نمیتوان گفت که وضعیت تالاب هورالعظیم بحرانی است
معاون امور تالابهای سازمان محیط زیست با بیان اینکه تالاب هورالعظیم گفت: نمیتوان گفت که وضعیت تالاب هورالعظیم مناسب یا اینکه بحرانی است؛ تالاب ۶۰ هزار هکتاری هورالعظیم در این شرایط کم آبی وضعیت متوسطی دارد
مسعود باقرزاده کریمی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا درباره آخرین وضعیت تالاب هورالعظیم و خبرهای منتشر شده مبنی بر بحرانی بودن شرایط این تالاب اظهار کرد: معمولاً حوضچههای یک و دو به خاطر آبگیری از کرخه دارای شرایط بهتری هستند و آب شیرین دریافت میکنند.
وی ادامه داد: هر چه به سمت جنوب تالاب هورالعظیم میآییم، آب شورتر میشود چرا که تبخیر بالا میرود و جریانات آب نیز کاهش مییابد ضمناً نسبت تبخیر به بارش نیز در این بخش از تالاب بیشتر است.
معاون امور تالابهای سازمان محیط زیست تصریح کرد: شرایط بیان شده در جنوب تالاب هورالعظیم اعم از تبخیر و کاهش آب ورودی باعث میشود تا شوری بیشتری در زمین باقی بماند.
به گفته باقرزاده کریمی، آبهایی هم که به قسمت جنوبی تالاب هورالعظیم وارد میشود، فقط سعی بر مرطوب نگهداشتن خاک برای جلوگیری از پدیده ریزگردها را دارد.
وی ادامه داد: هدف ما در جنوب تالاب هورالعظیم بیشتر حفظ رطوبت خاک است تا اینکه بخواهیم جریان آب پرفشار برقرار کنیم.
معاون امور تالابهای سازمان محیط زیست افزود: نمیخواهیم دریاچهای در جنوب ایجاد کنیم بلکه باید خاک مرطوب شود تا مشکل ریزگردهای منطقه حل و فصل شود.
باقرزاده کریمی تصریح کرد: متاسفانه در فصل تابستان این مرطوب بودن خاک تالاب، کمتر میشود که باید این مهم مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: حوضچههای چهار و پنج تالاب هورالعظیم هم که در زمستان آبدار بوده در حال حاضر خشکتر شده است.
معاون امور تالابهای سازمان محیط زیست با بیان اینکه پهنه آبی بخش جنوبی از دست رفته است، توضیح داد: به تازگی تصاویر منطقه مورد بررسی قرار گرفت که متوجه رطوبت خاک حدود دو سوم بخشهای جنوبی شدیم که این برای ریزگردها و گرد و غبارها حائز اهمیت است.
باقرزاده کریمی تصریح کرد: نمیتوان گفت که وضعیت تالاب هورالعظیم مناسب یا اینکه بحرانی است چرا که باید به صورت فنی نسبت به آن نظر داد و باتوجه به شرایط حوضچهها و ورودیهای آب باید صحبتهای کارشناسی انجام داد.
وی اظهار کرد: تالاب 60 هزار هکتاری هورالعظیم در این شرایط کم آبی وضعیت متوسطی دارد و دچار شرایط بدی نیست.
گفتنی است، تالاب هورالعظیم یکی از برزگترین تالابهای کشور به شمار میرود که طی سالهای اخیر به علت مدیریت غلط مسئولان ذیربط، حفاریهای شرکت نفت، خشکسالی و مشکلات زیست محیطی دچار مشکلات متعدد محیط زیستی شده و موجی از نگرانیها را در مردم منطقه و دوستداران محیط زیست بهوجود آورده است.
مردم و دوستداران محیط زیست انتظار دارند که مسئولان ذیربط در حوزه محیط زیست و استانی توجه بیشتری به تالاب هورالعظیم داشته باشند و احیای بخشهای آسیب دیده آن را در دستور کار خود قرار دهند.
انتهای پیام/