استان مرکزی با ۱۳ نوروزگاه به استقبال بهار و مسافران نوروزی میرود
پاسداشت نوروز در قالب طرح "نوروزگاهها" در ۱۳ نقطه استان مرکزی سرزمین آفتاب و بهشت مفاخر ایران اسلامی برپا میشود و این شهرها با اجرای برنامههای متنوع به پیشواز این عید باستانی میروند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، استان مرکزی استانی در مرکز ایران است که بزرگترین شهر و مرکز آن کلانشهر اراک است و به عنوان پایتخت صنعتی ایران شناخته میشود و از شمال به استانهای البرز و قزوین، از غرب به استان همدان، از شمال شرقی به استان تهران از جنوب به استانهای لرستان و اصفهان و از شرق به استانهای قم و اصفهان محدود است.
این استان دارای مساحتی معادل 29٬530 کیلومتر مربع است که 1٬82 درصد از مساحت ایران را به خود اختصاص دادهاست و بر اساس آخرین تقسیمات کشوری، دارای 12 شهرستان، 23 بخش، 32 شهر، 66 دهستان، هزار و 394 آبادی دارای سکنه و 46 آبادی خالی از سکنه است.
استان مرکزی به سبب وجود کوههای مرتفع، مجاورت با حاشیه مرکزی ایران، همجواری با بخشی از منطقه حوض سلطان، کویر میقان و حوزه آبریز دریاچه نمک و همچنین قرار گرفتن در محل تلاقی دو رشته کوه البرز و زاگرس، دارای آب و هوایی متنوع است.
استان مرکزی به دلیل قرارگیری در مرکز کشور و مجاورت با حکومتهای بزرگ قبل از اسلام از اهمیت خاصی برخودار بود و به همین سبب شهرهایی که در منطقه وجود دارند از لحاظ تاریخی اهمیت پیدا کردهاند که از جمله این شهرها میتوان به کمیجان، نراق، آوه، آستانه، نیمور و ساروق، وفس، چهرقانوکرهرود اشاره کرد.
استان مرکزی از جمله استانهای نخبه پرور کشور است. تعداد مفاخر کشور بیش از 4500 نفر هستند که یک چهارم یعنی معادل 1100 نفر مربوط به استان مرکزی است و این امر نشانگر اهمیت خطه این استان در فرهیخته پروری است از این رو به این استان لقب بهشت مفاخر، سرزمین آفتاب و پایتخت مفاخر و مشاهیررا دادهاند.
سرزمین آفتاب به میزبانی مسافران بهار میرود
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان مرکزی قصد دارد امسال به شکل متفاوت تری از نوروز باستانی استقبال کند و این استقبال از طریق به نمایش درآوردن سنتها وآیینهای کهن سرزمین آفتاب و مردمان این استان همزمان با عید نوروز خواهد بود که در قالب طرح نوروزگاه، سازماندهی شده است. درواقع نوروزگاه علاوه بر استقبال از نوروز، زندهکننده بسیاری از سنتها و مراسمهای بومی استان مرکزی نیز خواهد بود.
هدف از این طرح، آشنایی مردم با رویدادهای فرهنگی نوروز است و در این برنامه، سنتها و آداب و رسوم نوروزی مناطق مختلف در شهر ما به نمایش گذاشته میشود.
13 نوروزگاه در استان مرکزی دایر شده است
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به اجرای طرح نوروزگاهها در استان مرکزی به خبرنگار تسنیم گفت: 13 منطقه را به عنوان نوروزگاه مشخص کردهایم که مدیریت 6 مورد آن با بخش خصوصی و مدیریت هفت مورد آن با خود سازمان میراث فرهنگی استان است.
وی افزود: در این نوروزگاهها برنامههایی مانند غرفه صنایع دستی، اطلاعرسانی از طریق بروشور، کاتالوگ و سی دی برای معرفی جاذبههای گردشگری استان، اجرای بازیهای بومی محلی توسط گروههای محلی، اجرای موسیقی سنتی، ارائه سوغات بومی هر شهرستان، برپایی غرفه عکس و آثار تاریخی، سفره هفتسین و اجرای آئینهای سنتی ویژه هر شهرستان ارائه میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: نقاطی که توسط خود سازمان میراث فرهنگی اداره میشوند عبارتند از بیت تاریخی حضرت امام خمینی(ره) در خمین، پارک نماز در شهرستان دلیجان، پارک سهراهی خمین در اراک، موزه مفاخر در اراک، مسجد جامع ساوه، پارک سرچشمه محلات و محوطه تاریخی زلفآباد فراهان که درمجموع 7نقطه میشوند.
حسینی بیان کرد: پایگاه جهانی قنات ابراهیمآباد، حمام تاریخی روستای انجدان، مجموعه غار نخجیر در دلیجان، مجموعه بازار تاریخی شهر نراق، مجتمع بینراهی همای سعادت در حاشیه سد 15 خرداد، نرسیده به دلیجان و ارگ تاریخی میشیجان در خمین هم مناطقی هستند که بهعنوان نوروزگاه در ایام نوروز توسط بخش خصوصی اداره میشوند.
وی ادامه داد: بنابراین نوروز امسال را با برنامههای مختلفی که در این 13 نووزگاه داریم به صورتی متفاوت از سنوات گذشته برگزار میکنیم و امیدواریم که با برنامههای درنظر گرفته شده بتوانیم خدمات مطلوبی را به مسافران ارائه داده و مدت اقامت گردشگران در استان را افزایش دهیم.
انتهای پیام/