استان بوشهر خاستگاه هنر مذهبی و نمایشی تعزیه‌خوانی

استان بوشهر خاستگاه هنر مذهبی و نمایشی تعزیه‌خوانی

استان بوشهر در ارائه نمایشی از صحنه‌های واقع عاشورا در قالب تعزیه‌خوانی جایگاه مهمی در این عرصه دارد به گونه‌ای که این استان به عنوان خاستگاه این هنر مهم مذهبی معرفی کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آیین تعزیه‌خوانی مراسمی است که در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی برای بازگوکردن صحنه عاشورای حسینی و شناخت بیشتر مردم از پیام واقعی عاشورا توسط ارادتمندان خاندان عصمت و طهارت(ع) در مناطق مختلف استان بوشهر به نمایش در می‌آید.

تعزیه که روایتگر واقعه کربلا و قیام سرخ عاشورای حسینی است و با جذابیتی که دارد تنها نمایشی است تماشاگران با اعتقاد قلبی تا انتها با آن همراه می‌شود.

مردم ولایت‌مدار استان بوشهر که با استفاده از این هنر عشق و علاقه خود را به خاندان اهل بیت(ع) بیان می‌کنند ترکیبی از نثر و نظم است که ریشه در مناسبات اجتماعی، فرهنگی و مذهبی این استان دارد.

تعزیه مردمی‌ترین هنر نمایشی است

پیشکسوت هنر تعزیه بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه این هنر مردمی‌ترین هنر نمایشی است اظهار داشت: تعزیه‌خوانی شیوه‌ای از عزاداری سید و سالار شهیدان است که برای بازگو کردن صحنه‌هایی از قیام عاشورا به نمایش در می‌آید.

مرتضی فیروزی انتقال پیام عاشورا را از مهم‌ترین اجرای نمایش تعزیه دانست و تصریح کرد: تعزیه هنری است که خیل عظیمی از عاشقان سید و سالار شهیدان و دوستداران شهدای کربلا را به دور هم با همدلی و همزبانی جمع می‌کند تا پیام عاشورا  را در قالب هنر به مخاطبان منتقل کند.

استان بوشهر به عنوان خاستگاه  هنر تعزیه‌خوانی است

استان بوشهر همیشه به عنوان ‌‌سرزمین فرهنگ‌ و به عنوان خاستگاه  هنر تعزیه‌خوانی معرفی شده و همه ساله با شور و هیجان خاصی از سوی مخاطبان و دوستداران به هنر نمایش، آیین تعزیه دنبال می‌شود.

رئیس شورای هیئت‌های مذهبی استان بوشهر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه مردم ولایت‌مدار استان بوشهر در ایام سوگواری سید و سالار شهیدان برنامه‌ها و مراسم‌های گوناگونی اجرا می‌کنند خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های عزاداران حسینی در ایام دهه نخست ماه محرم برگزاری تعزیه‌خوانی است که در جای جای این استان برگزار می‌شود.

در بیش از 100 نقطه استان بوشهر مراسم تعزیه‌خوانی برگزار می‌شود

نوشاد نوشادی با بیان اینکه در بیش از 100 نقطه استان بوشهر مراسم تعزیه‌خوانی عاشورا برگزار می‌شود تصریح کرد: تعزیه استان بوشهر  قدمتی بیش از 2 قرن دارد چرا که مردم در دهه نخست محرم و دهه پایانی ماه صفر منتظر برگزاری تعزیه هستند.

وی با اشاره به اینکه در این مراسم صحنه‌های از حادثه عاشورا به تصویر کشیده می‌شود افزود: قبل از 10 محرم در مراسم تعزیه نحوه به شهادت رسیدن یاران شاخص امام حسین (ع) و در روز عاشورا نحوه به شهادت رسیدن امام حسین (ع) و یاران باوفایش در یک مجلس به نمایش در می‌آید.

در مراسم تعزیه نوای چاووشی و صدای طبل‌ها، مرثیه‌ای که قلب‌ها را به لرزه درآورده و جان‌ها را روانه کربلا می‌کند.

شبیه‌خوانی یا تعزیه ناب‌ترین و کامل‌ترین نوع نمایش بازگو کردن قیام عاشورای حسینی است که قدمتی بیش از 2 قرن در استان بوشهر دارد.

تعزیه از هنرهای اصیل و ماندگار است

تعزیه‌گردان بوشهری با بیان اینکه اجرای این برنامه نمایشی عشق و ارادت به ائمه اطهار(ع) می‌خواهد گفت: تعزیه از هنرهای اصیل و ماندگار است که مردم ایران اسلامی و به ویژه استان بوشهر به این برنامه عشق می‌ورزند.

احمد مظفری با بیان اینکه در تعزیه عاشورا تمام  ظلم‌های روا شده به امام حسین(ع) و یارانش به تصویر کشیده می‌شود خاطرنشان کرد: نحوه به شهادت رسیدن یاران امام حسین(ع) به ویژه حضرت علی‌اکبر(ع)، حضرت قاسم(ع)، حضرت عباس(ع) و امام حسین(ع) از جمله بخش‌های  تعزیه سنتی است.

وی افزود: تعزیه از هنرهای اصیل و ماندگار است که مردم ایران اسلامی و به ویژه استان بوشهر به این برنامه عشق می‌ورزند.

احیای آیین تعزیه‌خوانی به عنوان یک نماد ارزشمند ایرانی اسلامی و برای انتقال پیام آزادگی و ایثارگری حضرت اباعبدلله الحسین(ع) به جامعه امری بسیار ضروری و مورد توجه است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon