ثبات نسبی در بازار کاغذ و حضور نماینده ناشران در هیئت خرید کتاب
خبرگزاری تسنیم: رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در نشست صمیمانه وزیر ارشاد با اهالی فرهنگ وهنر خواستار ایجاد ثبات نسبی در بازار کاغذ و حضور نمایندهای از ناشران در هیئت خرید کتاب ارشاد شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم معارفه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیدار با اهالی فرهنگ و هنر عصر امروز در تالار وحدت با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
در این مراسم رامین میهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه در دولت دهم، ایرج راد، داریوش فرهنگ، شهرام ناظری، سید محمد بهشتی، پرویز بیگی حبیبآبادی و.... حضور داشتند.
نادر قدیانی رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در این مراسم به قرائت متنی به شرح ذیل پرداخت:
رأی هوشمندانه نمایندگان مجلس نشانه مثبت و آشکاری برای شروع فعالیتهای عظیم در این وزارت میدانم و از این بابت خداوند را شاکرم که در این فرصت کوتاه به صورت مختصر مواردی را به استحضار میرسانم. مهمترین مشکل صنعت نشر کشور در حال حاضر عبارتند از توسعه فرهنگ و کتاب و کتابخوانی، پایین بودن تیراژ کتاب با وجود تعداد عناوین قابل قبول و مسئله حفظ نیروی انسانی متخصص، خلاق و متعهد شامل تصویرگران، نویسندگان، ویراستاران و ناشران که در پرتو انقلاب اسلامی شکوفا شدند ولی به دلیل اقتصاد ضعیف صنعت نشر که امکان توصیف آن در این فرصت کوتاه نیست در حال خروج از این میدان هستند.
معافیت مالیاتی کتابفروشان که خوشبختانه با پیگیریهای مستمر اتحادیه و با همکاری و همدلی مسئولین وزارت ارشاد در آخرین مرحله کاری خود قرار دارد و امیدواریم که به میمنت حضور جنابعالی به زودی به ثمر بنشیند و پس از سالها انتظار، نهایی شده و به حوزه امور مالیاتی ابلاغ گردد و باعث شکوفایی و رشد و تأسیس پی در پی کتابفروشیهای بزرگ و زنجیرهای در خور شأن نظام باشیم.
با توجه به شرایط موجود و فشارهای ناشی از تحریمهای ناجوانمردانه به هیچ عنوان توقع نداریم که وضعیت کاغذ در کوتاه مدت به شرایط قبل برگردد ولی توقع این است که ثبات نسبی در بازار کاغذ ایجاد شود و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و پشتیبانی جنابعالی سهمیه ارزی ویژهای برای ناشران تخصیص داده شود و مشکل ورود انواع کاغذ شامل تحریر و گلاسه حل شود و برای ورود آن از قوانین دست و پاگیر خودداری شود تا تجار بتوانند به راحتی انواع کاغذ را وارد کنند. نکته چهارم اینکه ایجاد و گسترش ویترین جهت عرضه محصولات فرهنگی به خصوص کتاب نیازمند جدی گرفتن لایحه کاربری فرهنگی و نیز تشویق دستاندرکاران ساخت و ساز برای حضور در این عرصه است.مصوبه هیأت وزیران در این خصوص نیز که سالها در انتظار اقدام آن است به سراسری شدن آن در کشور کمک خواهد کرد.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با توجه به عمر 26 ساله خود به یک حرکت ملی و خیزش عظیم فرهنگی تبدیل شده است، استقبال بینظیر ملت نیز شاهد آن است لذا انتظار بر آن است که در مورد مکان آن فکر اساسی شود اگر چه مکان فعلی از نظر دسترسی و مرکزیت و حتی موقعیت جغرافیایی مناسب است ولی به هیچ وجه در خور اهالی فرهنگ و مردم عزیزمان نیست.
موضوع ششم پیشنهاد میشود که در شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب نمایندگانی از تشکلهای نشر و اتحادیه ناشران حضور داشته باشند و موضوع هفتم حضور نمایندگانی از ناشران در هیأت خرید کتاب است که در دورههای گذشته هم وجود داشته اما در سالهای اخیر مورد کممهری واقع شده تقاضا داریم که در هیأت خرید نیز نمایندهای از ناشران حضور داشته باشند و فعالیت این هیأت پررنگتر از گذشته شود.
انتهای پیام/