لزوم توجه بیشتر جامعه به مالکیت ادبی و هنری
دبیر کمیته علمی هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با بیان اینکه حمایت از فرهنگ عامه اهمیت زیادی در تقویت پایههای فرهنگ ملی دارد، گفت: مالکیت ادبی و هنری بهعنوان بخشی از مالکیت فکری نیازمند توجه بیشتر در جامعه است.
به گزارش باشگاه پویا، حسن خدمتگزار دبیر علمی هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با بیان این مطلب افزود: برگزاری این همایش از دو جهت اهمیت دارد؛ نخست اینکه مالکیت ادبی و هنری بهعنوان بخشی از مالکیت فکری نیازمند توجه بیشتر در جامعه است.
وی تاکید کرد: برگزاری همایش مالکیت ادبی و هنری بهطور سالانه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند توجه حقوقدانها و متخصصان سایر رشتهها را به اهمیت این موضوع جلب کند.
خدمتگزار ادامه داد: اهمیت دیگر آن، به موضوع و رویکرد این دوره یعنی نمودهای فرهنگ عامه بر میگردد؛ حمایت از فرهنگ عامه بهعنوان یکی از عناصر مقوم فرهنگ ملی کشور، از طریق وضع قوانین مناسب، اهمیت زیادی در تقویت پایههای فرهنگ ملی دارد.
وی تصریح کرد: لذا بحث و بررسی راهکارهای حمایت صحیح و مناسب قانونی از نمودهای فرهنگ عامه واجد اهمیت است تا از همان ابتدا که اراده قانونگذاری مستقل درخصوص نمودهای فرهنگ عامه بهوجود آمده است، به بیراهه نرویم و چارچوب صحیح و منطقی حقوقی را برای حمایت از فولکلور پیدا کنیم و بنای کار را از ابتدا بهدرستی انجام دهیم تا ناچار نشویم که بعدها برای اصلاح آن به مشکلی برنخوریم.
خدمتگزار با اشاره به هدف تدوین پیشنویس لایحه حمایت از نمودهای فرهنگ عامه، اظهار کرد: هدفِ حمایت از نمودهای فرهنگ عامه با هدف ِحمایت در بخش مالکیت ادبی و هنری کاملاً متفاوت است؛ که در این پیش نویس باید به آن توجه داشت.
وی ادامه داد: در نمودهای فرهنگ عامه در واقع میخواهیم از خودِ نمودها و فرهنگ عامه حمایت و آن را تقویت کنیم و حمایت از ذینفعان این نمودها در وهله دومِ اهمیت قرار دارد. در حالی که در مالکیت ادبی و هنری اصولاً حمایت متوجه مالکان و دارندگان آثار ادبی و هنری است.
دبیر علمی همایش مالکیت معنوی گفت: در مالکیت ادبی و هنری هدف اصلی حمایت از مالکان اثر (مؤلفان و هنرمندان) است و به تبع آن، از آثار اعم از ادبی و هنری حمایت خواهد شد و بدون تردید این حمایت از مالکان در توسعه و پیشرفت ادبیات و هنر نیز مؤثر است. اما در مورد فولکلو، هدف اصلی حمایت از خود آن فرهنگ بومی و اصالت ان است.
وی درباره اهمیت پیوستن ایران به کنوانسیون برن نیز بیان کرد: برای پیوستن به کنوانسیون برن باید شرایط جامعه و تبعات مثبت و منفی پیوستن به آن را در نظر بگیریم.
خدمتگزار در عین حال تصریح کرد: البته در این باره لازم است که جامعهشناسان و اقتصاددانان در کنار حقوقدانها بهطور دقیق تبعات پیوستن به این کنوانسیون را به صورت بیطرفانه و جامع بررسی کنند و هرگونه تصمیمی در اینخصوص باید با توجه به نتایج چنین بررسیهایی اتخاذ شود.
هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط دوم خرداد ماه سال جاری از ساعت 8 الی 17 در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد است.
انتهای پیام/