بیش از ۷۰ درصد نوجوانان کانون اصلاح‌وتربیت پدرومادر سابقه‌دار دارند

بیش از 70 درصد نوجوانان کانون اصلاح‌وتربیت پدرومادر سابقه‌دار دارند

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: بیش از هفتاد درصد کودکان و نوجوانان معارض قانون که در کانون های اصلاح و تربیت هستند فرزندان کسانی می باشند که خوشان سابقه زندان داشته اند که این مساله اهمیت حمایت از خانواده های زندانیان را نشان میدهد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اصغر جهانگیر رئیس سازمان زندان ها در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل زندان های استان کرمانشاه گفت: خدمت در زندان‌ها مجاهدت خاموش در راستای توسعه امنیت و سلامت پایدار در جامعه و اصلاح انسان‌های به خطا رفته است.

جهانگیر در این مراسم که با حضور مقام‌های ارشد اجرایی و قضایی استان برگزار می‌شد گفت: امروز با سیاست‌های اعمال شده در قوه قضاییه که در راستای رهنمودهای مقام‌معظم رهبری بوده است شاهد روند کاهش ورود افراد به زندان‌ها هستیم. نظام‌مقدس جمهوری اسلامی ایران در عموم عرصه‌ها الگو است که انشاالله با تلاش مجموعه قضایی کشور در این عرصه نیز به الگوی جهانی تبدیل خواهد شد.

رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه بیان کرد: فلسفه مجازات در اسلام برای حفظ ارزش های حاکم در جامعه است.

وی حفظ مبانی اعتقادی، اخلاقی و قانونی را از جمله این ارزش ها دانست و گفت: هر چند زندان به عنوان یک مجازات در تمامی جوامع پذیرفته شده است منتها توجه به ضرورت مجازات زندان و میزان استفاده از آن باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

جهانگیر افزود: این ضرورت در دو حوزه تقنینی و اجرایی باید مورد توجه قرار گیرد. پیرو بیانات مقام معظم رهبری، تلاش های خوبی در قوه قضاییه و مجلس شورای اسلامی برای بازنگری در قوانین آغاز شده است که امیدواریم در این بازنگری نگاه حبس زدایی مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

مشاور رئیس قوه قضاییه بیان کرد: استفاده حداقلی از مجازات زندان، باید مورد توجه قضات قرار گیرد چرا که حضور افراد در زندان ها ولو برای یک روز تبعات منفی برای جامعه، خانواده و فرد خواهد داشت.

وی با طرح این نکته که خیلی از افراد به طورموقت وارد زندان‌ها می‌شوند گفت: این موضوع نشان‌دهنده عدم ضرورت حضور فرد در زندان است که میتوان تامل بیشتری در کاهش استفاده از این نوع قرارها کرد.

رئیس سازمان زندان‌ها گفت: بیش از هفتاد درصد کودکان و نوجوانان معارض قانون که در کانون‌های اصلاح و تربیت هستند فرزندان کسانی هستند که خوشان سابقه زندان داشته‌اند که این مساله اهمیت حمایت از خانواده‌های زندانیان را نشان می‌دهد.

وی تاکید کرد: عدم توجه به خانواده‌های زندانیان موجب تشکیل زمینه‌های توسعه چرخه جرم در جامعه می شود.

این مقام ارشد قضایی عنوان کرد: تأمین سلامت و امنیت پایدار در جامعه برای مردم شریف کشورمان وظیفه شرعی و قانونی است لذا با توجه به این نگاه تلاش میکنیم تا جایی که امکان دارد کسی وارد زندان نشود.

جهانگیر تعامل دستگاه قضایی برای تسریع در رسیدگی به پرونده افراد تحت قرار و متهم را ضروری خواند و گفت: تعیین تکلیف سریع تر افراد ولو برای یک ساعت، اقدامی ضروری و ارزشمند در راستای سیاست های اصلاحی و تربیتی در زندان ها است.

رئیس سازمان زندان ها در ادامه به ارائه آماری از اقدامات فرهنگی در زندان ها پرداخت و گفت:  شرکت چشمگیر زندانیان در کلاسهای ترتیل، روخوانی، تفسیر و روان خوانی قرآن نیز از جمله فعالیت های عمده در بحث نهادینه کردن آموزش قرآن در زندان ها است.

وی ادامه داد: طی سال گذشته 1057 مسابقه قرآنی، 21000 کارگاه آموزش مهارت های اساسی زندگی، 18000 دوره آموزش های عقیدتی برگزار شد که همه در راستای بازپروری افراد به خطا رفته برای بازگشت سالم به جامعه است.در حال حاضر 21 رشته دانشگاهی در زندان ها توسط مراکز دانشگاهی آموزش داده می‌شود که تعداد 767 نفر از زندانیان به تحصیل در این مقاطع مشغول هستند.

رئیس سازمان زندان‌ها از فارغ التحصیلی 119 نفر طی سال 94 خبر داد.

رئیس سازمان زندان ها تصریح کرد: بی سوادی و کم سوادی یکی از مهمترین عوامل وقوع جرم است که با این نگاه تلاش می‌کنیم با ارائه آموزش های مختلف به زندانیان، زمینه بروز جرم در این بخش را از بین ببریم و کمک کنیم تا زندانی با شرایط خوب به جامعه برگردد.

جهانگیر افزود: مراقبت و بازپروری افراد، زمینه ایجاد فرصت های نوین برای فرد زندانی، خانواده وی و در نهایت برای جامعه را فراهم می آورد.

این مقام ارشد قضایی در پایان گفت: آموزه های دینی ما و سیره ائمه اطهار توصیه به راهنمایی انسان ها به سوی خیر و کمک به اصلاح آنان دارد که این رویه در زندان های ایران سیاست اصلی است.

عدالتخواه رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: زندانی شدن افراد تبعات منفی در جامعه دارد و باید تلاش شود مجازات های جایگزین مورد توجه بیشتری قرار گیرد. در جامعه نیز نیاز به اصلاح دیدگاه مردم نسبت به مقوله جرم داریم.

رئیس کل دادگستری کرمانشاه بیان کرد: خوشبختانه امروز زندان های کشور محل تربیت افراد است و ما شاهد تحول عظیم در بسیاری از زندانیان به لحاظ شخصیتی هستیم.

وی با اشاره به فعالیت های اصلاحی و تربیتی در زندان ها گفت: فعالیت های قرآنی در زندان ها تاثیر بسزایی در بازپروری افراد داشته است.

در پایان این مراسم، منصور بیگلری به عنوان مدیرکل زندان های استان کرمانشاه معرفی و از خدمات اسدبگی مدیر کل سابق استان قدردانی به عمل آمد.

شایان ذکر است اژدر اسدبگی به افتخار بازنشستگی نائل آمده است.

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon