ظرفیت‌های حماسه ۹دی در مهار چالش‌های پیش رو

ظرفیت‌های حماسه 9دی در مهار چالش‌های پیش رو

حماسه عظیم مردم ایران در نهم دی‌ماه سال ۱۳۸۸که به مهار فتنه بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری انجامید، از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، حماسه عظیم مردم ایران در نهم دی‌ماه سال 1388که به مهار فتنه بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری انجامید، از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است، که به رغم گذشت هفت سال از آن دوران، با توجه به تداوم و تشدید توطئه‌های دشمنان بیرونی نظام اسلامی و سرپل‌های داخلی آنها، می‌تواند به عنوان الگویی مؤثر برای مواجهه با تهدیدات و چالش‌های پیش رو مورد بهره‌گیری قرار گیرد. ویژگی‌های شرایط کنونی و ظرفیت‌های قابل‌بهره‌گیری حماسه 9دی به قرار زیر است:
اول: قدرت‌های استکباری برای مواجهه با نظام اسلامی در طول 38 سال گذشته تمامی روش‌های ممکن اعم از جنگ نظامی، توطئه تجزیه قومی، تروریسم و براندازی از درون از طریق نفوذ و جنگ نرم و تحریم‌های فلج‌کننده اقتصادی و سیاسی را تجربه کرده‌اند. در تمامی این روش‌ها اگرچه در هر مقطع هزینه‌هایی بر کشور تحمیل شده است، اما به رغم آن نظام اسلامی به دلیل هدایت‌های رهبری، حضور هوشمندانه مردم در صحنه و آمادگی و عمل به موقع نیروهای مدافع نظام توانسته است نه تنها راهبردهای دشمنان را ناکام گذارد، بلکه به دلیل ظرفیت‌سازی و عمل به موقع و انقلابی، افزایش اقتدار و قابلیت‌های نظام اسلامی در عرصه‌های مختلف را به دنبال داشته و ایران به قدرتی بلامنازع در منطقه و جهان معاصر تبدیل شود، اگرچه ممکن است در مقاطعی به دلیل ناکارآمدی‌ها و ضعف‌های دستگاه‌های اجرایی و تأثیر تحریم‌ها و جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دشمن چالش‌هایی به ویژه در عرصه اجتماعی در کشور بروز کرده باشد ولی برآیند مؤلفه‌ها ناشی از حرکت پیش رونده نظام و تحکیم اقتدار منطقه‌ای در عین حفظ امنیت داخلی است.
دوم: اقتدار منطقه‌ای ایران و گسترش فرهنگ مقاومت که در عرصه مقابله با تروریسم تکفیری تجلی یافته و توان بلامنازع ایران را به اثبات رسانده است، نگرانی شدید جبهه مشترک عبری، عربی و غربی را به دنبال داشته و موج جدید ایران هراسی را در پی داشته است. سفر« ترزا می» نخست وزیر انگلیس به منطقه که دور جدی ایران‌هراسی را کلید زد، در کنار مواضع افراطی برخی حکام منطقه، بیانگر شکل‌گیری کانون جدید فتنه در منطقه و مبنایی برای تصمیمات تیم جدید کاخ سفید است. « ترزا می» ضمن تشریح سیاست‌های دولت خود در زمینه روابط با کشور های عضو شورای همکاری خلیج فارس، به طرح ادعاهایی علیه ایران پرداخت و گفت که انگلیس آماده است با کشورهای عضو شورا برای عقب راندن آنچه که «اقدامات تهاجمی ایران در منطقه» خواند، همکاری کند.
«جیمز ماتیس» گزینه احتمالی دونالد ترامپ برای تصدی پست وزارت دفاع امریکا نیز در تازه‌ترین اظهارات خود درباره مهم‌ترین نگرانی‌‌اش مدعی شده است که سه نیروی عمده مانع اصلی ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه هستند: ایران، ایران، ایران! «ماتیس» نگرانی خود را از قدرت روزافزون ایران در منطقه این‌گونه توصیف می‌کند: هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوم، مهم‌ترین دغدغه من چگونگی برخورد با قدرت ایران در خاورمیانه است.
سوم: به رغم مذاکرات هسته‌ای و وعده‌های دولت تدبیر و امید برای رفع تحریم‌ها ومشکلات معیشتی مردم در پسابرجام، اما تهدیدات و چالش‌آفرینی دشمنان نه تنها کاهش نیافته، بلکه روز به روز از تنوع و گستردگی بیشتری برخوردار می‌شود که در این زمینه می‌توان به بدعهدی امریکایی‌ها در روند مذاکرات هسته‌ای و تعاملات منطقه‌ای اشاره کرد. اما نکته مهم آن است که در این عرصه امید دشمنان به فعالان و نیروهای داخلی و اوج‌گیری اعتراضات و چالش‌های اجتماعی است. در این زمینه می‌توان به توصیه‌ اخیر کارشناسان امریکایی به رئیس‌جمهور جدید امریکا اشاره کرد. به طور مثال«رابرت جوزف» و «ری تکیه» دو کارشناس امریکایی در توصیه‌های خود به دونالد ترامپ درباره ایران، در یادداشتی مشترک در فارین‌افیرز بر لزوم «مهار ایران» تأکید کرده و نوشته‌اند: «یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ می‌تواند مقابله با توسعه‌طلبی ایران در سراسر خاورمیانه باشد.» این دو تحلیلگر امریکایی با تأکید بر «انرژی گرفتن» ایران از توافق هسته‌ای با گروه 1+5 مدعی شدند: «تهران تلاش‌هایش برای تغییر دادن موازنه قدرت در خاورمیانه را مضاعف کرده است و این موضوع را می‌توان در مداخلات نظامی ارتش آن در عراق، سوریه و یمن و افزایش حمایت‌های بلندمدتش از متحدان تروریستی‌اش از قبیل حماس و حزب‌الله ملاحظه کرد.»  جوزف و تکیه ضمن اشاره به لزوم مقابله با ایران به منظور «به عقب راندن» آن در منطقه توصیه کردند: «قابل‌اتکاترین ابزارها برای مواجه شدن با تهدید ناشی از ایران، فشار آوردن به این رژیم در داخل کشور است.» جوزف و تکیه تصریح کردند: «امریکا باید همچنین با به چالش کشیدن ارزش‌های اساسی جمهوری اسلامی ایران، یک کارزار دیپلماسی عمومی به منظور مشروعیت‌زدایی از رژیم ایجاد کند. در همان بین، امریکا باید با گروه‌های اپوزیسیون خارج از ایران کار کند چرا که باید یک تلاش چندبعدی به منظور ایجاد ارتباطات و فراهم کردن حمایت از مخالفان در ایران وجود داشته باشد؛ همان کاری که امریکا در حمایت از اتحادیه همبستگی در لهستان و دیگر نیروهای مدنی در اروپای شرقی انجام داد.» 
چهارم: پافشاری سران فتنه بر مواضع غلط خود که بی ارتباط با تحرکات بیرونی و نقش‌آفرینی بعضی از عوامل افراطی در داخل نیست، در کنار حمایت برخی مسئولان از آنها، عملاً بیگانگان را به ظرفیت داخلی بقایای فتنه در چالش‌آفرینی‌های آینده امیدوار ساخته است که در این میان می‌توان نوع هجمه‌های اخیر به قوه قضائیه و برخی دیگر از نهادهای انقلابی را مورد استناد قرار داد. وجه تمایز این شرایط با گذشته این است که برخلاف دوران دوم خرداد که راهبرد آنها مقابله با ارزش‌های دینی و انقلابی بود، در این مرحله با تمسک به امام و شهدا، چالش‌سازی را آغاز کرده‌اند که تحرکات یکی از نمایندگان مجلس مصداق روشنی از سناریوسازی‌های جدید است و یقیناً همین تحرکات در زمره پالس‌های داخلی است که سبب توصیه‌های آنگونه به ترامپ شده است.
پنجم: رشد و گسترش شبکه‌های ماهواره‌ای و به ویژه شبکه‌های مجازی، ظرفیت‌های دشمنان برای اثر‌گذاری در فضای داخلی را افزایش داده و به ابزار اصلی بیگانگان و بقایای عوامل فتنه تبدیل شده است. در این زمینه هماهنگی کامل و تعاملی شبکه‌های ماهواره‌ای صدای امریکا، بی‌بی‌سی و رادیو فردا را با سایت آمدنیوز و دیگر سایت‌ها که توسط فتنه‌گران فراری اداره می‌شود، تردیدی نسبت به فتنه انگیزی‌های آستانه انتخابات 96 باقی نمی‌گذارد.
ششم: بر این اساس منطق ایجاب می‌کند که نظام اسلامی در این عرصه هوشیارانه عمل کرده و ظرفیت‌های ملی را برای مواجهه با آن حفظ و روزآمد کند که در این میان مهار و مقابله با معارضان داخلی و ضدانقلاب خارج از کشور ضرورتی انکار‌ناپذیر است. بازخوانی فتنه 88 به عنوان بزرگ‌ترین چالش نظام و نقش حماسه 9دی در مهار آن، الگویی مناسب برای نیروهای مؤمن به انقلاب برای مواجهه با تهدیدات آینده است.
هفتم: پیام روشن قیام مردمی نهم دی 1388، این بود که فروپاشی نظام جمهوری اسلامی ایران، از درون با کپی‌برداری از انقلاب‌های رنگی «جنگ نرم» امکان پذیر نیست و مردم به نظام اعتماد و دلبستگی دارند. همچنان که پیام هشت سال دفاع مقدس ملت ایران هم این بود که امکان براندازی نظام جمهوری اسلامی از طریق «جنگ سخت» وجود ندارد.
حماسه دی ماه88، نمایش بلوغ اجتماعی و سیاسی، استقلال‌خواهی، ولایت‌مداری، شاخص مرزبندی بین جبهه حق و باطل و تجلی اقتدار ملی و سیاسی تمامی مردم ایران بود که با حضور گسترده خود در راهپیمایی عظیم 9دی توطئه دشمنان را خنثی کرد و مدال قبولی و رضایت را چنین از نایب امام زمان(عج) به دست آورد که فرمود: « اگر صدها بار برای نعمت هوشیاری این ملت، سجده شکر به جا آورده شود، باز هم کم است.»
هشتم: مردم ایران نسبت به استقلال کشور و دخالت بیگانکان در امور داخلی خود همواره حساس بوده و هستند، در واقع روح عزت‌طلبانه و انقلابی ملت ایران در تاریخ نشان داده است که هر جا پای بیگانگان به امور داخلی‌شان باز می‌شود، واکنش شدیدی نشان می‌دهند.  اکنون نیز پیام پاسداشت 9دی به معنی هوشیاری و آمادگی برای تمام گزینه‌های دشمنان بیرونی و سرپل‌های داخلی آنان است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon