اداره کل استاندارد خراسان شمالی علیه ۸ واحد صنفی اعلام جرم کرد
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی گفت: اداره کل استاندارد خراسان شمالی علیه هشت واحد صنفی این استان اعلامجرم کرده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، فهیمه مهماننواز در جریان بازرسی کارشناسان استاندارد از مراکز عرضه در خراسان شمالی اظهار داشت: استاندارد این استان اخیراً علیه هشت واحد صنفی به دلیل عرضه محصولات غیراستاندارد اعلامجرم کرده است.
مهماننواز افزود: کالاهای بدون علامت استاندارد مشاهدهشده در سطح بازار شامل یخچال، بخاری، کولرگازی و مواد غذایی بوده است.
وی اجباری بودن استاندارد کالاهای کشفشده از هشت واحد صنفی در استان را برشمرد و تصریح کرد: بر اساس ماده 9 قانون سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش بدون علامت استاندارد جرم است.
مدیرکل استاندارد خراسان شمالی بیان کرد: همچنین تبصره 3 ماده 59 قانون نظام صنفی بر این موضوع صراحت دارد.
مهماننواز گفت: بهمنظور جلوگیری از سوءاستفاده متخلفان و پیشگیری از جعل نشان استاندارد بر روی کالاها، شهروندان میتوانند با ارسال پیامک به سامانه 10001517 از صحت علامت استاندارد کالاهای تولید داخل اطمینان حاصل کنند و با ارسال کد 10 رقمی کالا به این سامانه میتوانند اطلاعاتی شامل اعتبار پروانه، فرآورده، تاریخ اعتبار، استان واحد تولیدی، شهرستان محل تولید نوع استاندارد و وضعیت پروانه کسب کنند.
16 میلیارد ریال اعتبار سهم ورزش و جوانان در برنامه ششم توسعه
نماینده مردم بجنورد، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان، مانه وسملقان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: 16 میلیارد ریال اعتبار سهم ورزش و جوانان در برنامه ششم توسعه است که این رقم میتواند کمک زیادی به رفع مشکلات کند.
علی قربانی با اشاره به بررسی و تصویب برنامه ششم توسعه در مجلس اشاره کرد و افزود: خوشبختانه تعامل خوبی در این برنامه بین مجلس و دولت شکلگرفته است.
وی گفت: با توجه به اینکه شیوه توزیع عوارض وصولی ارزشافزوده تاکنون ناکارآمد بود در برنامه ششم تغییر یافت و پس از تصویب شورای نگهبان شیوه قبلی تغییر و به نسبت جمعیت بین شهرداریها و دهیاریها توزیع خواهد شد.
قربانی افزود: با توجه به تمرکز ثروت در یکجا و برخورداری کم استانها از این سهم در بررسی این برنامه و تصویب موضوع تمرکززدایی امکانات نتایج خوبی گرفتهشده است که امیدواریم با تائید شورای نگهبان اجرایی شود.
نماینده مردم بجنورد، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان، مانه وسملقان در مجلس شورای اسلامی افزود: با بررسیهایی که در مطالعات مرکز پژوهشهای مجلس انجامشده 62 درصد کل نقدینگی کشور در تهران است و بقیه آن در استانها است.
قربانی حوزه دفاعی و امنیتی را در کشور بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه در این حوزه موفقیتهایی زیادی تاکنون داشتیم و اعتبارات خوبی را در این حوزه پیشبینیشده است.
وی بابیان اینکه ضعفهایی هم در برخی حوزهها ازجمله حوزه آموزش پرورش، حوزه آموزش عالی و حوزه سیاسی در این برنامه وجود دارد ولی تلاش میکنیم تا مشکلات مرتفع شود.
قربانی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی شده است و برابر قانون برنامه مقررشده است که از محل حذف یارانه افراد ثروتمند مقرری افراد تحت پوشش مذکور برابر یکپنجم حداقل حقوق سنواتی باشد و هرساله این سنوات افزایش یابد.
نماینده مردم بجنورد، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان، مانه وسملقان در مجلس شورای اسلامی وضعیت فعلی بودجه که در آن از 370 هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور عنوان کرد و گفت: فقط 62 هزار میلیارد تومان آن صرف کارهای عمرانی میشود و بقیه صرف حقوق و امورات میشود.
وی یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری را موضوع فرهنگی در جامعه عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در برنامه ششم توسعه توجه ویژهای به بحث فرهنگی شده است که در درازمدت نتایج خوبی خواهد داشت.
مرمت آبانبار روستای اندوقان با مشارکت مردم
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان شمالی از پایان عملیات مرمتی آبانبار روستای اندوقان جاجرم با همکاری اهالی این روستا و این اداره کل به خبر داد.
علیاکبر وحدتی اظهار کرد: آبانبار اندوقان در میان این روستا از تکدانه های ارزشمند منطقه محسوب میشود که معماری آن متأثر از الگوی سایر آبانبارها و دارای بخشهای سردر، راهپله، پاشیر، و مخزن بوده و مهمترین مصالح بکار رفته آن آجر و ساروج است.
وی افزود: این بنا سالها متروک مانده بود که توسط اداره میراث فرهنگی در سال 1386 به شماره 22206 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و عملیات اجرایی آن شامل مرمت پله ورودی و تکمیل سر درب بنا با مشارکت و همکاری اهالی روستا و اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در دیماه سال جاری به پایان رسید.
وحدتی گفت: آبانبارها در زمره بناهای عامالمنفعهای هستند که از طریق تأمین آب موردنیاز مردم نقش بسیار مهمی در زندگی جوامع داشتهاند، هرچند این آثار بانامهایی چون "آبانبار"، "حوض انبار" و "استخر" در مناطق مختلف شناخته میشوند اما بهطورکلی اکثر آنها تابع یک نظام معماری و سلسلهمراتب دسترسی هستند که در جزئیات متنوع است.
وی افزود: اصلیترین عناصر مشترک آبانبارها سردر و ورودی، راهپله، پاشیر و مخزن و مصالح مورداستفاده آنها عمدتاً سنگ، آجر، شفتهآهک و ساروج است. مهمترین مسئله در رابطه با ذخیره آب در اینگونه بناها حفظ سلامت آن است که با روشی هوشمندانه و از طریق ایجاد بادگیر و هواکش در بالاترین نقطه پوشش مخزن آبانبار برطرف شده است.
انتهای پیام/