دفاع نیکزاد از مسکن مهر و آمار ساخت ۴.۳میلیون مسکن/ کسی با پسانداز صاحبخانه نمیشود
خبرگزاری تسنیم: وزیر سابق راه و شهرسازی در پاسخ به انتقادها از مسکن مهر و آمار ۴.۳ میلیونی ساخت مسکن در دولت قبل دفاع کرد و با انتقاد از طرح مسکنی آخوندی موسوم به «پاک» گفت: اعتقادی به خانههای کمتر از دو خواب ندارم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار نظر چند تن از وزاری اقتصادی دولت روحانی در رابطه با نقش 40درصدی مسکن مهر در تورم واکنشهای متعددی را بهدنبال داشت. تا آنجا که این موضوع در مراسم تودیع و معارفه وزرای سابق و جدید راه و شهرسازی در کمیسیون عمران نیز مطرح شد.
هرچند عباس آخوندی بهعنوان جانشین نیکزاد در جلسه مذکور حرفی در این رابطه نزد، اما وزیر سابق راه و شهرسازی از عملکرد بزرگترین طرح خانهسازی ایران حمایت و توضیحاتی را درباره ادعاهای مطرحشده چند روز اخیر ارائه کرد.
علی نیکزاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با تشریح آنچه در جلسه اخیر کمیسیون عمران مجلس گذشت اعلام کرد، در رابطه با نقش مسکن مهر در تورم «شفافسازی» کردم.
وزیر سابق راه و شهرسازی با بیان "در جلسه کمیسیون عمران مجلس از اینکه خدا به بنده توفیق خدمت داد تشکر و سپاسگزاری کردم"، افزود: همچنین از کمیسیون تخصصی عمران و مجلس شورای اسلامی نیز برای اینکه دو بار بدون مخالفت به بنده رأی اعتماد دادند قدردانی و تشکر کردم.
نیکزاد با بیان "در بخش مسکن شهادت دادم و الآن هم شهادت میدهم" تصریح کرد: یادم نمیآید در بخش مسکن چه در سطح کمیسیون و چه در سطح ریاست مجلس مشکلی برای حوزه مسکن بهوجود آمده باشد. بهخاطر دارم تصویب قانون بهرهوری مشکلاتی را برای ما به وجود میآورد ازاینرو با رئیس مجلس جلسهای برگزار و این موضوع را مطرح کردم و آقای لاریجانی نیز قبول کرد.
وی با تأکید بر اینکه استقلال و جایگاه وزارت وقت مسکن و شهرسازی همواره حفظ شد، یادآور شد: جلسه هفته گذشته کمیسیون عمران، جلسه بسیار باصفایی بود. نمایندگان کمیسیونهای دیگر مجلس مانند کمیسیون امنیت ملی، اقتصادی، شوراها و... به بنده اظهار لطف کردند. آقای آخوندی هم گفت: فقط بهاحترام آقای نیکزاد در این جلسه حضور یافتم و بابت پذیرایی نامناسب روز تودیع و معارفه از نمایندگان مجلس عذرخواهی کرد.
وزیر سابق راه و شهرسازی با اشاره به تأکید یکی از اعضای هیئت رئیسه مجلس در خصوص برگزاری جلسهای دیگر، گفت: بر این اساس قرار شده هفته دیگر این جلسه برگزار شود. در جلسه گذشته کمیسیون عمران تعدادی پیشنهاد برای مسئولیتهای اجرایی در کشور از سوی نمایندگان به بنده ارائه و در نهایت جلسه تمام شد.
نقش 40 درصد مسکن مهر در تورم را نمیپذیرم
نیکزاد در پاسخ به این پرسش "آیا نقش 40درصدی مسکن مهر در تورم را قبول دارید؟"، گفت: خیر، این را نمیپذیریم، در طول 8 سال گذشته 36 هزار میلیارد تومان برای پروژههای مسکن مهر پرداخت شده، حالا فرض کنیم که این مبلغ 40 هزار میلیارد تومان بوده است.
وی ادامه داد: اگر این مبلغ را در 8 سال تقسیم کنیم سالانه 5000 میلیارد تومان میشود. اگر این 5000 میلیارد تومان 40 درصد تورم را به وجود آورده باشد، 12 هزار میلیارد تومانی که کل تسهیلات پرداخت شده جمهوری اسلامی ایران بوده باید تورم را به بالای 100 درصد میرساند، قطعاً این حرف صحیح نیست.
وی با اشاره به اینکه مسکن یکی از بخشهایی است که شورای پول و اعتبار قطعاً باید برای آن تسهیلات در نظر بگیرد، افزود: این مسئله برای بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات که مسکن در درون آن است باید مورد توجه قرار گیرد. در همه دوران و دولتها بخش سیستم بانکی از بخش مسکن حمایت و تسهیلات پرداخت کردهاند.
