درد دلهای روستائیان فردوس در همایش روز ملی روستا و عشایر
آئین گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر امسال در حالی در فردوس برگزار شد که دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستایی انبوه مشکلات خود را به این همایش آورده و خواستار ارائه راهکار از سوی مسئولان شدند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از فردوس، نماینده شوراهای اسلامی روستایی در مراسم گرامیداشت روز ملی روستا و عشایر شهرستان فردوش خواستار سرمایهگذاری بیشتر دولت در روستاها شد و اظهار داشت: امروز حتی ساخت و ساز در روستاها به دلیل دوری مصالح ساختمانی و هزینه بالای کرایه حمل و نقل مصالح به روستا به مراتب گرانتر از شهر شده است.
حسن فتحعلیزاده تاکید کرد: بسیاری از روستاهای فردوس با کمبود شدید آب شرب و کشاورزی مواجه است و مجبوریم مزارع زعفران را با تانکر آبیاری کنیم.
وی با انتقاد از نبود معلمین با تجربه در روستاها گفت: معلمین برای افزایش حقوق بازنشستگی خود معمولا در یکی دو سال آخر خدمت خود تقاضای انتقال به روستاها میکنند که باید این موضوع اصلاح شود.
بحران آب در روستاهای فردوس همچنان باقی است
فتحعلیزاده خواستار ایجاد محلههای دامداری، اعطای تسهیلات با نرخ سود پایین و توجه به اشتغال جوانان روستایی شد و افزود: گازرسانی به روستاها باید در اولویت کار دولت قرار گیرد تا انگیزهای برای ماندگاری روستائیان ایجاد شود.
وی خاطرنشان کرد: دهستان باغستان به عنوان منطقه نمونه گردشگری با بحران کمبود شدید آب شرب مواجه است و آب آن در حال حاضر شور است که علاوه بر این مشکل آب آشامیدنی برخی از روستاها با اندک اعتباری حل میشود اما معطل مانده است.
نماینده روستائیان فردوس گفت: دولت خسارت سرمازدگی درختان انار در فردوس که ظرف چهار سال به باردهی میرسد را در دستور کار خود قرار داده در حالی که انبوهی از درختان بادام و گردوی 40 تا 50 ساله در روستاهای فردوس بر اثر خشکسالی و آفت از بین رفته و خسارتی به روستائیان پرداخت نشده است.
لزوم راهاندازی بازارچه فروش محصولات روستایی در فردوس
وی با بیان اینکه بسیاری از روستائیان برای فروش محصولات خود با مشکل مواجه هستند خواستار ایجاد بازارچههای فروش محصولات روستایی شد و تصریح کرد: بسیاری از مردم روستا برای دریافت وام مسکن روستایی با مشکل ضامن روبرو هستند که باید تدبیری در این خصوص اندیشیده شود.
بخشدار اسلامیه نیز در این مراسم گفت: در حالی که دهستانهای فردوس از افزایش 11 درصدی جمعیت برخوردار بوده اما همچنان با روند رو به رشد مهاجرت از روستاها و کاهش جمعیت روستایی مواجه هستیم.
سلمان شبانی، سیاست دولت را ماندگاری مردم در روستاها برشمرد و افزود: در توزیع اعتبارات روستایی به جز اعتباراتی که از سوی دستگاههای دولتی به روستا اختصاص مییابد در سال 95 شاهد افزایش 420 درصدی اعتبارات روستایی نسبت به سال 91 در شهرستان فردوس بودیم به طوری که این اعتبارات از 265 میلیون تومان درسال 91 به یک میلیارد و 110 میلیون تومان درسال 95 رسیده است.
وی با اعلام نارضایتی نسبت به طرح توان افزایی روستائیان گفت: در راستای اعتلای وضعیت معیشتی روستائیان موسسه خیریه امام علی(ع) توانسته است با تکیه بر توان و ظرفیت برخی روستا کارهای مفیدی انجام دهد.
رها کردن روستاها یک اشتباه است
فرماندار فردوس نیز با بیان اینکه زمانی نه چندان دور جمعیت روستاها جوان بود ولی اکنون پیر شده است تاکید کرد: خشکسالیهای متوالی و حفر چاههای کشاورزی در شهرها عملاَ قنوات و زیرساختها را در روستاها از بین برده است.
مهدی ابراهیمی تصریح کرد: رها کردن روستا یک اشتباه است و باید با استفاده بهینه از آب بار دیگر رونق به روستاها برگردد.
در فردوس هر روستا به منزله یک پاسگاه است
وی روستای قلعه گنج کرمان را به عنوان یکی از روستاهای موفق کشور در زمینه توانمندسازی برشمرد و گفت: با پیگیریهای نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و مکاتباتی که با استانداری خراسان جنوبی صورت گرفته امیدواریم اینگونه طرحها در روستاهای فردوس نیز اجرا شود.
ابراهیمی با اشاره به اینکه امروز به روستاهای خراسان جنوبی به شکل امنیتی نگاه میشود و هر روستا به منزله یک پاسگاه است گفت: با توجه به اینکه روستاهای فردوس هنوز ساختار خود را از دست نداده است باید از این فرصت برای رونق روستاها استفاده شود.
کشاورزی سنتی در روستاها باید تعطیل شود
فرماندار فردوس تصریح کرد: باید کشاورزی به شکل فعلی در روستاها تعطیل و برخی صنایع مانند پرورش مرغ، دامپروری و صنایع دستی در روستاها رونق پیدا کند.
وی خواستار راهاندازی مجمع خیرین اندیشه ساز در راستای یافتن راهکار برای رونق روستاها شد و تصریح کرد: بحث گردشگری، استفاده از تسهیلات گردشگری و جایگزین کردن صنایعی که به آب کم نیاز دارد میتواند بار دیگر رونق را به روستاها باز گرداند.
انتهای پیام/