"کودک همسری" به آسیب حوزه جوانان شهرستان ملکان تبدیل شده است
فرماندار ملکان گفت: ازدواجهای نابهنگام برای کودکان ۹ تا ۱۲ ساله مهمترین آسیب موجود در حوزه جوانان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، محمدباقر خانی صبح امروز در پنجاه و هشتمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجانشرقی که در اداره کل ورزش و جوانان استان برگزار شد، آسیبهای اجتماعی مرتبط با حوزه جوانان را در این شهرستان یادآور شد و اظهار کرد: ازدواجهای نابهنگام برای کودکان 9 تا 12 ساله مهمترین آسیب موجود در حوزه جوانان است.
وی با بیان اینکه ازدواج در این سنین برای کودکان را بهعنوان «کودک همسری» نام میبریم افزود: اینگونه ازدواجها اغلب منجر به طلاق میشود و مشکلاتی برای مردم پدید میآورد و همه مسئولان و روحانیون متمرکز شدهایم تا خانوادهها را به ازدواجهای سالم و پایدار سوق دهیم.
فرماندار ملکان مشکل بعدی این شهرستان را شیوع مصرف قلیان و سیگار بین پسران و دختران جوان است گفت: بخش بزرگی از آسیبهای مربوط به اعتیاد با همت مدیران استان کاهش یافته و امروز معتادان متجاهری در شهرستان نداریم و اعتیادهای خیابانی تحت کنترل در آمده است.
وی کسب رتبههای برتر کنکوری، ورزشی، پژوهشی، هنری و اختراعات را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: این شهرستان نخبههای زیادی در حوزههای مختلف دارد که باید با ارج نهادن به تلاشهای آنان از مهاجرت و سرخوردگی این جمعیت فعال و نخبه شهرستان جلوگیری شود.
فرماندار ملکان به میزان باسوادی جمعیت جوانان این شهرستان اشاره کرد و گفت: 98 درصد جمعیت جوانان ملکان بر اساس سرشماری سال 95 با سواد هستند که آمار بسیار خوبی است.
خانی به آمار ازدواج و طلاق در شهرستان ملکان نیز اشاره کرد و ابراز داشت: در سال گذشته 1306 ازدواج و 264 طلاق با نسبت 80 به 20 درصد ثبت شده است که در 4 ماهه نخست سال جاری 473 ازدواج و 69 طلاق به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری جمعیت بالای 10 سال، بیش از 21 درصد است تصریح کرد: 37 درصد جمعیت شاغل شهرستان در حوزه کشاورزی، 27 درصد در حوزه خدمات و 26 درصد در حوزه صنعت مشغول به کار هستند.
فرماندار ملکان باغداری، دامداری و مرغداری را برند تولیدات این شهرستان عنوان کرد و گفت: 90 درصد محصولات تولیدی در این حوزه به دلیل مرغوبیت، به خارج از کشور صادر میشود.
وی در پایان مشکلات موجود بر سر راه جوانان ملکان را مورد اشاره قرار داد و با ابراز نگرانی از کاهش سن ورود به مصرف مواد مخدر تاکید کرد: فعالیتهای کشاورزی در این شهرستان یا حتی بسیاری از شهرهای دیگر، سودآور نیست و منجر به مهاجرت و یا اعتیاد میشود که یکی از دلایل آن، عدم اشتغال پایدار است.
انتهای پیام/