وزیر سابق راه و شهرسازی تصریح کرد: حالا توافق شده که یک بانک پرداخت تسهیلات مسکن را بهعهده داشه باشد و بانکهای دیگر توزیعکننده تسهیلات بخشهای دیگر مانند تولید و کشاورزی و... هستند.
رکورد ساخت مسکن را شکستیم
رئیس هیئت مدیره گروه ساختمان توسعه تدبیر گفت: نمایندگان مجلس در رابطه با نقش 40درصدی طرح مهر در تورم صحبت کردند و فقط در جهت شفافسازی یک موضوع را مطرح کردم و گفتم که در 8 سال گذشته ساخت دو میلیون و 120 هزار واحد مسکن روستایی شروع شده که از این تعداد یک میلیون و 600 واحد اتمام و به بهرهبرداری رسیده و ساخت 520 هزار واحد دیگر نیز ادامه دارد.
نیکزاد افزود: علاوه بر این دو میلیون و 180 هزار واحد شهری در مدت مذکور شروع شده که از این تعداد یک میلیون و 180 هزار واحد افتتاح و یک میلیون واحد با پیشرفت 70 درصد به وزیر بعدی تحویل شده است.
وی با بیان "مجموع واحدهای شهری و روستایی همان رقم 4 میلیون و 300 هزار واحدی است که بنده آمار آن را همواره اعلام کردهام"، گفت: اخیراً اعلام شده که 6 میلیون واحد مسکونی در 8 سال گذشته ساخته نشده و این عدد درستی نیست. اما باید بپرسم که وقتی 4.3 میلیون واحد را دولت ساخته بخش خصوصی مسکن تولید نکرده است.
وی تصریح کرد: در 22 ماه گذشته فقط شهرداری تهران 420 هزار واحد پروانه صادر کرده است پس این عدد 6 میلیون که آقای نوباوه اعلام کرده صحیح است. کنار دولت، بخش خصوصی مسکن تولید کرده و اگر چرخی در خیابانهای پایتخت بزنید متوجه ساختمانهای در حال ساخت خواهید بود.
بهگفته نیکزاد، فردی که گفته بود آمار تولید مسکن صحت ندارد، عذرخواهی کرد و گفت: منظور ما فقط مسکن شهری بوده است.
وزیر سابق راه و شهرسازی در ادامه به آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران در خصوص تولید مسکن در بازه زمانی سال 1355 تا 1390 پرداخت و گفت: بر اساس این آمار بالاترین تولید مسکن کشور در فاصله سالهای 85 تا 90 با 4.2 میلیون واحد مسکونی اتفاق افتاده است.
نیکزاد با اشاره به اینکه از سال 55 تا 65 یعنی در مدت 10 سال 2.9 میلیون مسکن ساخته شده است، بیان کرد: در 10 سال بعدی یعنی فاصله سالهای 65 تا 75 حدود 2.6 میلون واحد مسکونی در کشور ساخته شد. در دهه بعدی یعنی از سال 75 تا 85 نیز 5 میلیون مسکن ساخته شد.
وی با تأکید بر "رکورد ساخت مسکن را در دولت نهم و دهم شکستیم"، تصریح کرد: از سال 85 تا 90 سالانه 840 هزار واحد مسکونی در کشور ساخته شده، در حالی که در 10 سال پیش از سال 85 سالانه 500 هزار واحد مسکونی احداث شده است.
وی همچنین با انتقاد از سیاست پاک (پسانداز، انبوهسازی، کوچکسازی) گفت: فرض کنیم که یک کارمند میتواند ماهانه 300 هزار تومان پسانداز کند، این مبلغ در طول 10 سال برابر با 36 میلیون تومان است.
حال اگر بانک هم مردانگی کند و 36 میلیون تومان تسهیلات پرداخت کند با 72 میلیون تومان نمیتوان 15 متر خانه خرید. اگر دولت بخواهد برای خانهدار شدن این فرد تسهیلاتی مانند کشورهایی که مد نظر برخی وزراست پرداخت کند باید حداقل 200 میلیون تومان وام بدهد.
نیکزاد با طرح این پرسش که کدام بانک چنین منابعی را در اختیار دارد که سالانه 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات مسکن پرداخت کند، اظهار کرد: اعتقادی به خانههای کمتر از دو خواب ندارم، ولو این اتاقها 3 در 3 باشند. ساخت آپارتمانهای 40 یا 50 متری با فرهنگ اسلامی ایرانی ما همخوانی ندارد.
انتهای پیام/*