مهر و دانش آموزانی محروم از تحصیل در سمیرم/ جابهجایی ۷ باره تنها مدرسه استثنایی سمیرم
اصحاب رسانه استان اصفهان در سفری یک روزه به پادنا شهرستان سمیرم تنها مدرسه استثنایی این منطقه محروم مورد بازدید قرار دادند، در این منطقه تنها یک کلاس درس برای این دانشآموزان لازم التوجه و یک معلم فداکار وجود داشت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، با وجود اینکه در آغاز مهر و فصل بازگشایی مدارس در هر مدرسهای نشاط و شادابی نمایان است در منطقه محروم پادنا سمیرم و با ورود به کلاس درسی که میهمانش بودیم، مشاهده کردیم که بیشتر محرومیت جای خود را به نشاط داده است، اما پس از رد و بدل شدن صحبتها میان مسئولان منطقه محروم پادنا سمیرم با رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان این بار صحبت از صداقت، فداکاری و دلسوزی بود که جای تمام این محرومیتها را گرفت.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان با بیان اینکه دانش آموزان با نیازهای خاص استان به همراه دانش آموزان مرزی 11 هزار و 300 نفر هستند که از این تعداد 7 هزار و 200 دانش آموز با نیازهای خاص را شامل میشوند، اظهار داشت: در همین راستا 5 هزار و 100 دانش آموز با نیازهای خاص در مدارس خاص تحصیل میکنند و 2 هزار و 100 نفر از این دانش آموزان نیز تحت طرح تلفیقی فراگیر در کنار دانشآموزان عادی مشغول به تحصیل هستند.
فاطمه ارغنده با بیان اینکه در استان اصفهان بالغ بر 136 مدرسه و فضای آموزشی ویژه و خاص و186 کد فضای آموزشی وجود دارد، افزود: از 136 فضای موجود 18 مرکز ویژه یادگیری و بقیه نیز مدارس آموزشی عمومی هستند.
استاندارد بودن تنها 30 درصد مدارس ویژه دانشآموزان با نیاز خاص
وی با اشاره به استاندارد بودن و سلامت فضای فیزیکی 118 مدرسه ویژه دانش آموزان خاص استان اصفهان تصریح کرد: متاسفانه تنها 30 درصد از این مدارس نزدیک استانداردهای تعریف شده هستند و 70 درصد دیگر نیاز به بازسازی، نوسازی و تعمیر اساسی دارند.
یک سوم دانشآموزان استثنایی به دلایل مختلف وارد مدرسه نشدهاند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان با بیان اینکه جمعیت فعلی که ما با عنوان دانش آموزان با نیاز ویژه میشناسیم حداقل دو سوم جمعیت واقعی دانش آموزان با این شرایط در استان اصفهان است، خاطرنشان کرد: هنوز نتوانستهایم یک سوم دانشآموزان استثنایی را وارد مدرسه کنیم.
وی با اشاره به دلایل عدم استقبال این دانشآموزان بیان کرد: قرار داشتن این دانشآموزان در روستاها و عدم دسترسی به مدارس استثنایی، رغبت کم معلمان تدریس عمومی به دلیل نداشتن حقوق و مزایای ویژه از جمله این دلایل است، در همین راستا متاسفانه برخی از والدین هنوز نپذیرفتهاند که فرزندشان دچار آسیب است.
جابهجایی 7 باره تنها مدرسه استثنائی پادنا در 5 سال گذشته
قربانعلی عسگری تنها معلم مدرسه استثنائی پادنا در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه 5 سال است که در این منطقه تدریس میکند، اظهار داشت: در حال حاضر با 4 دانشآموز این مدرسه را در سال جدید راهاندازی کردهایم، متاسفانه در این 5 سال 7 بار به دلیل کمبود فضا تغییر مکان دادهایم و مکان ثابتی نداشتهایم.
وی افزود: به دلیل نداشتن وضعیت مالی مناسب والدین این دانشآموزان هر روز خود با ماشین شخصی دانشآموزان را به مدرسه می آورم و پس از اتمام کلاس درس به خانههایشان تحویل میدهم.
عسگری با بیان اینکه در حال حاضر 4 دانشآموز در این مدرسه حضور برای سال جدید ثبتنام کردهاند، تصریح کرد: در این چند روز 3 دانشآموز دیگر نیز اضافه خواهند شد، از نظر سازماندهی نیز هر یک دانشآموز با نیاز خاص با 5 دانشآموز عادی برابری میکند.
وی با بیان اینکه یکی از عمدهترین مشکلاتمان در این چند سال همین جابجاییهای مکرر است، خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم مسئولان یک مکان ثابت برای این دانشآموزان اختصاص دهند.
یکی از دانشآموزان این مدرسه تنها به دلیل نداشتن لباس با وجود بازگشایی مدارس به مدرسه نیامده بود که در این راستا با پیگیریهای صورت گرفته مسئولان این مدرسه، این دانشآموز نیز در سال جدید به مدرسه خواهد آمد.
تنها مدرسه استثنایی پادنا امیدوار به مساعدت مسئولان
کارشناس مسئول نمایندگی آموزش و پرورش بخش دناکوه شهرستان سمیرم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه بخش دناکوه در فاصله 110 کیلومتری شهرستان سمیرم و 300 کیلومتری اصفهان قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر 30 مدرسه ابتدایی در دورستها پراکنده و با فاصله 15 کیلومتر در این منطقه قرار گرفته است.
محمد جباری با اشاره به مشکلات فرهنگی در این راستا افزود: متاسفانه برخی از خانوادهها اجازه ندادند که فرزندانشان در مدارس استثنایی ثبتنام کنند و بسیاری از آنها در مدارس عادی تحصیل میکنند.
وی با بیان اینکه تنها مدرسه استثنایی بخش دناکوه 5 سال بوده که راهاندازی شده و در مرکز بیده قرار دارد، تصریح کرد: متاسفانه در این 5 سال به دلیل کمبود فضا 7 بار جابجا شدهاند.
کارشناس مسئول نمایندگی آموزش و پرورش بخش دناکوه شهرستان سمیرم خاطرنشان کرد: در همین راستا 2 سال را در یکی از کلاسهای مدارس ابتدایی و یک سال را در یکی از ساختمانهای این منطقه ساماندهی شده بودند.
وی با بیان اینکه تنها معلم این بچهها بسیار دلسوزانه خدمت میکند و بدون هیچ چشمداشتی ایاب و ذهاب آنها را انجام میدهد، بیان کرد: والدین این بچهها با مشکلات مالی فراوانی روبرو هستند.
به گزارش تسنیم در پایان این بازدید رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اصفهان اعتبار لازم برای تجهیز تنها مدرسه استثنائی این منطقه محروم را به مسئولان و تنها معلم این بچهها داد.
انتهای پیام/