احیای جنگل‌های نابود شده بلوط کرمانشاه "غیرممکن" است


احیای جنگل‌های نابود شده بلوط کرمانشاه "غیرممکن" است

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست​ گفت: احیای جنگل‌های بلوط استان کرمانشاه در مناطقی که از بین رفته غیرممکن است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، عیسی کلانتری در کنفرانس مطبوعاتی که در جمع خبرنگاران در سالن استانداری کرمانشاه برگزار شد اظهار داشت: احیای جنگل‌های بلوط در مناطقی که از بین رفته غیرممکن است زیرا خاک و پوشش گیاهی این مناطق از بین رفته است.

معاون رئیس جمهور با اشاره به برنامه دولت برای مقابله با هسته‌های داخلی تولید ریزگردها گفت: مسئله اصلی ریزگردها کم آبی است و زرات نیرو دو سال پیش متعهد به رعایت حق‌آبه شد و  سالانه 11/8 میلیارد مترمکعب از آبهای کشور به عنوان حق‌آبه تالابها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها​ در نظر گرفته شد.

کلانتری با بیان اینکه موضوع رعایت حق‌آبه به صورت جزئی در مورد سپیدرود رعایت شد اما در مورد مابقی رودخانه‌ها حق‌آبه رعایت نمی‌شود عنوان کرد:  سالانه باید 2/6 میلیارد متر مکعب از آب رودخانه‌ها وارد دریاچه می‌شد که اکنون این اتفاق رخ نداده و ما  هم کوتاهی کردیم که وزارت نیرو را تحت فشار نگذاشتیم.

وی با اشاره به اینکه سازمان جنگل‌ها و مراتع مسئول اصلی اجرایی در خصوص مقابله با ریزگردها است افزود: دولت باید بودجه سالانه مبارزه با ریزگردها را به سازمان جنگلها و مراتع بدهد و آنها نیز با اکیپ متخصص خود در حوزه بیابان‌زدایی، وارد حوزه عمل شوند.

معاون رئیس جمهور وضعیت نامناسب منابع آبی، خاک و منابع طبیعی، شخم بی‌رویه زمینهای زراعی و کاهش نفوذ آب در خاک را دلیل نابودی جنگل‌های بلوط و آتش‌سوزی گسترده عنوان کرد و گفت: این عوامل نتیجه رفتارهای غلط 40 سال گذشته ما است و اکنون مسئله آب بدتر از جنگل ذخایر آب در حال از دست رفتن است و داریم با پمپاژ، آب را از سفره‌ها خارج می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما 40 سال قبل را شوخی قلمداد و حرف متخصصان را گوش ندادیم عنوان کرد: روزگاری 70 میلیون واحد دامی در کشور داشتیم و متخصصان مرتع گفتند باید کاهش یابد زیرا مراتع ما ظرفیت این هم واحد دامی را ندارد و اکنون با افتخار می‌گوییم که این تعداد را به 120 میلیون واحد رساندیم.

کلانتری با بیان اینکه اکنون چاه‌های مجاز و دارای پروانه بهره‌برداری هشت میلیارد مترمکعب بیشتر از حد مجاز آب برداشت می‌کنند بیان کرد: چاه‌های غیرمجاز نیز 7/3 میلیارد متر مکعب بیشتر از حد مجاز آب برداشت می‌کنند که در مجموع 15/3 برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی در حال انجام است.

وی با بیان اینکه از این به بعد صنعت فولاد را باید در کنار آب مجوز داد و این صنایع باید در کنار دریا مستقر شوند بیان کرد: یکی از مشکلات دریا از جاسک تا چابهار این است که همه زیر مناطق حفاظت شده رفتند و باید جایی در این مناطق باز کنیم و‌ صنعت آب‌بر نباید داخل سرزمین باشد.

کلانتری گفت: وظیفه سازمان مراتع برای توسعه این است که زمینهایی که آب مطمئن دارند برای سرمایه‌گذاری به مردم واگذار کنند و زمینهایی که در اختیار ما است تنها در قالب پارک، مناطق شکار و تیراندازی ممنوع است و به طور قانونی قابل واگذاری نیست.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon