نیازمند لایحه حقوقی «کپی رایت» هستیم
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: شاید تا دیروز که مصرفکننده محتوا بودیم، کپی رایت مقوله مهمی نبود اما امروز که به تولیدکننده تبدیل شدهایم ،نیازمند لایحه حقوقی جدی در بخش تنظیم مقررات هستیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا»؛ محمدجواد آذری جهرمی ظهر امروز در مراسم افتتاح فاز دوم شبکه ملی اطلاعات با بیان اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت در راستای مأموریتهای خود از راهاندازی فاز نخست این شبکه، ظرفیت بَکبُن شبکه را 2.5 برابر کرد و تعداد مراکز تبادل ترافیک داده را افزایش داد، اظهار کرد: اقدام مهم انجام شده در این پنج ماه (از ابتدای فاز نخست شبکه ملی اطلاعات)، بهبود کیفیت شبکه بود و از روزی که شاخصهای کیفیت شبکه را به شکل آنلاین اعلام و بهسازیهای لازم را در شبکه اعمال کردیم، میانگین تأخیر شبکه از 26 میلی ثانیه به 18.2 میلی ثانیه کاهش یافت.
وی با بیان اینکه از طریق فناوریهایی نظیر مراکز تبادل ترافیک داده فواصل داخل کشور را حدوداً 800 کیلومتر به یکدیگر نزدیک کردیم، یادآور شد: بهبود کیفیت شبکه قطعا روی ترافیکهای ویدئویی تأثیرگذار است؛ ظرفیت مرکز تبادل ترافیک داده در ابتدا هشت گیگابیت برثانیه بود که اکنون به 212 گیگابیت بر ثانیه رسیده است و نشان از شتاب رشد محتوا دارد.
معاون وزیر ارتباطات با تأکید بر اینکه کاهش هزینه ترافیک ارتباطات منجر به رونق تولید محتوای داخلی میشود، عنوان کرد: در حال حاضر دو چالش در راه توسعه ارتباطات وجود دارد یکی اینکه امکان پرداخت محتوای دیجیتال در اختیار وزارت ارتباطات نیست و دیگری نبود قانون کپیرایت است.
وی افزود: شاید تا دیروز که مصرفکننده محتوا بودیم، کپی رایت مقوله مهمی نبود اما امروز که به تولیدکننده تبدیل شدهایم، نیازمند لایحه حقوقی جدی در بخش تنظیم مقررات هستیم؛ معضل کپی رایت در بخشهایی نظیر VOD (ویدئوی درخواستی) با تکنیکهایی نظیر واترمارکینگ دیجیتال حل شده اما در دیگر بخشها همچنان باقیست.
آذری جهرمی در ارتباط با میزان پیشرفت کشور در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: برای سنجش میزان پیشرفت کشور در این حوزه باید نگاهی به چالشهای قبل از فعالیت این دولت بیندازیم؛ نکته قابل توجه این است که بزرگ شدن چالشها حاکی از بزرگ شدن مجموعه است یا به عبارتی شاخص پیشرفت ما، چالشهای ما است.
انتهای پیام/