۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی خراسان جنوبی نیاز است
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی از وجود ۶۴ مجتمع آبرسانی نیمه تمام در استان خبر داد و گفت: برای تکمیل این مجتمعها به بیش از ۳۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، علیاکبر بسکابادی ظهر امروز در نشست خبری بررسی وضعیت آبرسانی به روستاهای استان و چالشهای آن اظهار داشت: بر اساس آمار سال 90 در خراسان جنوبی 907 آبادی بیش از 20 خانوار و 974 آبادی زیر20 خانوار وجود دارد.
وی از وجود 538 آبادی بدون تنش آبی و 175 آبادی با تنش آبی در تابستان خبر داد و افزود: 194 آبادی در استان فاقد آب یا در بحران آبی هستند و 36 آبادی نیز بر اثر خشکسالی تابستان و زمستان آب ندارند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه امید است شاخص بهره مندی در روستاهای استان به 74 درصد خواهد رسید بیان کرد: برای رسیدن به این شاخص طول خطوط انتقال به بالای 3 هزار و 900 کیلومتر افزایش خواهد یافت.
وجود 130 هزار مشترک در شرکت آبفار خراسان جنوبی
بسکابادی از وجود 130 هزار مشترک در شرکت آبفار استان خبر داد و تصریح کرد: مخازن ذخیره آب نیز تا پایان امسال به 125 هزار مترمربع منبع آبی خواهد رسید.
وی با بیان اینکه 245 روستا از آب شهری انشعاب دریافت کردند خاطرنشان کرد: منابع آبی که تا پایان امسال در اختیار شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قرار میگیرد شامل 245 حلقه چاه، 588 رشته قنات، 31 دهنه چشمه و 12 منبع آبی شهری است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی یادآور شد: ما به دنبال این هستیم برای نظارت بهتر آبفار، بخش خصوصی آبرسانی سیار را مدیریت کند در این راستا آبرسانی سیار را از بسیج سازندگی دریافت و به شبکه دهیاریها واگذار شود.
بسکابادی با بیان اینکه در 3 سال گذشته مقرر شد بسیج سازندگی آبرسانی سیار به روستاها را برعهده بگیرد یادآور شد: استاندار خراسان جنوبی جلسهای در طبس داشتند که در آن جلسه با مطرح شدن موضوع مدیریت واحد شهری و روستایی همه اقدامات مربوط به روستاها و شهرها به بخش دهیاری ها و شهرداری ها واگذار شود و دهیاریها موظفند آب مورد نیاز روستاهای خود را تأمین کنند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای حمل آب سیار نداریم یادآور شد: امسال از محل ماده 10 و 12 مبلغ 30 میلیارد تومان به استان تخصیص و سهمیه آبرسانی سیار از این محل اختصاص و مبادله موافقتنامه کمبود دیون پرداخت خواهد شد.
سهمیه آبرسانی سیار برای هر نفر در روز 15 لیتر است
بسکابادی بیان کرد: در این راستا قرار است اتحادیه دهیاریها 500 میلیون تومان به صورت قرضی برای تصفیه دیون رانندگان بخش خصوصی آبرسانی سیار به شرکت آبفار بدهد و در این راستا به روستائیان قول میدهیم با ناوگان جدیدی که اتحادیه دهیاریها در اختیار بخش آبرسانی میگذارد از بهمن ماه امسال مشکلی برای آبرسانی وجود نداشته باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سهمیه آبرسانی سیار برای هر نفر در روز 15 لیتر است افزود: در این راستا به زودی افزایش میزان سهمیه آبرسانی سیار اعلام خواهد شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه روستاهای دارای شبکه، 120 لیتر سرانه دارند گفت: این سرانه در برخی روستاها به دلیل گرما 300 لیتر است.
نصب 18 دستگاه آب شیرین کن در دهستان بندان، لانو و گزیک
بسکابادی از همکاری آستان قدس رضوی برای حل مشکل آب روستاهای استان خبر داد و بیان کرد: امید است در دهستان بندان، لانو و گزیک اقدامات محرومیتزدایی انجام شود و در این راستا 18 دستگاه آب شیرین کن در این روستاها نصب میشود که در این صورت آبرسانی سیار حذف شده و هزینهها کاهش مییابد.
وی از آبرسانی 442 روستا امسال در استان خبر داد و گفت: در این راستا کمترین آبرسانی سیار در فروردین ماه به411 روستا و بیشترین میزان در تیرماه به 470 روستا انجام شده است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی گفت: امسال نهاد ریاست جمهوری نیز 200 میلیون تومان اعتبار برای آب شیرین کن روستای مهموئی برای چگونگی دفع پساب، شناسایی گیاهان مقاوم در برابر این پسابها در نظر گرفته است.
بسکابادی با بیان اینکه در حال حاضر هزینه و حمل آب به وسیله تانکر به روستاها از 8 هزار و 500 تومان تا 35 هزار تومان تمام میشود یادآور شد: با نصب دستگاههای آب شیرین کن هزینه تمام شده حدود 5 هزار تومان خواهد بود که در صورت کم کردن هزینه برق و سرمایهگذاری این رقم یک هزار و 800 تومان میرسد.
ضریب بهرهمندی از آب شرب در روستاهای استان 97 درصد افزایش مییابد
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی از وجود 64 مجتمع آبرسانی نیمه تمام در استان خبر داد و گفت: برای تکمیل این مجتمعها به بیش از 320 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که پیشرفت فیزیکی این مجتمعها از 20 تا 78 درصد است و اگر تکمیل شوند ضریب بهرهمندی از آب شرب در روستاهای استان به 97 درصد افزایش خواهد یافت.
بسکابادی با بیان اینکه 38 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی روستاهای استان از محل اعتبار صندوق توسعه اختصاص داده شده است گفت: در این راستا 64 روستای استان تاپایان امسال آبرسانی میشود.
وی خاطرنشان کرد: 10 میلیارد تومان اعتبار مصوبات سفر رئیس جمهور به آب و فاضلاب روستایی استان اختصاص یافته است که در این راستا 30 میلیارد تومان مصوبه سفر به استان است که تاکنون بخش اعظم این اعتبار پرداخت شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان جنوبی با بیان اینکه 9 میلیارد و 800 میلیون تومان سهمیه استان از ردیف مجتمعهای ملی است اظهار داشت: 3 میلیارد و 600 میلیون تومان نیز از محل اسناد خزانه اسلامی برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی به استان اختصاص یافته که پیگیر نقدینگی آن هستیم.
بسکابادی گفت: روستاییان میتوانند با استفاده از سامانه 1523 مشکلات موجود در روستا اعم از هدر رفت آب، قطعی آب، ترکیدگی لولهها با این سامانه تماس بگیرند.
انتهای پیام/