جشنواره رادیویی برای نشان دادن خلاقیت است

جشنواره رادیویی برای نشان دادن خلاقیت است

مهدی ساعی از  تهیه کنندگان رادیو ایران گفت: جشنواره های رادیویی برای نشان دادن خلاقیت علاقمندان به امر  برنامه سازی است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا،‌ مهدی ساعی تهیه کننده «کوی نشاط»  و برنامه های تعاملی  «یک دو ،صدا » و «پارک ساعی»  که 15 سال سابقه برنامه سازی در رادیو را دارد در مورد تعریف رسانه در دنیای امروز گفت: تعریف رسانه نسبت به گذشته خیلی فرق کرده است. در گذشته این قدر خلاقیت در  رادیو مهم نبود ولی با توجه به اینکه انواع و اقسام قالب های  رادیویی در این پانزده سال  و قبل تر از آن توسط بزرگان رادیو برنامه سازی شده است. آنچه برنامه را متمایز می کند، بحث خلاقیت است.

او ادامه داد:خلاقیت در وهله  اول برنامه  سازی قرار گرفته و باید به آن  خیلی توجه کرد. گاهی اوقات موضوع «خلاقیت»  در مخاطب‌ها بیشتر شکل می‌گیرد و  آیتم‌هایی که برای ما ارسال می‌کنند ، نشان می‌دهد که  خلاقیتی در آن نهفته است که شاید ما  برنامه سازان  به این نکته ها توجه نمی‌کنیم.

ساعی در باره کسانی که می خواهند در  بخش پادکست  جشنواره ایران من  شرکت کنند ،گفت:زمانی که مشغول گردآوری پایان نامه ام با موضوع پادکست بودم تا امروز بایستی اعتراف کنم که تعاریف پادکست تفاوت پیدا کرده است. با توجه به اینکه فضای مجازی خیلی  بیشتر در برنامه ها شکل گرفته تعریف  پادکست  نیز  عوض شده .در گذشته پادکست به این معنا تعریف می شد :  نوع ارائه محتوا  در فضای مجازی و در حقیقت پادکست در این معنا امتداد رادیو در اینترنت  بود.یعنی شما هر برنامه  و فایلی را که  در فضای مجازی قرار  می دادید پادکست حساب می شد دولی  پادکست  تعاریفی داشت و سایتهایی بدین منظور  ایجاد شده بود که آدرس هایی را ارسال می کرد و وقتی  برنامه  نصب می شد   با ارسال آدرس ها، پادکست های جدید برایتان  می آمد و شما هر وقت که فرصت داشتید می توانستید این برنامه ها را بشنوید..

آن موقع فضای مجازی  به این شکل نبود، کانال و تلگرام نبود شاید فقط قرار دادن یک بخش صوتی در فضای مجازی  بیشتر مد نظر بود و پادکستهایی با مالکیت شخصی که تعداد زیادی از آنها به وسیله تولید کنندگان آماتور تهیه می‌شدند عرصه‌ای برای بروز خلاقیتهای شخصی سازندگانشان  بودند.  ولی با توجه به اینکه در حال حاضر قرار گرفتن صوت در فضای مجازی خیلی راحت تر شده ،مخاطبان بایستی  به نکات بیشتری توجه کنند.آنچه که به عنوان پادکست در فضای مجازی بارگزاری می کنند می بایست  از ویژگی های یک برنامه رادیویی برخوردار باشد و از سه قسمت «مقدمه»،«اوج»و «پایان بندی»تشکیل شده باشد و از مولفه‌های اصلی رادیو یعنی موسیقی ، کلام و افکت به درستی و طبق اصول استفاده شود. هر آنچه که بتواند باعث جلب رضایت مخاطب برنامه بشود قطعا برنامه خوب و پادکست خوبی خواهد بود.

ساعی تصریح کرد:خوانش یک شعر و میکس آن با موسیقی  امروزه پادکست تلقی می  شود و  شاید اگر حرفه ای تر به این موضوع نگاه کنید حتی تهیه برنامه های کوتاه نیز که مخاطب نیاز به آن نداشته باشد که ادامه آن را بشنود، پادکست است .که به کمک آنها می‌توان انبوهی از مخاطبان را جذب کرد و از طریق ارائه برنامه‌های مطلوب و هدایت افکار در جهت توسعه و پیشرفت کشور گام برداشت. وی در پایان سخنانش  تصریح کرد :خیلی سخت نگیرید، به خلاقیت توجه کنید، قطعا می توانید ، موفق باشید.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران