پاسخ خانه کتاب به انتقاداتی درباره تجلیل از ۱۱۰ نویسنده

پاسخ خانه کتاب به انتقاداتی درباره تجلیل از 110 نویسنده

مراسم رونمایی از کتاب «یادگار ماندگار» که شامل عکس و زندگینامه ۱۱۰ پیشکسوت اهل قلم بود، در روز ۱۳ تیرماه انتقاداتی را در پی داشت. موسسه خانه کتاب با صدور اطلاعیه‌ای به این انتقادات پاسخ داد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا،‌ موسسه خانه کتاب بسیار خرسند است که پس از سال‌ها، موفق شد مجالی فراهم کند تا برجسته‌ترین اندیشمندان و پیشکسوتان علم و فرهنگ کشور، از رشته‌ها و گرایش‌های فکری گوناگون در زیر یک سقف و در محفلی صمیمانه و با شکوه که در استقبال از روز قلم برگزار شده بود، گردهم ‌آیند.

خانه کتاب همچنین ضمن قدردانی از فرهیختگان و پیشکسوتان گرامی، به خاطر حضور در این اجتماع علمی و فرهنگی و همچین سپاس از همه کسانی که در برگزاری این مراسم همکاری داشتند، توضیحاتی را درباره ادامه تدوین مجموعه «یادگار ماندگار» ارائه می کند:

الف ـ برای تهیه این مجلد، که جلد نخست مجموعه «یادگار ماندگار» است، چند مرحله پشت سر گذاشته شد؛ در تابستان 1395، ابتدا با مشارکت کارشناسان گوناگون، فهرستی از چهره‌های تاثیرگذار اهل قلم (نویسندگان، مترجمان و مصححان) در همه حوزه‌ها تهیه شد؛ در واقع تلاش شد تا در هر رشته یا حوزه مطالعاتی و پژوهشی، چندین چهره پیشکسوت که آثار تاثیرگذاری در حوزه‌های تخصصی خود تولید و منتشر کرده‌اند انتخاب شوند؛ نتیجه این بررسی تهیه فهرستی 300 نفره بود؛ در گام بعدی، فهرست تهیه شده بر اساس ترتیب سنی تنظیم شد و مقرر شد اولویت با کسانی باشد که در سنین بالاتری هستند.

ب ـ ملاک‌های انتخاب افراد برای جلد اول این مجموعه، علاوه بر سن، تعداد آثار و همچنین میزان تاثیرگذاری افراد در حوزه‌های تخصص خودشان بود؛ روز قلم، متعلق به همه کسانی است که در ساحت، علم و فرهنگ، تلاش ‌می‌کنند و قلم می‌زنند؛ در مجموعه یادگار ماندگار تلاش شد، به همه پیشکسوتان در قید حیات، به دور از گرایش‌ها و خطوط فکری‌شان و صرفا بر اساس تولیدات (کتاب و مقاله) و حضور و تاثیرگذاری آن‌ها در عرصه علم و فرهنگ کشور، توجه شود؛ اگر چه مقرر بود صرفا عکس‌هایی از پیشکسوتان اهل قلم در این مجموعه آورده شود که در زمان تهیه این مجموعه در قید حیات هستند اما تعداد 9 عکس از پیشکسوتانی که در سال‌های اخیر از میان ما رفته‌اند، و پیش از تهیه این مجموعه و در زمان حیات آن‌ها، توسط عکاس مجموعه تهیه شده ‌بود نیز به این مجموعه اضافه شد: استادان منوچهر ستوده، محمدابراهیم باستانی‌پاریزی، عبدالعلی ادیب‌برومند، ایرج افشار، پوراندخت سلطانی، سیمین بهبهانی، بهمن جلالی، محمدعلی سپانلو و میهن بهرامی.

ج ـ مجلد بعدی مجموعه «یادگار ماندگار» که تهیه و تدوین آن آغاز شده‌است، بیشتر به چهره‌های جوان‌تر حوزه علم و فرهنگ اختصاص خواهد داشت.

د ـ مراسم رونمایی کتاب «یادگار ماندگار» در روز 13 تیر‌ماه و در آستانه رو قلم (14 تیرماه) برگزار شد؛ از آن‌جا که احتمال داشت در روز قلم، مراسم دیگری نیز برگزار شود و برای جلوگیری از تداخل برنامه‌ها و همچنین جلوگیری از تجمع چند برنامه در یک روز، این تمایل وجود داشت که برنامه رونمایی، برای بیشتر و بهتر دیده شدن، در استقبال از روز قلم و یک روز قبل از آن برگزار شود.

شایان ذکر است‌که برگزاری مراسم‌هایی قبل یا بعد از یک مناسبت، امری رایج است؛ برنامه‌هایی که قبل از یک مناسبت و در استقبال از آن یا پس از یک مناسبت و به بهانه آن برگزار می‌شوند و در روز قلم هم سابقه داشته است.

هـ ـ در ادامه تهیه مجموعه «یادگار ماندگار» و در تکمیل آن، موسسه خانه کتاب، طرح تهیه و تدوین زندگینامه و معرفی آثار و خدمات پیشکسوتان اهل قلم و انتشار آن در قالب کتاب را آغاز کرده‌است.

موسسه خانه کتاب، امیدوار است، با اجرا و برگزاری طرح‌ها و برنامه‌هایی از این دست در کنار سایر برنامه‌های حمایتی، گامی کوچک در مسیر پاسداشت و تکریم اهل قلم بردارد.

انتهای پیام/

 

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon