بودجههای دولتی کفاف احیای هنر خوشنویسی را در اصفهان نمیدهد
مدیر خانه خط حوزه هنری اصفهان گفت: در حال حاضر بخشی از آثار خوشنویسی تکرارپذیر نیستند، ایده نو و جریان ساز هستند اما متأسفانه در برخی آثار تقلید تبدیل به یک رفتار روزمرهی هنرمند شده که این باید اصلاح شود، بخشی که خلاقیت دارد قابل حمایت و توجه است.
محسن سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان با اشاره به خانه خط حوزه هنری اصفهان اظهار داشت: امسال در نظر داریم ورک شاپ نقاشیخط در آذرماه برگزار میشود بهصورت کشوری به میزبانی اصفهان برگزار کنیم.
وی افزود: سال قبل بهصورت استانی بود اما برای امسال در نظر داریم بهصورت کشوری در 2 مرحله برگزار شود، در مرحله نخست آثار بهصورت مجازی ارسال و در مرحله دوم اجرا بهصورت زنده و در یک محیط عمومی برگزار میشود.
مدیر خانه خط حوزه هنری اصفهان در پاسخ به اینکه مدیران دولتی چقدر از خرید آثار خوشنویسی هنرمندان برای اهدای هدیه استقبال میکنند، بیان کرد: وضعیت خوشنویسی پیچیده است در حوزه خط تنوع زیادی داریم، بخشی از آن خوشنویسی کلاسیک است که خطوط نستعلیق، نسخ و ثلث را هنرمندان تجربه و یا تقلید میکنند و این در واقع بخشی از مسیر تولید هنرمندان ما بوده که بسته به نوع قیمتگذاری بخش خصوصی وارد شده و خرید میکند.
وی تصریح کرد: در بخش دولتی چنین فرضیهای نداریم که در سال چنین خریدی داشته باشند و خیلی هم موافق این نیستم که بخش دولتی وارد خرید آثار شود زیرا خرید در فرایند اقتصادی و فرهنگی موزهای قرار نمیگیرد و بیشتر آثاری که خریده میشوند در گنجینهها دفن و از حیطه هنر خارج میشوند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: بودجههای دولتی هم آنقدر کفاف نمیدهد که بخواهند چند اثر در سال تهیه کنند، مگر اینکه فرایندی را برای جریان اثر هنری تعریف کنیم.
وی گفت: در حال حاضر بخشی از آثار خوشنویسی تکرارپذیر نیستند، ایده نو و جریان ساز هستند اما متأسفانه در برخی آثار تقلید تبدیل به یک رفتار روزمرهی هنرمند شده که این باید اصلاح شود، بخشی که خلاقیت دارد قابل حمایت و توجه است و برای آن باید برنامهریزی حرفهای صورت بگیرد.
سلیمانی با اشاره به خرید آثار هنرمندان اظهار داشت: در کل حمایت از هنرمند به این مفهوم غلط است و هیچ کمکی به هنرمند نیز نمیکند؛ حمایت از هنرمند یعنی حمایت از زیرساختهای فرهنگ و هنر، اگر ما در آن برنامهریزیهای کلان و زیرساختهای قوی باشد هنرمندان شروع به تولید آثار خلاقانه میکند؛ اما اکنون بسیاری از جریان خوشنویسی ما تقلید و تکرار است.
وی گفت: از زمان صفویه تا به امروز بسیاری از خوشنویسان ما چلیپا مینویسند این یک تکرار 400 ساله بوده و برای یک توریست جذابیتی ندارد و باید برای بهروزآوری اثر هنری کار کنیم.
انتهای پیام/