حضور آمریکا عامل گسترش تروریسم/مردم افغانستان باید درباره طالبان تصمیم بگیرند

حضور آمریکا عامل گسترش تروریسم/مردم افغانستان باید درباره طالبان تصمیم بگیرند

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد که حضور نظامی واشنگتن در دیگر کشورها سبب گسترش تروریسم است بنابراین آمریکا باید به مردم افغانستان اجازه دهد که درباره ورود طالبان به فرایند سیاسی و یا به حاشیه رفتن این گروه تصمیم بگیرند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم به نقل از اندیشکده «کاتو»، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حالی ماه گذشته اعزام چند هزار نظامی بیشتر به افغانستان را اعلام کرد که نشریه «لانگ‌وار ژورنال» اخیرا در گزارشی از گسترده‌تر شدن مناطق تحت تصرف طالبان نسبت به سال‌های گذشته در افغانستان خبر داده بود.

به گزارش این نشریه آمریکایی، طالبان اکنون 45 درصد از خاک افغانستان را یا تحت کنترل دارند و یا در این مناطق با نیروهای امنیتی افغان درگیر هستند.

این در حالی است که در سه ماه اخیر حضور طالبان 40 درصد ارزیابی شد و در سال گذشته نیز این مقدار 34 درصد بود.

اهداف واشنگتن دست نیافتنی‌تر از همیشه

پس از 16 سال از حمله به افغانستان، براندازی دولت طالبان و مبارزه با عوامل القاعده در این کشور، اهداف آمریکا در این کشور به اندازه گذشته دور از دسترس و دست نیافتنی است.

با این وجود واشنگتن باید به جای اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان نظامیان خود را از این کشور خارج کرده و اهداف خود را با تهدیدات و منافع ملی آمریکا تطبیق دهد.

همچنین دونالد ترامپ به جای دفاع از طرح اعزام نظامیان بیشتر، بر اساس ادامه تلاش‌هایی که تاکنون صورت گرفته سیاست آمریکا در قبال افغانستان را مبتنی بر داده‌های اطلاعاتی در 16 سال گذشته استوار کند.

تمام این اطلاعات بر دو نکته تاکید دارند:

1) تهدیدهای تروریستی علیه مردم آمریکا پایین است

2) استراتژی که بر قدرت نظامی تاکید دارد همواره شکست خواهد خورد.

در واقع تهدیدهای تروریستی علیه آمریکایی‌ها نسبت به تمام تهدیدهای دیگر در رده پایین‌تری قرار دارد و تروریست‌ها به طور سالانه حملات کمتری را نسبت به سه دهه اخیر انجام داده‌اند.

دستکم 20 هزار کشته آمار تلفات آمریکایی‌ها در داخل آمریکا

در سه دهه اخیر، مردم «عادی» آمریکا بین 15 تا 20 هزار هموطن خود را کشته‌اند، در حالی که حتی کشته‌شدگان در حملات یازده سپتامبر تنها کسری از شمار کسانی است که سالانه در این کشور به قتل می‌رسند.

پس از حادثه یازده سپتامبر، جهان هرگز چنین حمله‌ای را تجربه نکرد و دلیل آن نیز این بود که حملات تروریستی خونین در کشورهای جنگ زده صورت می‌گیرد.

دومین حمله تروریستی بزرگ در آمریکا در سال 1995 در شهر اوکلاهاما اتفاق افتاد و مجموع 168 نفر نیز در این حمله کشته شدند.

در سال 2001 امنیت ملی آمریکا با وضعیت امروز این سازمان بسیار متفاوت بود، ربایندگان هواپیما آموزش خلبانی را در روز روشن گذراندند و به طور قانونی نیز وارد کشور شدند و حتی از اسامی واقعی خود نیز استفاده کردند.

یکی از مهاجمان با مربیان پرواز خود زندگی می‌کرد و دو نفر دیگر نیز در گفت‌وگو با مسئولان مرزی و گمرکی آمریکا به آنان اطمینان دادند که از دانش آموختگان دوره‌های هوانوردی هستند و اجازه حضور در این کشور را نیز دارند.

اگر پناهگاه امن تروریست‌ها موجب نگرانی است، مهم‌ترین آن اکنون از بین رفته و اگرچه تروریست‌ها ممکن است برای حمله به آمریکا تلاش کنند، امنیت ملی آمریکا پس از حمله یازده سپتامبر به شدت فرصت آنان را کاهش داده‌ است.

جنگ علیه تروریسم امنیت مردم آمریکا را افزایش نداده است

با این حال، جنگ علیه تروریسم آمریکا در خارج از مرزهای این کشور امنیت مردم آمریکا را افزایش نداده است و شمار تروریست‌ها و گروه‌های تروریستی افزایش چشمگیری یافته‌اند.

در سال 2001 وزارت خارجه آمریکا القاعده و 12 گروه تروریستی مشابه را شناسایی کرد، اما اکنون این فهرست  شامل داعش، القاعده و 42 سازمان تروریستی دیگر می‌شود.

افزایش گروه‌های تروریستی، تروریست‌ها و حملاتی از این دست به نظر می‌رسد که تنها در واکنش به اقدامات نظامی آمریکا صورت گرفته باشد. همانطور که نمودار پایین نشان می‌دهد، فعالیت‌های تروریستی پس از آغاز حمله به این هفت کشور افزایش یافتند.

مردم افغانستان درباره طالبان و کشورشان تصمیم بگیرند

تحقیقات نیز این موضوع را تایید می‌کند که اقدامات نظامی به ندرت موفق به شکست گروه‌های تروریستی می‌شود و صاحبنظرانی چون «ست جونز»، «مارتین لیبیکی» و «کورت کرونین» معتقدند به جای شکست نظامی، پایان بیشتر گروه‌های تروریستی زمانی صورت می‌گیرد که این گروه‌ها به فرایند سیاسی وارد شده و به حاشیه رانده می‌شوند.

با وجود کمک‌ها در 16 سال گذشته، دولت افغانستان فاسدتر از96 درصد دیگر کشورها است و 382 هزار نیروی امنیتی آن قادر به بازپس‌گیری مناطق تحت کنترل طالبان نیستند.

اکنون وقت آن رسیده تا آمریکا از افغانستان خارج شود و در نهایت نیز دولت کابل تصمیم خواهد گرفت که آیا شفافیت و صلاحیت را سرلوحه کار خود قرار دهد و مردم افغانستان تعیین کننده آن خواهند بود که آیا طالبان وارد فرایند سیاسی شده و یا به حاشیه رانده شوند.

  انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon
طبیعت