آثار سخیف، بلای جان صنعت نشر


آثار سخیف، بلای جان صنعت نشر

تمامی اجزای صنعت نشر به صورت تعاملی بر یکدیگر و همچنین محیط خود اثر می‌گذارند و تأثیر می‌پذیرند. در این دیدگاه سعی داریم تا اثر چاپ کتاب ضعیف و سخیف چه از نظر محتوایی چه به لحاظ کیفیت تولید را بر صنعت نشر و محیط پیرامونی آن بررسی کنیم.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، تمامی اجزای صنعت نشر به صورت تعاملی بر یکدیگر و همچنین محیط خود اثر می‌گذارند و  تأثیر می‌پذیرند. در این دیدگاه سعی داریم تا اثر چاپ کتاب ضعیف و سخیف چه از نظر محتوایی چه به لحاظ کیفیت تولید را بر صنعت نشر و محیط پیرامونی آن بررسی کنیم.

نویسندگان و ناشران که در صنعت نشر فعالیت می‌کنند هر یک با انگیزه‌های متفاوتی محصولی را روانه بازار می‌کنند، یکی با انگیزه اعتلای فرهنگ، دیگری برای گسترش فرهنگ دینی، عده‌ای برای کسب جایگاه و کلاس اجتماعی بالا و دسته‌ای با انگیزه کسب سود در بازار صنعت نشر فعالیت می‌کنند که در ادامه به چگونگی مواجهه مشتری با آن‌ها خواهیم پرداخت. مخاطبان نیز با اهداف و انگیزه‌های متفاوتی کتاب خریداری می‌کنند؛ از کشف یک مساله و پاسخ به یک سوال گرفته تا سرگرمی و گذر وقت، اگر نیاز خود را در این محصول پیدا نکند و تعداد دفعات ناکامی‌شان افزایش پیدا کند، سعی می‌کنند نیاز خود را از مبادی و کالاهای دیگری تأمین کنند.


فرض کنید مخاطب در یک کانال تلگرامی با موضوعی به‌نام مدیریت زمان آشنا می‌شود و از آنجا که مطالب آن کانال بسیار کاربردی بوده مخاطب به آن موضوع علاقه‌‌مند می‌شود و به‌صورت اتفاقی با کتابی با همین عنوان برخورد می‌کند و با این پیش فرض که کتاب حاضر می‌تواند به اطلاعات سطحی که در بستر شبکه‌های اجتماعی به‌دست آورده است عمق ببخشد، کتاب را با قیمت بالایی از کتابفروشی تهیه می‌کند. مخاطب هنگام مطالعه متوجه می‌شود، مطالبی را که در کتاب می‌خواند، همه در همان کانال تلگرامی مطالعه کرده است و با اندکی کنکاش متوجه می‌شود که مؤلف یا ناشر با اطلاع قبلی برای سودجویی به چاپ این کتاب اقدام کرده‌اند.


اگر مشتری کتابخوان حرفه‌ای باشد در مواجه با این کتاب و نگاهی اجمالی بر فهرست مطالب، منابع و ناشر آن احتمالاً این کتاب را نخواهد خرید اما از آنجایی که عمده افراد جامعه کتاب‌خوان نیستند، کتاب را خریداری می‌کنند و با خواندن این کتاب احتمالاً به سختی مجدداً جذب بازار کتاب می‌شوند و دوباره کتابی را می‌خرند و یکی دیگر از بازیگران صنعت نشر یعنی کتابفروشان نیز قربانی سود جویی عده‌ای به اصطلاح ناشر شده‌اند و یکی از مشتریان بالقوه خود را از دست می‌دهند.


پس یکی از بزرگ‌ترین عوامل کتاب‌نخوانی مردم همین مولفان و ناشران سودجو هستند. بدیهی است که اگر مشتری از محتوای آن کتاب راضی می‌بود، احتمالاً با دردسر کمتری دوباره جذب بازار صنعت نشر می‌‌شدند.


علاوه‌بر محتوای کتاب وجه دیگری که باید ناشران به آن دقت داشته باشند کتاب‌سازی است. برای بسیاری از مشتریان کتاب‌سازی مهم است، کتاب سازی به معنی: جنس کاغذ کتاب، نوع چاپ، ویراستاری و زبان کتاب، صفحه‌بندی، حروف‌چینی، طراحی جلد، قطع و صحافی کتاب است. هنگامی که مشتری برای محصولی هزینه می‌پردازد انتظار دارد محصول با کیفیتی را دریافت کند.

اگر هنگام مطالعه کتاب، کتاب به راحتی تورق نشود یا کتاب صحافی ضعیفی داشته باشد و ورق ورق بشود، در این صورت باز هم مخاطب با دلخوری با محصولی به‌نام کتاب مواجه شده است.


ناشران به‌عنوان تولید کننده کتاب باید سعی کنند محصول خود را با بهترین کیفیت روانه کتابفروشی‌ها کنند، به این منظور کتاب‌ها هم می‌بایست به لحاظ محتوایی و هم به لحاظ کیفیت کتاب‌سازی، در سطح قابل قبولی باشند تا خود ناشران عاملی بزرگ برای دفع مشتریان خود از بازار کتاب نباشند.

دبیر پویش ملی کتابخوانی «روشنا»

منبع: صبح نو

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon