۳۴۱ بیمار مبتلا به ایدز در مازندران شناسایی شد
رئیس شبکه بهداشت مازندران با تاکید بر رعایت بهداشت محیط از سوی آحاد جامعه، گفت: تاکنون ۳۴۱ بیمار مبتلا به ایدز در مازندران شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، محسن اعرابی امروز در همایش پیشگیری از ایدز در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، اظهار داشت: ایدز یک بیماری است که نخستین بار در کشور درسال 66 از طریق کودک شش ساله بود که از طریق خون به این ویروس مبتلا شد.
وی افزود: اما اکنون درکشور هیچ گونه خون آلوده ای وجود ندارد و تمام گروههای خونی سالم و بدون آلودگی است و رفتار انسان مهمترین عامل در کنترل این بیماری است و ممکن است تا پایان سال با بیمار همراه باشد.
وی بابیان اینکه ایدز یک بیماری رفتاری بوده که با پنهان کاری همراه است، تصریح کرد: اعتیاد تزریقی، اهدای عضو، خالکوبی غیر بهداشتی، تماس جنسی آلوده بوده که باید همه افراد جامعه هوشیار باشیم.
اعرابی گفت: این بیماری از طریق دست دادن، کنار هم نشستن، روبوسی، استفاده از ظروف، لباس مشترک و گزش حشرات انتقال نمییابد زیرا این ویروس در محیط بیرون زنده نمیماند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران اذعان داشت: برای پیشگیری باید خویشتنداری قبل از ازدواج، رعایت اصول اخلاقی، پرهیز از انحرافات جنسی و اعتیاد تزریقی و شناسایی مادران آلوده و پیشگیری نوزاد از این بیماری است.
اعرابی گفت: در گذشته در منطقه حاشیه نشین و فقیر نشین این بیماری بیشتر بود اما در دولت تدبیرو امید با نظام تحول سلامت، مناطق آلوده در کنترل قرار گرفتند.
وی بیان کرد: تا پایان سال 94در مازندران، 341 نفر به مبتلا به ایدز در استان مازندران شناسایی شد که 188نفرزنده هستند،99نفر درمان کامل و بر ای 118 نفر دزمان آغاز شد که 25درصد از طریق اعتیاد تزریقی و 46 درصد از طریق روابط جنسی و 25 درصد از طریق راههای نامشخص بوده است.
اعرابی با بیان اینکه تعداد زیادی از افراد جامعه از بیماری خود آگاهی ندارند، افزود: برای کنترل و کاهش این بیماری باید پوشش خدماتی برای این بیماران افزایش یافته ، توجه بیشتر به مناطق پرخطر و حاشیه و اطلاعات و آگاهی را از طریق رسانه ملی افزایش دهیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: همه ما در مقابل سلامتی جامعه مسئول بوده و سازمان بهداشتی جهانی هر ساله شعاری را دراین زمینه انتخاب میکند تا با هم در زمینه کاهش این بیماری گام برداریم.
فرهنگ بابا محمودی افزود: ما باید بیماران مبتلا به ایدز را دوست داشته باشیم زیرا آنها بیمار هستند و از تهمت به آنها جلوگیری کنیم.
وی تصریح کرد: باید همه برای کاهش این بیماری مشارکت جدی و همگانی داسته باشیم و جایگاه اجتماع و جامعه برای برخورد با این بیماری مشخص شود که روحانیون و ائمه جمعه میتوانند از طریق تریبونهای مختلف بحث اخلاقی جامعه را افزایش دهند.
بابامحمودی گفت: در سال 1981 اولین بار این بیماری در آمریکا مشاهده شد که موجب ضعف سیستم دفاعی بدن شده و افراد مبتلا معتاد تزریقی و همجنس باز هستند.
وی بیان کرد: در سال 1988 روزی را به عنوان روز جهانی ایدز به منظور آماده باش بشر که رفتار غیربهداشتی در بی بندو باری و اعتیاد تزریقی دارند را کاهش دهند که باید بدانیم همه مسئول سلامتی خود و دیگران هستیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: ایدز بیماری خانمان سوز است که بر روی امیال و شهوات استوار است و بدون واکسن است وقتی اخلاق و ارزش اخلاقی فرو ریزد زمینه افزایش این بیماری بیشتر میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: ایدز ویروسی است که به مرکز دفاعی بدن حمله میکند که وزارت بهداشت اقدام به کاهش این آلودگی در جامعه کرده که در برخی از شهرستانها به معتادان آموزش داده شد و سرنگهای یک بار مصرف داده تا از توزیع سرنگهای آلوده جلوگیری شود.
انتهای پیام/