نسیم مطهر عاشورا تجلی وحدت شیعه وسنی در افغانستان؛ مقامات افغان چه گفتند؟

نسیم مطهر عاشورا تجلی وحدت شیعه وسنی در افغانستان؛ مقامات افغان چه گفتند؟

محبان اهل بیت علیهم‌السلام چه شیعه و چه اهل تسنن در ایام محرم و بویژه در عاشورای امسال افغانستان جان خویش را با نسیم روح‌بخش عاشورا جلا دادند و اتحاد مثال‌زدنی را در گرامیداشت از ایام عزاداری امام حسین(ع) را به نمایش گذاشتند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، امسال مراسم عاشورای حسینی تحت تدابیر شدید امنیتی در افغانستان در فضای امن برگزار شد. تعدادی از مقامات ارشد دولت این کشور از جمله اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان نیز در این مراسم شرکت کردند.

«اشرف غنی» برای شرکت در مراسم عاشورا به مسجد امام زمان(عج) در کابل رفت؛ مسجدی که چندی پیش توسط گروه تروریستی داعش هدف قرار گرفته بود.

رئیس‌جمهور افغانستان در عاشورای امسال گفت: ما یک صف هستیم، یک ملت هستیم، به دین واحد عقیده داریم و هر مذهب ما موجب افتخار ماست، استقامت و پایداری حضرت امام حسین(ع) الگوی برای مردم افغانستان است.

وی در ادامه تصریح کرد: امام حسین(ع) و یاران با وفای آن حضرت مظهر وحدت و انسجام امت اسلامی هستند و برای اهداف کوچکی مانند جاه و مقام قیام نکردند بلکه  برای اصلاح امور جد خود قیام کرد و در مبارزه با «شمر»، «یزید»، و «ابن زیاد» جام شهادت نوشیدند.

«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت افغانستان نیز که در روز عاشورا در هند بسر می‌برد با انتشار بیانیه‌ای سالروز عاشورا را زخم خونینی بر پیکر اسلام نامید و سالروز شهادت امام حسین(ع)، فرزندان و یاران با وفایش را به مسلمانان جهان و پیروان اهل‌‌بیت(ع) تسلیت گفت.

وی در این پیام خاطره خونین شهدای عاشورا مخصوصا قافله‌سالار شهیدان امام حسین(ع) را گرامی داشت.

رئیس اجرایی دولت افغانستان در این بیانیه‌ اعلام کرد: خاطره جانگداز شهادت مظلومانه امام حسین(ع) و یارانش یادآور حماسه خونین قهرمانانی است که برای حق، عدالت و آزادی تا پای جان می‌ایستند و مرگ با عزت را بر زندگی ذلت‌بار در سایه نظام‌های فاسد و ستمکار ترجیح می دهند.

وی افزود: «شکی نیست که حرکت امام حسین(ع) و انصار و همرزمانش با هدف اصلاح عملکرد حاکمان، امر به معروف و نهی از منکر، نجات امت از انحراف، بدعت و احیای سنت جد جلیل القدر شان حضرت رسول‌الله‌(ص) بود و برای انجام این مسئولیت عظیم و سنگین حاضر شد همه هستی و حیات خود را عاشقانه اهداء کند».

«سرور دانش» معاون دوم رئیس‌جمهور افغانستان نیز در سخنرانی خود ضمن بزرگداشت روز عاشورا تاکید کرد که عزاداری عاشورا در میان اهل تشیع افغانستان همواره به دور از آلایش، ریا، نفاق و بدعت بوده است، اما اکنون تعدادی با سوءاستفاده از احساسات پاک و عشق ناتمام جوانان و مردم متدین، به ترویج رسم و رواج‌هایی می‌پردازند که ریشه آن چیزی جز بلاهت و افراط و تندروی نیست.

وی افزود: رفتارهای غیرعقلانی چون قمه زنی، تیغ‌زنی و عریان کردن بدن در حین سینه‌زنی، نوعی از جهالت را به نمایش می‌گذارد که توسط همه فقها و مراجع تقلید مردود و حرام شمرده شده‌اند.

«محمد محقق» معاون دوم ریاست اجرایی دولت افغانستان نیز در مسجد جامع «حضرت زهرا(س)» قیام سالار شهیدان را بزرگترین الگو برای جهان و آزادگی بشریت عنوان کرد.

معاون رئیس اجرایی دولت افغانستان گفت ما مسلمان‌ها باید از آموزه های آن حضرت درس گرفته و سرنوشت مردم و کشور خود را بر اساس آن رقم بزنیم.

«ژنرال عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس‌جمهور افغانستان نیز که در ترکیه بسر می‌برد با انتشار پیامی به  مناسبت عاشورای حسینی ضمن تسلیت شهادت امام حسین(ع) اعلام کرد که آن حضرت به ما آموخت که در راه عدالت و ستیز با ظلم باید سرخم نکنیم و فداکاری کنیم.

در بیانیه دوستم آمده است: «مردم افغانستان نیز بنا به آموزه‌های حضرت امام حسین (ع) مکف‌اند تا در برابر حکومت سیاه جهل و ظلم، ستم، بی‌عدالتی و خرافاتی که داعشیان و طالبان بر مردم روا می‌دارند قربانی داده و تسلیم نشوند».

معاون اول رئیس‌جمهور افغانستان تصریح کرد: امام حسین (ع) با شهادتش در کربلا نشان داد که چگونه داعیه انسان‌هایی که برای اهداف والای خود تسلیم ظلم و ستم نمی‌شوند چون فانوسی در درازنای تاریخ می‌درخشند.

«محمد کریم خلیلی» رئیس شورای عالی صلح افغانستان نیز درباره عزاداری ماه محرم گفت: «تجلیل از عاشورا نیاز جدی دینی است و تنها مربوط به شیعیان نیست مربوط به تمام مسلمانان است».

«عطامحمد نور» والی بلخ نیز در صفحه فیسبوک خود نیز روز عاشورا را درس بزرگ آزادگی و مکتب روشنگری عنوان کرده است.

«امرالله صالح» رئیس سابق امنیت ملی و رهبر جنبش «روند سبز افغانستان» نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که به اتحاد و همدلی میان شیعه و سنی در این کشور افتخار می‌کند و از اعضای این جنبش خواست تا در تامین امنیت مراسم‌های عزاداری همصدا و همکار باشند.

«یونس قانونی» معاون سابق ریاست جمهوری افغانستان نیز در سخنرانی خود در روز عاشورا اعلام کرد که یکی از مهمترین اهداف قیام حسینی، آوردن تغییرات بنیادی و اصلاح امت اسلام بوده است.

وی قیام امام حسین(ع) را حرکتی مذهبی نه بلکه یک حرکت ارزشی دینی در کلیت دیانت اسلامی عنوان کرد زیرا به گفته وی مذاهب آن زمان با تعریف متعارف فقهی امروزی هنوز در آن مقطعه تاریخ شکل نگرفته بودند.

حماسه امام حسین(ع) و قیام آن حضرت در برابر یزید به نمایندگی از یک مذهب نیست بلکه برای اصلاح در امت حضرت پیامبر(ص) صورت گرفته است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon