مراکز تربیت محقق ویژه طلاب خواهر در کشور راهاندازی میشود
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور بابیان اینکه در یک سال گذشته ایجاد مرکز تربیت محقق ویژه طلاب خواهر مصوب شده است گفت: امسال برای نخستینبار بهصورت آزمایشی در حوزه اخلاق و تربیت در قم طلبه پژوهشگر پذیرششده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجتالاسلام علیاکبر حصاری ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور برگزار شد، "هر طلبه یک اثر پژوهشی" را شعار محوری هرساله هفته پژوهش حوزههای علمیه برشمرد و اظهار داشت: مرکز حوزههای علمیه خواهران در دوران 20 ساله خود در عرصه پژوهش سه مرحله تأسیس و راهاندازی حوزهها، ایجاد زیرساختها برای ورود حوزههای خواهران در عرصه پژوهش و رشد و بالندگی فعالیتهای پژوهشی را طی کرده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور افزود: همه سازوکارهای موردنیاز در یک حرکت و خیزش گسترده علمی در حوزههای علمیه خواهران فراهمشده و در آستانه ایجاد مراکز و نهادهای پژوهشی برای عرضه خروجی علمی- پژوهشی حوزههای علمیه خواهران هستیم.
وی بابیان اینکه در سالهای گذشته عمده اهتمام مدیران حوزهها بر تأسیس و توسعه مدارس و تقویت صف آموزشی در کشور بوده است تصریح کرد: امروز در مرحله ایجاد صف پژوهشی در حوزههای علمیه خواهران با ایجاد پژوهشگاهها و پژوهشکدههای فعال در سراسر کشور هستیم.
حصاری با تأکید براینکه تولید علوم دینی از ضرورتهای نیاز فعلی نظام اسلامی است، خاطرنشان کرد: برای نخستینبار در نظامهای آموزشی کشور پابهپای برنامه مدون آموزشی برنامههای پژوهشی در حوزههای علمیه خواهران دنبال شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور ادامه داد: رویکرد پژوهشمحور شدن نظام آموزشی حوزههای علمیه در حال پیگیری است که در این راستا پیشنیازهای قانونی مصوب شده تا براساس آن فعالیتهای پژوهشی در ارزشیابی آموزشی مؤثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه پیوستهای آموزشی متون درسی در حوزههای علمیه خواهران در حال پیگیری است عنوان کرد: فرهنگسازی و توانمندسازی پژوهش موضوع دیگری است که در مدارس سطح دو حوزههای علمیه خواهران در حال انجام است.
حصاری خاطرنشان کرد: کرسیهای آزاداندیشی، نشستهای علمی، فرهنگ آزاداندیشی در همه مدارس علمیه خواهران با اقبال گسترده طلاب در حال برگزاری است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور بابیان اینکه در یک سال گذشته ایجاد مرکز تربیت محقق ویژه طلاب خواهر مصوب شده است، گفت: امسال برای نخستینبار بهصورت آزمایشی در حوزه اخلاق و تربیت در قم طلبه پژوهشگر پذیرششده که براساس ظرفیت علمی در دیگر شهرها این مرکز راهاندازی میشود.
وی با اشاره به آمار طلاب پژوهشگر خواهر در سطح کشور گفت: در 5 سال اخیر بیش از 1200 نشست علمی و هماندیشی، 620 کرسی آزاداندیشی، 215 همایش علمی، 1600 دوره مهارتی پژوهشی، 250 طرح پژوهشی در مدارس مختلف انجامشده است.
حصاری به برگزاری 5 دوره مسابقات پژوهشی گروهی رشد اشاره کرد و افزود: این مسابقات در قالب گروهی و بر مبنای انتخاب موضوع پژوهش معطوف به نیاز جامعه مخاطب است که بهطور متوسط سالانه بالغبر 1000 گروه با 4500 نفر در این مسابقات شرکت میکنند.
معاون پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور اظهار داشت: در 8 دوره جشنواره علامه حلی خواهران با 3200 طلبه در این مسابقات مشارکت داشتهاند.
وی بابیان اینکه تراز علمی و گرایش طلاب را شاخص دستهبندی پژوهشگران طلبه برشمرد و گفت: در حال حاضر بیش از 10 هزار طلبه خواهر در حوزههای پژوهشی فعالیت دارند.
حصاری با اشاره به اینکه10 درصد طلاب خواهر برای فعالیت پژوهشی گزینش میشوند ادامه داد: 60 درصد طلاب در عرصه تبلیغ، 20 درصد برای تدریس و تعلیم و 10 درصد هم برای پستهای مدیریتی نهادهای علمی و فرهنگی خواهران تربیت میشوند.
انتهای پیام/