کاربرد علمی مباحث همایش مالکیت ادبی و هنری در دانشگاهها
استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: برگزاری همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط از این حیث اهمیت دارد که مقالات آن می تواند به عنوان منبع و مرجع دانشگاهی مورد استفاده دانشجویان و پژوهشگران قرار گیرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، زهرا شاکری مدرس دانشگاه با تأکید بر این مطلب افزود: ایران یکی از کشورهایی است که نمودهای فرهنگ عامه در آن، به دلیل قدمت تاریخی، وجود آداب و رسومها و فرهنگهای مختلف، بسیار تولید میشود. به همین دلیل میتوانیم بگوییم که ایران یکی از خاستگاههای اصلی فولکلور در جهان است.
وی در عین حال تصریح کرد: بنابراین لازم است موضوع فولکلور به عنوان موضوعی مهم و حقوقی مورد بررسی و مطالعه قرار گیرد. نمودهای فرهنگ عامه ابعاد مختلفی دارد که باید بررسی شوند. به طور مثال باید بررسی شود که فولکلور را چگونه میتوان مورد حمایت قرار داد؟ در چه قالبی میتوان حمایت کرد؟ کدام قالب برای منافع دارندگان فولکلور مفیدتر و کدام قالب بیشتر به نفع جامعه است؟
شاکری در عین حال گفت: پرداختن به این ابعاد در هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام مثبت تلقی میشود. برگزاری مستمر این همایش، اقدام شایسته ای از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. متولیان برگزاری این همایش میتوانند در حاشیه برگزاری آن، جشنواره و مسابقاتی با رویکرد محورهای مورد بحث در همایش، برگزار کنند.
این مدرس حقوق همچنین با اشاره به اهمیت پیوستن به کنوانسیون برن عنوان کرد: پیوستن به کنوانسیون برن در طول این سالها، موافق یا مخالفان خود را داشته است که هرکدام برای دلایل خود مستنداتی نیز ارائه کردهاند. البته نباید فراموش کرد که تصمیمگیری در این زمینه یک تصمیمگیری مدیریتی و بالادستی است و مسئولان دولت بهویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید در این زمینه پیشگام باشند.
وی توضیح داد: موضوع پیوستن به کنوانسیون برن ابعاد مختلف حقوقی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد. از بُعد حقوقی، عضویت در کنوانسیون برن بهنفع اتباع ایرانی است. زیرا آثارشان در سایر کشورها نیز مورد حمایت قرار میگیرد و از امکانات کنوانسیون بهرهمند میشود. اما چون پیوستن به کنوانسیون برن باید از ابعاد مختلف دیگری همچون اقتصادی بررسی شود، باید کارشناس حوزه مربوطه در آن زمینه تصمیم بگیرد.
هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط، دوم خرداد ماه سال جاری از ساعت ٨ تا ١٧ در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد است.
انتهای پیام/