«شارژر پدالی جغجغه‌ای» توسط یک مخترع ایرانی ساخته شد + عکس

«شارژر پدالی جغجغه‌ای» توسط یک مخترع ایرانی ساخته شد + عکس

«شارژر پدالی جغجغه‌ای» توسط یک مخترع ایرانی ساخته شد؛ این شارژر دستگاهی است که با وارد کردن فشار پای انسان، عملیات شارژ را انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران پویا؛ از آنجا که روزبه‌روز علم و تکنولوژی در حال پیشرفت است و انسانی که تمایل به رفاه دارد، حداقل یک وسیله الکترونیکی را با خود حمل می‌کند که نیاز به انرژی دارند.

این وسائل انرژیشان را از باتری دریافت می‌کنند ولی انرژی باتری تداوم زیادی ندارد و بعد از چند بار استفاده شارژ خود را از دست می‌دهد؛ برای شارژ مجدد راه‌های زیادی مانند برق شهری، پیل خورشیدی، باتری بک‌آپ و... وجود دارد.

اما در شب نور خورشید وجود ندارد و گاهی انسان در شرایطی قرار می‌گیرد که برق شهری موجود نبوده و حمل باتری بک‌آپ نیز مقدور نیست؛ برای افرادیکه در مدت زمان نامشخص و در شرایط یاد شده از تجهیزات الکترونیکی استفاده می‌کنند روشهای ذکر شده در بالا برای شارژ باتری تجهیزاتشان میسر نیست لذا برای سهولت در این کار طرح «شارژر پدالی جغجغه‌ای الکتریکی» ارائه شد.

علی عباس‌زاده مولائی؛ مخترع این طرح با بیان اینکه شارژر پدالی مانند پدالهای دوچرخه و با پدال زدن توسط شخص انرژی تولید می‌کند، گفت: وسائل و لوازم مورد نیاز برای ساخت این شارژر، آچار جغجغه، گیربکس، فنر، ژنراتور، دیود، خازن، باتری، رگولاتور است.

وی درباره نحوه ساخت و کار با شارژر پدالی جغجغه‌ای عنوان کرد: ابتدا یک گیربکس افزاینده (سمت دور بالا) را به ژنراتور متصل و بعد ژنراتور و گیربکس را روی یک شاسی نصب می‌کنیم؛ در مرحله بعد آچار جغجغه را به طرف دیگر گیربکس (سمت دور پایین) متصل می‌کنیم به طوریکه لبه درگیر شونده آچار به سمت پایین باشد و بعد از آن میان اهرم آچار و شاسی، فنر را قرار می‌دهیم.

این مخترع افزود: مرحله بعد قرار دادن خازن در دو سر ژنراتور است تا ریپل حاصله از پدال کردن را بگیرد؛ در این مرحله برای جلوگیری از تخلیه خازن در سیم پیچ ژنراتور در مسیر خازن و ژنراتور یک دیود را به صورت سری قرار می‌دهیم و بعد از خازن، دیود دیگری را برای عدم تخلیه باتری در خازن و سپس باتری و در نهایت رگولاتور را نصب می‎کنیم تا ولتاژی ثابت در خروجی داشته باشیم.

عباس‌زاده مولائی با بیان اینکه این نوع شارژر با وارد کردن فشار توسط پای انسان کار می‌کند، یادآور شد: زمانیکه با پا روی پدال (اهرم آچار جغجغه) فشار وارد می‌کنیم این حرکت اهرم، آچار جغجغه‌ای را که در انتهای آن وجود دارد را با زاویه‌ای مشخص می‌چرخاند؛ این آچار به ورودی یک گیربکس افزاینده متصل است یعنی با حرکت زاویه‌ای کم در خروجی گیربکس به دور بالایی دست پیدا خواهیم کرد.

وی افزود: خروجی گیربکس به یک ژنراتور متصل است که این انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند اما زمانیکه پا را از روی پدال بر می‌داریم پدال توسط فنری که در زیر آن تعبیه شده به خاطر وجود آچار جغجغه بدون اینکه با گیربکس درگیر شود به سمت بالا می‌آید؛ در این حالت هیچ انرژی تولید نمی‌شود که این امر باعث ایجاد ریپل در خروجی شارژر می‌شود.

این مخترع خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکل از یک خازن با ظرفیت بالا به همراه باتری در خروجی استفاده می‌شود و در نهایت با رگوله کردن ولتاژ خروجی آن را در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهد؛ استفاده از باتری در این شارژر ریپل خروجی را به حداقل رسانده و به ما این امکان را می‌دهد در زمانیکه بین پدال زدن وقفه ایجاد شد، خروجی فعال بماند و مانند باتری بک‌آپ عمل کند.

عباس‌زاده مولائی در بیان واضح مزایای این اختراع گفت: برای استفاده از این شارژر زمان و مکان مطرح نیست؛ از دست استفاده نمی‌شود؛ تولید انرژی بالا نسبت به شارژرهای همطراز خود؛ هزینه پائین ساخت نسبت به موارد استفاده، تکنولوژی ساخت آسان، تولید در اندازه و توان مورد نیاز، قابل حمل بودن و استفاده از انواع مواد و آلیاژ در ساخت این شارژر.

وی تصریح کرد: نظامیان، کارکنان وزارت نفت، کارکنان سازمان منابع طبیعی و جنگلبانی، کارکنان سازمان هلال احمر، کوهنوردان و همه کسانی که تجهیزات الکترونیکی را در مناطقی که انرژی الکتریکی در آن وجود ندارد حمل می‌کنند، می‌توانند برای شارژ باتری تجهیزات خود از این شارژر استفاده کنند.

به گزارش تسنیم، تصویر این شارژر و معرفی بخشهای آن به شرح زیر است:

1)    پدال
2)    اهرم
3)    چرخ جغجغه (اهرم و چرخ جغجغه = آچار جغجغه)
4)    فنر
5)    گیر بکس
6)    ژنراتور
7)    دیود (دو عدد)
8)    خازن
9)    باتری

انتهای پیام/

حج و زیارت
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon