کسی دیگر از حرفه ارزشمند قلمزنی استقبال نمیکند
هنرمند پیشکسوت قلمزنی اصفهان گفت: در طول دوران فعالیت خود در این رشته ۳۲ در و ضریح را قلمزنی کردهام که یکی از آنها، در ورودی حرم مطهر امام رضا (ع) است.
محمد اسکندری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، با اشاره به شناخت این حرفه در جهان اظهار داشت: در گذشته قلمزنی بسیار شناخته شده بود، ولی امروزه تعداد کسانی که از این هنر گرانبها استقبال میکنند، اندک است.
وی درباره لزوم معرفی این هنر به گردشگران داخلی و خارجی ادامه داد: همچنین با تبلیغ در رسانهها، شاید قلمزنی، طرفداران بسیاری مانند گردشگران خارجی را نیز به خود جذب کند.
هنرمند پیشکسوت قلمزنی اصفهان پیرامون گرایش خود به این رشته بیان کرد: از سن 6 سالگی، با پدرم، برای آموختن این هنر به کارگاهها میرفتم که بهمرور زمان موجب علاقهمندی من به این حرفه شد.
وی ادامه داد: تا به امروز، 65 سال است که قلمزنی انجام میدهم و 2 نفر از فرزندانم تا 40 سال گذشته در این هنر فعالیت داشتند ولی در حال حاضر، فقط خودم در خانواده مشغول به این حرفه هستم.
اسکندری از عشق و علاقه خود به هنر قلمزنی صحبت کرد و اظهار داشت: علاقه زیاد به این حرفه، مرا از گرایش به سمت پیشنهادهای بهتر باز داشت.
وی پیرامون فعالیتهای انجام داده در طی سالهایی که به هنر قلمزنی مشغول بوده است، بیان کرد: در طول دوران فعالیت خود در این رشته 32 در و ضریح را قلمزنی کردهام که یکی از آنها، در ورودی حرم مطهر امام رضا (ع) است.
این هنرمند اصفهانی گفت: همچنین برای شرکت در نمایشگاههای صنایع دستی به 83 کشور سفر کردم و در 63 نمایشگاه داخلی نیز کارهایم به نمایش گذاشته شد و هیچ وقت نمایشگاههای خصوصی برگزار نکردم.
وی با اشاره به زمان ساخت یک اثر قلمزنی افزود: کمترین زمان ممکن برای ساخت یک تابلوی با طرح ساده، 3 تا 4 ماه است ولی کارهای بزرگ تر و سختتر به زمان بیشتری برای ساخت نیاز دارد.
اسکندری تصریح کرد: نابینایی یکی از چشمانم و احساس درد، در دستم، از آثار قلمزنی و زحمتهای آن است. کسی که قلمزنی یا کارهایی از این قبیل انجام میدهد، باید دقت داشته باشد که سرانجامش مانند من نشود.
به گزارش تسنیم، قلمزنی یکی از هنرهای سنتی ایران به ویژه اصفهان است که در گذشته طرفداران زیادی داشته، ولی امروزه از این حرفه ارزشمند استقبال نمیشود. همچنین این هنر گرانبها و زیبا بیانگر فرهنگ و قوم ایرانی است که در فروشگاههای صنایعدستی نیز، به چشم میخورد.
انتهای پیام/