مدیریت پسماندها در شهر همدان نیازمند فرهنگسازی است
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه شهر همدان با امکانات فعلی از نظافت مطلوبی برخوردار است، گفت:مدیریت پسماندها در شهر همدان نیازمند فرهنگسازی است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مجید درویشی ظهر امروز در جلسه کمیسیون خدمات شهری با محوریت مدیریت پسماندهای همدان اظهار داشت: شهرداری همدان به عنوان اولین شهر، طرح جامع پسماند را اجرایی و هیچ شهر دیگری جز اصفهان در سطح کشور این طرح را اجرا نکرده است.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه با چشم اندازی ده ساله باید شاهد حضور 2هزار و 400 باکس زباله در سطح شهر باشیم، گفت: در حال حاضر در سطح شهر همدان هزار و 200 باکس زباله وجود دارد که رسیدن به سطح ایدهآل، مستلزم هزینه و تجهیز ابزار آلات میباشد.
وی با اشاره به اینکه قبل از اقدام به هرگونه عمل، باید فرهنگسازیهای لازم انجام شود، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر در زمینهی فرهنگسازی مشکلات بسیاری داریم و نیاز به فرهنگسازی در سطح گسترده هستیم.
درویشی با تاکید بر اینکه هنور عدهای از مردم به این باور نرسیدهاند که زبالههای خود را ساعت 9 شب درب منزل قرار دهند، تصریح کرد: حتی افرادی با سطح تحصیلات بالا، صبح که از منزل خارج میشوند زبالههای خود را در باکسهای زباله قرار میدهند.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه باید طرحها را طوری اجرایی کنیم که شهر از لحاظ نظافت تحت شعاع بی فرهنگی قرار نگیرد، افزود: هرسال اگر تعدادی باکس خریداری میشد، اکنون اوضاع بهتری داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شهرهای بزرگ نیز به همان روش همدان، شرایط را مدیریت میکنند، گفت: راهکاری که میتواند در این شرایط کمکرسان باشد، همکاری با شرکت مارال است.
درویشی در این زمینه عنوان کرد: شرکت مارال، یک شرکت بومی است که از دیدگاه کیفیت در کشور، در سطح مطلوبی قرار گرفته است و همکاری خوبی با شهرداری داشته است، به گونهای که باکسهای دست دوم را از شهرداری میگیرد و باکسهای نو را تحویل میدهد.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان بر اینکه اکنون 44 دستگاه پرس، در اختیار داریم، تصریح کرد: باید تعداد پرسها را به 80 دستگاه برسانیم زیرا الان حتی از ساعت 9شب تا 6 صبح هم قادر به جمعآوری همه زبالهها از سطح شهر نیستم ولی با افزایش تعداد پرسها میتوان کار را تا ساعت 3 نیمهشب پایان رساند.
وی با اشاره به اینکه با وجود امکانات 50 درصدی، شهر از نظافت مطلوبی برخوردار است، افزود: اگر این امکانات افزایش پیدا کنند، قطعا شاهد رضایتمندی دو چندان شهروندان هستیم.
درویشی با تاکید بر اینکه اجازه دهید سازمان پسماند کارهای فرهنگی را انجام دهد، گفت: در شهرهای اصفهان و مشهد نیز سایتهای پردازش توسط سازمان پسماند شهرداری مدیریت میشود و ما نیز توان مدیریت سایت پردازش را داریم.
معاون خدمات شهری شهرداری همدان با بیان اینکه در ایام تابستان نوع زبالهها و مشکل شیرابه آنها و آسیبدیدگی باکسهای زباله در این فصل بیشتر است، عنوان کرد: هزینه تهیه یک باکس زباله به طور تقریبی یک میلیون و 400 هزار تومان است.
وی با اشاره به اینکه 400 زبالهگرد در شهر همدان وجود دارد، تصریح کرد: اقداماتی برای خرید تعدادی خودروی سه چرخ انجام شده است تا این افراد بتوانند با تهیه این سه چرخهها از طریق دریافت تسهیلات از یکی از بانکها زیر نظر سازمان فعالیت کنند.
درویشی افزود: سایت پردازش زباله در کارخانه کمپوست فاقد چاه آب بود که با حفر یک چاه به عمق 100 متر این مشکل رفع و اکنون فضای سبزی نیز در این منطقه با عملی شدن این اقدام، ایجاد شده است.
انتهای پیام/