوشهای باستان‌شناسان ایرانی با همکاری دانشگاه کپنهاگ دانمارک در تپه آسیاب کرمانشاه، زیستگاهی با قدمت یازده هزار سال به پایان رسید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، این استان سرشار از ظرفیتهای مطالعات باستان‌شناسی است که تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه کپنهاک دانمارک با هدف شناسایی نخستین زیستگاهها و استقرارهای شکل‌گیری در سرزمین ایران امضا و براساس این تفاهم‌نامه کاوشها در تپه آسیاب کرمانشاه انجام شد.

حجت دارابی سرپرست هیئت ایرانی کاوش تپه آسیاب کرمانشاه در گفت‌وگو با تسنیم، این منطقه را از نخستین استقرارهای زیستگاهی بشری در زمینه کشاورزی دانست و افزود: در مجموعه باستانی تپه آسیاب با مساحت 130 مترمربع تاکنون ابزارهای سنگی، صدفهای خوراکی، استخوان حیوانات شکار شده مانند گوزن و گاو وحشی مربوط به هزاره نهم قبل از میلاد کشف شده است.

دارابی با بیان اینکه برای نخستین بار در سال 1339 تپه آسیاب کرمانشاه توسط "رابرت بریدوود" باستان‌شناس آمریکایی شناسایی و مورد کاوش قرار گرفت گفت: این باستان‌شناس در منطقه زاگرس در محوطه‌هایی مانند گنج دره و نیز تپه سراب نزدیک تپه آسیاب به انجام کاوشهای باستان شناسی پرداخت.

سرپرست هیئت ایرانی کاوش تپه آسیاب کرمانشاه با بیان اینکه تا سال گذشته این کاوشها به صورت نیمه‌کاره رها شده بود افزود: بعد از گذشت 56 سال "توبیاس ریشتر" باستان‌شناس دانمارکی در این منطقه به کاوشهای جدیدی پرداخت.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه رازی با دانشگاه کپنهاک دانمارک در زمینه فعالیتهای باستان‌شناسی عنوان کرد: در راستای اجرای این تفاهم‌نامه با همکاری اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه، دکتر توبیاس ریشتر به همراه یک هیئت همراه و با همکاری یک گروه باستان‌شناس از دانشگاه رازی شروع به کاوشهای باستان‌شناسی در منطقه تپه آسیاب کردند.

سرپرست هیئت ایرانی کاوش تپه آسیاب کرمانشاه با بیان اینکه کاوش‌شناسی در این منطقه به یک برنامه و پروژه پنج ساله نیاز دارد افزود: در شرایط کنونی مرحله نخست این پروژه که یک سال طول کشید به اتمام رسیده و این همکاری‌ها با هدف شناسایی نخستین زیستگاه‌ها و استقرارگاه‌های شکل‌گیری در سرزمین ایران است.

وی با بیان اینکه غرب ایران و به‌ویژه کرمانشاه همواره یکی از خاستگاه‌های استقرار انسانی در ایران بوده است گفت: در گذشته مطالعاتی در این رابطه انجام شده است که با بازنگری و جمع‌بندی دوباره اطلاعات قبلی می‌توان اطلاعات دقیقتری از نخستین استقرارگاه‌های زیستگاهی که از دوره پارینه سنگی به نوسنگی منتقل می‌شود را با تمام موازین علمی شناسایی کرد.

دارابی با اشاره به اینکه یکی از جاذبه‌های گردشگری استان کرمانشاه به عنوان نخستین زیستگاه بشری در کشور آثار تاریخی است بیان کرد: به صراحت نمی‌توان گفت که کاربری این مکان تپه آسیاب چه بوده ولی به احتمال زیاد مکانی برای برگزاری آیین‌ها و مراسم بوده است.

وی تپه آسیاب کرمانشاه را به عنوان نخستین استقرارگاه‌های زیستگاهی بشری دارای ارزش ثبت حهانی دانست و اظهار کرد: مرحله گذار از زندگی شکارورزی به کشاورزی ابتدا در خاور نزدیک و از جمله دامنه‌های زاگرس ایران در 10 تا 12هزار سال قبل به وقوع پیوسته است.

سرپرست هیئت ایرانی کاوش تپه آسیاب کرمانشاه با بیان اینکه مرحله گذار از زندگی شکارورزی به کشاورزی در غرب ایران و کرمانشاه باید با علم روز بررسی و تاریخ‌گذاری شود، عنوان کرد: با این اهداف هیئت کاوش امیدوار است بتواند در بررسی چرایی و چگونگی فرایند شروع کشاورزی و دامپروری در زاگرس مرکزی گام مهمی بردارد.

انتهای پیام /

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon