ترکیه در راهاندازی مرز "کوزه رش" با ایران همکاری نمیکند
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی گفت: احیا جاده ابریشم در ایران مناسبات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ۱۵ کشور واقع شده در این مسیر را ارتقا میدهد اما ترکیه در راهاندازی مرز "کوزه رش" که در مسیر همین جاده است با ایران همکاری نمیکند.
شهروز برزگر در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ارومیه به موقعیت مرزی شهرستان سلماس اشاره کرد و اظهار داشت: این شهرستان 80 کیلومتر با کشور ترکیه مرز مشترک دارد اما با توجه به اینکه مرز نواری مشترک بین دو کشور است و باید در استفاده از موقعیتهای مرزی نیز هر دو طرف مشارکت و رغبت داشته باشند.
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران به عنوان یک طرف در مرز «کوزه رش» شهرستان سلماس رغبت خود را برای فعالیت با ترکیه اعلام کرده است ولی هنوز طرف مقابل پای کار نیامده است.
وی افزود: برای ایجاد ارتباط با کشور ترکیه و یا هر ارتباطات بینالمللی باید مسئولان حاکمیتی و دولت مرکزی وارد عمل شوند.
برزگر خاطرنشان کرد: بنده به عنوان نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی و هیئت وزیران تلاش خود را برای راهاندازی مرز «کوزه رش» و استفاده مطلوب از موقعیت مرزی را انجام میدهیم ولی این کار به تنهایی کافی نیست و به اراده دولتها و سیاست خارجی بستگی دارد تا با مذاکرات بینالمللی امتیازات لازم را برای ایجاد ارتباطات مرزی اخذ کنند.
نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای ایجاد بازارچه مرزی و پایانه مرزی تنها اقدام از سوی ایران کافی نیست و چنانچه ترکیه پای کار نیاید و سرمایهگذاری در مرز انجام ندهد هیچ اقدامی از سوی ایران قابل بهرهمندی نخواهد بود.
وی روابط سیاسی کشورها و نیز سیستم حاکم بر منطقه را در مرزنشینی تأثیرگذار خواند و افزود: برخی برای سیاستهای بسته و برخی نیز برای سیاستهای باز با کشورها عهد و پیمان میبندند و این امر سبب ناپایداری در مرزها و اقتصاد مرزنشینان میشود.
برزگر اظهار داشت: باید برای ایجاد حالتی پایدار و مستمر در مرزها و ارتباطات بینالمللی به سمت جهانی شدن حرکت کرد که بدین منظور احیای جاده ابریشم از اولویتهاست چرا که با این کار معاهده بینالمللی با 10 تا 15 کشور امضا شده و حرکتهای سیاسی نمیتواند سبب قطع ارتباطات بینالمللی شود.
انتهای پیام/