زندگی "مولانا" در قاب قلمزنی+ تصاویر
دو اثر قلمزنی هنرمندان اصفهان درباره زندگی مولانا با الهام از اپرای عروسکی بهروز غریبپور و همچنین تابلو «عصر عاشورا» اثر استاد فرشچیان در بیستوهشتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی رونمایی شد.
بهگزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بهمن نامورمطلق - معاون صنایعدستی در مراسم رونمایی از دو اثر قلمزنی اظهار داشت: ما در صنایعدستی کانونهایی مانند شهرهای مشهد، تبریز، شیراز و اصفهان را داریم. شهر اصفهان بهدلیل تنوع و گسترش صنایعدستی به القاب مختلف شناخته میشود.
وی افزود: هنر اصفهانیان به کارگاههای هنری محدود نمیشود، بلکه در جبهههای دفاع از میهن نیز بروز پیدا کرده است. شهید حججی و مرحوم حسین علاقهمندان فخر اصفهان و ایران هستند.
نامور مطلق با اشاره به رونمایی از دو اثر قلمزنی در نمایشگاه صنایعدستی گفت: آثار ساخته شده در واقع ادامه راه علاقهمندان است و همه ما خود را وامدار آن مرحوم میدانیم.
همچنین رضا عابدی - هنرمند اهل دهق اصفهان نیز در این مراسم درباره اثرش بهنام «عصر عاشورا» که در نمایشگاه رونمایی شد، گفت: کار من قلمزنی برجسته است و تفاوتی که با دیگر کارها دارد این است که کار را حجم میدهم و تلاش میکنم آناتومی و پرسپکتیوی که در واقعیت وجود دارد را روی مس اجرا کنم. طرح این اثر از استاد فرشچیان است و ساخت آن حدود سه ماه زمان برده است.
در این زمینه مهران شیرزاد دیگر هنرمندی که اثرش در این مراسم رونمایی شد، نیز گفت: از 13 سالگی شروع به کار کردم، حالا نزدیک به 19 سال است که قلمزنی میکنم. این اثر مربوط به زندگی مولاناست و با الهام از اپرای عروسکی بهروز غریبپور ساخته شده است. این اثر دورانهای متفاوت حضرت مولانا را روایت میکند. داستان از حمله مغول به ایران و ویرانیهایی که به بار آورده است آغاز میشود. مرگ عطار و مرگ پدر مولانا، وصال شمس و مولانا و پس از آن به عروج رسیدن مولانا از بخشهای مختلف این اثر هستند.
وی ادامه داد: ساخت این کار 28 ماه طول کشید، طراحی و اجرای اثر را خودم انجام دادم و ساخت سینی را استاد علی داوری انجام داد که یکی از بهترین سازندههای ظروف بزرگ در اصفهان است. این کار قابلیت چرخش نیز دارد و وقتی میچرخد کاراکتر وسط «سماع» نیز میرقصد.
انتهای پیام/