۱۰ گونه آبزیان خلیج فارس در معرض انقراض قرار دارند
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: ۱۰ گونه از آبزیان خلیج فارس به دلیل صید غیرمجاز در خطر انقراض قرار دارند که ذخایر دوگونه ماهی حلوای سفید و هامون به شدت کاهش یافته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»، محمد پورکاظمی امروز در عملیات ارزیابی ذخایر آبزیان خلیج فارس در حد فاصل منطقه بندرعباس و قشم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای بررسی توده آبی خلیج فارس و دریای عمان سالانه 135 روز این عملیات از منطقه گواته دریای عمان تا بوشهر و آستارا تا بندر ترکمن در شمال کشور تیمهای تحقیقاتی در ایستگاههای مشخص شده عملیات اندازهگیری و بررسی ذخایر آبزیان را انجام میدهند.
وی افزود: بر همین اساس آبزیان صید شده از لحاظ تعداد انواع گونه و همچنین وزن آنها بر اساس فرمول ریاضی موجود بررسی و آمار به دست آمده از این تحقیقات در بانک اطلاعات دریایی کشور ثبت میشود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ادامه داد: بر اساس این اطلاعات محدودیتها و نقاط صید مشخص میشود.
پورکاظمی تصریح کرد: تا به امروز در آبهای دریای عمان در مناطق سیستان و بلوچستان و جاسک و همچنین هرمزگان بررسیهای ذخایر ژنتیکی انجام شده است و از امروز در منطقه قشم و بندرعباس این عملیات انجام میشود و در مرحله آخر وضعیت ذخایر استراتژیک از بوشهر و خوزستان انجام میشود.
وی تاکید کرد: به طور متوسط میزان ذخایر استراتژیک در هر منطقه 400 هزار تن تا 2 میلیون تن برآورد میشود که در کنار این عملیات وضعیت سلامت آب منطقه نیز بررسی میشود و میزان اگروفید و آلودگی آن تعیین میشود.
وی گفت: پیش از این ذخایره اندازهگیری ذخایر آبزیان به طور جداگانه از مسائل زیست محیطی مورد بررسی قرار میگرفت که اکنون با تفاهم صورت گرفته این عملیات به صورت مشترک انجام میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: سالانه 3 میلیارد تومان برای این پروژه هزینه میشود و این مزیت را دارد تا جلوی انقراض بسیاری از ماهیان اقتصادی گرفته شود.
رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ادامه داد: بیش از هزارگونه آبزیان در دریای عمان و خلیج فارس وجود دارد که به دلیل صید بیرویه شاهد رو به انقراض بودن آنها هستیم.
هامون و حلوای سفید در خطر انقراض
وی در خصوص گونههایی که بیشتر در معرض انقراض قرار دارند گفت: ذخایر گونههای ماهی حلوای سفید و هامون در خلیج فارس کاهش یافته است که دلیل آن بهرهبرداری بیش از اندازه به نجام صید غیرمجاز در منطقه است.
پورکاظمی در پایان گفت: در مجموع 10 گونه از آبزیان جنوب کشور در معرض خطر انقراض قرار دارند که باید در این خصوص نظارتهای بیشتری بر عملیات صید غیر مجاز انجام شود.
انتهای پیام/