شور دمادم از مزار پیرقلندران/ آرامگاه «شهباز قلندر» میزبان دهها هزار نفر شد + تصاویر
بدون شک صوفیان نقش زیادی در گسترش فرهنگ عمومی در پاکستان داشتهاند وبزرگترین آنها عثمان مرندی است که به نام «حضرت لعل شهباز قلندر» مشهور است .
به گزارش دفتر منطقه ای خبرگزاری تسنیم، در هفتصد و شصت و پنجمین سالگرد درگذشت « عثمان مرندی» ملقت به « حضرت لعل شهباز قلندر» دهها هزار نفر از طرفداران و دوستدران وی از جای جای پاکستان به سمت آرامگاه او رفته و مراسم ویژهای را برگزار کردند.
«عثمان مرندی» زادهٔ 673 که به نام لعل قلندر شهرت دارد از شاعران پارسیگوی، مردی دانشمند و درویش مسلک بود. اشعارش بیشتر جنبه عرفانی دارد.
برخی او را از نسل امام جعفر صادق (علیهالسلام) میدانند و به خاطر وجود رگههایی سرخرنگ در صورتش به نام «لعل» مشهور شده است.
وی در زمان حکومت «غیاثالدین بلبن» به ملتان سفر کرد و مورد تو جه ویژه او قرار گرفت. «لعل قلندر» به زبانهای فارسی، عربی، ترکی، سندهی و سنسکریت سخن میگفت و در زمینه علوم دینی تحصیلات عالیه داشت. وی در منطقه سیهون از ایالت سنده پاکستان مدفون است.
در تاریخ 16 فوریه سال 2017 بر اثر حمله انتحاری که در آرامگاه وی صورت گرفت بیش از 70 نفر کشته و 550 نفر زخمی شدند.
در مراسم ویژه درگذشت وی که هرسال طی سه روز برگزار میشود، جمعی از شیعیان و اهل سنت شرکت میکنند.
شیعیان غالبا به عزاداری پرداخته و دعا میخوانند و اهل تسنن نیز با برگزاری آیینهای مختلف صوفی، کوبیدن به طبل و... دعا میکنند.
در این مراسم صوفیان پاکستانی به صورت عمده شرکت میکنند و با انجام اعمال خاص خود شور خاصی به این برنامهها میدهند.
بسیاری از مردم پاکستان اعتقاد راسخی به شهباز قلندر دارند و حتی در اشعارشان از وی یاد میکنند.
پلیس پاکستان به منظور حفاظت و تامین امنیت این مراسم تدابیر ویژهای اتخاذ کرده است .
بسیاری از سیاستمداران پاکستان نیز در سال جاری و سالهای پیش با حضور در آرامگاه شهباز قلندر ارادت خود را به وی ابراز کردهاند.
انتهای پیام/.