واشنگتن به دنبال تبدیل بحران قطر و عربستان به یک بحران جهانی است

واشنگتن به دنبال تبدیل بحران قطر و عربستان به یک بحران جهانی است

به اعتقاد کارشناس مسائل جهان عرب، اعمال فشار آمریکا در بحران قطر و عربستان به معنای ورود آمریکا به این مسئله و تبدیل کردن این بحران از یک بحران منطقه‌ای به یک بحران جهانی است.

«عبدالهادی ضیغمی»، کارشناس مسائل جهان عرب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم، در خصوص نوع رویکرد واشنگتن در قبال قطر به دنبال دیدار وزیر خارجه قطر با رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به اینکه واشنگتن به دنبال تبدیل بحران قطر و عربستان به یک بحران جهانی است، بیان داشت: عربستان با پیشنهاد‌های سیزده‌گانه خود به قطر 10 روز مهلت داده بود تا روابط طرفین دوباره از سر گرفته شود؛ اما قطر بعد از گذشت سه روز از ارائه این پیشنهاد‌ها اعلام کرد که این موضوعات غیرواقعی و غیرقابل اجراست.

وی با توجه به موضع ریاض در قبال پیشنهادهای مطرح‌ شده به قطر گفت: وزیر خارجه عربستان در مقابل مواضع قطر گفت که این پیشنهاد‌ها به‌ هیچ‌ عنوان قابل تعدیل نیست و قطر باید به آن‎ها گردن نهد. گرچه ممکن است طرف مقابل در برابر هر پیشنهادی مخالفتی داشته باشد؛ اما عربستان صراحتاً دیکتاتوری خود را نشان می‌دهد و پذیرش 13 پیشنهاد یا قطع ارتباط را تنها راه ممکن اعلام می‌کند.

کارشناس مسائل جهان عرب با تأکید بر اینکه واشنگتن به دنبال سوء استفاده از این وضعیت بحرانی است، اشاره داشت: سخنانی از دیدارهای محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، وزیر خارجه قطر از واشنگتن به بیرون درز کرده است که گویای تلاش آمریکا برای وارد آوردن فشار بر عربستان و قطر است. رئیس کمیسیون سیاست خارجی سنای آمریکا گفته است اگر این بحران حل نشود، فروش سلاح به منطقه و به‌خصوص کشورهای عضو شورای خلیج‌فارس متوقف می‌شود.

وی با یادآوری قراردادهای تسلیحاتی واشنگتن با ریاض و دوحه مطرح کرد: مواضع واشنگتن در قبال بحران قطر در حالی است که دولت ترامپ در یک ماه اخیر یک قرارداد 110 میلیارد دلاری با عربستان و یک قرارداد 12 میلیارد دلاری با قطر امضا کرده است؛ بنابراین اگر آمریکا به دنبال متوقف کردن این قراردادها باشد، دولت این کشور نخستین متضرر خواهد بود. اعمال فشار آمریکا به معنای ورود آمریکا به این مسئله و تبدیل کردن این بحران از یک بحران منطقه‌ای به یک بحران جهانی است تا به این وسیله بتواند حضور خود را در منطقه تقویت کند.

ضیغمی با اشاره به اینکه تداوم این بحران، اختلافات پنهانی میان عربستان و کشورهای منطقه را بیش‌ازپیش نشان می‌دهد، افزود: اختلافات بین عربستان و یمن به درگیری نظامی کشید و بیش از دو سال است که ادامه دارد. ممکن است تنش بین عربستان و قطر نیز به همین وضع تشدید شود. عربستان علناً در رسانه‌های خود تأکید می‌کند که به دنبال تحمیل سیاست‌های خود بر کشورهای دیگر است.

وی با تأکید بر اینکه آمریکا با سوءاستفاده از این وضعیت، این بحران را جهانی می‌کند، گفت: نکته مهم عبارت است از اینکه آمریکا علاقه‌مند است این بحران‌ها ادامه پیدا کند تا فروش تسلیحات به منطقه افزایش یابد. عربستان در ظاهر با کشورهای منطقه مشکلی ندارد؛ اما در باطن دچار مشکلات فراوانی است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت