سهمیه آب استان کرمانشاه در طرح سامانه گرمسیری از بخش زراعی به صنعتی و شرب تغییر کند
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر سهمیه آب استان کرمانشاه در طرح سامانه گرمسیری از بخش زراعی به صنعتی و شرب ضرورت دارد.
فرهاد تجری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، از ناعادلانه بودن سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری انتقاد کرد و اظهار داشت: سواستفاده، سوءمدیریت و طراحیهای هدفمند باندهای قدرت در داخل دستگاههای دولتی موجب نادیده گرفته شدن سهم استان کرمانشاه تا حد زیادی از طرح سامانه گرمسیری شده است.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپلذهاب و گیلان غرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظلم فاحش در حق مردم استان کرمانشاه تخصیص آب استان کرمانشاه به عنوان آب زراعی است گفت: در حالی که در این سامانه تخصیص آب استان ایلام را به عنوان آب صنعتی و شرب قرار دادند و اگر روزی به طور عملی استان با بحران کمآبی مواجه شود ابتدا سهم 45 درصد استان ایلام باید تأمین شود بعد از آن نوبت 55 درصد آب استان کرمانشاه میرسد.
تجری با بیان اینکه اکنون تمام سناریوها به ضرر استان کرمانشاه است بیان کرد: متأسفانه در گذشته مدافعان، مسئولان استانی و افراد دیگری که به عنوان نماینده از حقوق استان دفاع میکردند این حقوق استان را مطالبه نکردند و یا به طور تعمدی این ظلم را انجام دادند و منشأ تصمیمگیریهای غلط بودند.
وی گفت: طرح سامانه گرمسیری میتواند منشأ تحولات عظیمی برای استان در بخش کشاورزی باشد که با همت برخی از مسئولان و با عنایت ویژه مقام معظم رهبری در راستای خدمت به مناطق مرزنشین استان کرمانشاه و به خصوص خدمت به مردم محروم سرپل ذهاب و قصرشیرین طراحی شده است.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود حدود 900 تا 950 هزار هکتار اراضی زراعی خوب و با کیفیت در کرمانشاه عنوان کرد: سهمی که برای کرمانشاه از این سامانه در نظر گرفته شده 55 درصد و سهم ایلام 45 درصد است، در حالی که وسعت اراضی زراعی ایلام حدود 200 هزار هکتار و استان کرمانشاه بیش از 900 هزار هکتار و این ظلم فاحشی در حق مردم استان کرمانشاه است.
وی با بیان اینکه از طرفی استان کرمانشاه اگر بخواهد سالانه نزدیک به 300 میلیون متر مکعب ذخیره آب داشته باشد باید بتواند به طور کامل از ظرفیت طرح گرمسیری استفاده کند، بیان کرد: قدرت نگهداری مخازن و سدهای ما برای اجرای طرح گرمسیری باید با استفاده از سدهای تازه احداث شده نه سدهای موجود باید به 300 میلیون متر مکعب میرسید تا بتوانیم از آن میزان سهم استان کرمانشاه در طرح گرمسیری استفاده کنیم.
تجری با اشاره به اینکه در شرایط کنونی نه تنها سدهای جدید احداث نشده بلکه به بهانههای مختلف سدها، مخازن و محل نگهداری آب را حذف کردند، گفت: اکنون قدرت نگهداری ما با این سدهای موجود به 20 میلیون متر مکعب نمیرسد و در نهایت تا 40 میلیون متر مکعب قابلیت افزایش داشته باشد.
وی با بیان اینکه اکنون باید نزدیک به 250 تا 260 میلیون متر مکعب ظرفیت نگهداری آب را در سدها و مخازن داشته باشیم بیان کرد: این امر تاکنون محقق نشده و به طور عملی این آب خود به خود از استان کرمانشاه خارج خواهد شد.
انتهای پیام/