اینجا آخر دنیاست؛ روستاهایی که "هیچ چیز" ندارند

اینجا آخر دنیاست؛ روستاهایی که "هیچ چیز" ندارند

روستاهای پز شهرستان الیگودرز از داشتن راه، آب، گاز، برق، معلم و آنتن دهی مناسب تلفن محروم‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از الیگودرز، برای تفسیر کلمه "محرومیت" کافیست سری به روستاهای پز الیگودرز بزنید، روستاهایی که هیچ‌چیز ندارند و مردم آن از حداقل‌ترین امکانات محروم‌اند، در این روستاها خبری از راه دسترسی مناسب، گاز، آب و برق نیست و کورسوی چراغ خانه‌های روستا یکی پس از دیگری در حال خاموشی است.

اینجا سایه محرومیت همچنان بر سر مردم سنگینی می‌کند و داشتن حداقل‌ترین امکانات به آرزویی بزرگ تبدیل شده است؛ آرزوهای برآورده نشده‌ای که زمینه کوچ اهالی را فراهم کرده تا فرار را بر قرار ترجیح دهند.

خداداد حسنی دهیار روستای پز الیگودرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مورد مشکلات روستاهای پز الیگودرز اظهار داشت: سال 88 برای رفع مشکل برق روستاهای پز شهرستان الیگودرز سیستم خورشیدی نصب کردند اما چون عمر مفید باطری‌ها  پنج سال است اکنون پس از گذشت هشت سال ضعیف شده‌اند و دیگر کارایی لازم را ندارند.

کوچ مردم به دلیل نبود برق و امکانات

وی افزود: برای تعویض باطری‌های خورشیدی این سه روستا چندین مرتبه به اداره برق، فرمانداری و بخشداری نامه نوشتم ولی کاری انجام ندادند، اکنون نزدیک 25 خانوار از این سه روستای پز به دلیل نداشتن برق و  سایر کمبودها کوچ کرده‌اند.

دهیار روستای پز الیگودرز عنوان کرد: جمعیت سه روستای پز الیگودرز تقریباً 150 خانوار بود اما به خاطر نبود امکانات 25 خانوار کوچ کرد و فعلاً 125 خانوار باقی‌مانده است.

مشکلات روستاهای پز الیگودرز و روستاهای اطراف آن تنها به برق، گاز و راه دسترسی ختم نمی‌شود چرا که دانش آموزان این منطقه با گذشت 21 روز از سال تحصیلی جدید هنوز معلم ندارند.

حسنی در رابطه مشکلات دانش‌آموزان نیز بیان کرد: دانش‌آموزان روستا‌های پز فقط تا پایه ششم می‌توانند درس بخوانند اکنون نیز در دو روستای پز 50 دانش‌آموز پایه اول تاششم و روستای دیگر 43 دانش‌آموز منتظر آمدن معلم‌اند اما هنوزی خبری از معلم نیست و دانش‌آموزان همچنان باید چشم‌به‌راه آمدن معلم بمانند.

وی گفت: متأسفانه تاکنون هیچی معلمی برای آموزش این دانش‌آموزان به روستا نیامده و پس از پیگیری‌های انجام‌شده مسئولان گفتند دو معلم فرستاده‌ایم ولی هنوز خبری از هیچ معلمی نیست.

دهیار روستای پز الیگودرز به کانکسی بودن مدارس روستا‌های پز اشاره  و اظهارداشت: با توجه به کانکسی بودن مدارس امکان دو شیفته کردن مدرسه نیست و یک معلم باید 43 دانش‌آموز پایه اول تا ششم را همزمان آموزش بدهد.

وی خرابی و سیستم مخابرات را از دیگر مشکلات این منطقه دانست و افزود: برخی از روستاها تا ساعت 10 صبح آنتن ندارند چون سیستم آن خورشیدی است و باطری‌اش ضعیف شده است.

ضعیف بودن باطری‌های خورشیدی روستاهای پز الیگودرز

حسنی تصریح کرد: باطری‌ها تخلیه‌شده‌اند، چون عمر مفید آن‌ها تمام‌شده دیگر جوابگو نیستند باید تعویض شوند از طرفی برق دکل به روستاهای پز ندادند و می‌گویند به خاطر طولانی  بودن راه، میسر نیست.

دهیار روستای پز الیگودرز  عنوان کرد: اخیراً بخشدار و رئیس اداره برق به منطقه آمدند و از نزدیک وضعیت باطری‌ها را دیدند اما گفتند به‌هیچ‌وجه تعویض آن‌ها در توان اداره برق شهرستان و استان نیست چون هزینه آن تقریباً 600 میلیون تومان است و باید از طریق نماینده و وزارت خانه پیگیری شود.

وی بیان کرد: طی این بازدید به رئیس اداره برق الیگودرز گفتم حداقل باطری‌ها را عیب‌یابی کنید تا مشکلات دیگر آن‌ها مانند کابل و سه‌راهی برطرف شود اما فعلاً کاری برای ما انجام ندادند.

نامناسب بودن راه دسترسی مردم

حسنی نامناسب بودن راه دسترسی را یکی دیگر از مشکلات این روستاها دانست و گفت: راه دسترسی این روستاها با نخستین بارندگی مسدود می‌شود چون از دو مسیر رانشی است، به خاطر رانشی بودن مسیر سال گذشته معاون مدیرکل استان با بخش‌دار خواستند مسیر را تغییر بدهند اما نتوانستند، فعلاً هم در این زمینه کاری برای ما نکردند.

وی تصریح کرد: برای حل مشکل راه می‌خواهند جاده‌ای که قرار است از الیگودرز به مسجدسلیمان برود را پیگیری کند که آن‌هم شاید تا 10 سال دیگر راه‌اندازی نشود.

 دهیار روستای پز الیگودرز در رابطه با دیگر مشکلات این منطقه اظهارداشت: ازآنجاکه دکل مخابرات نیز خورشیدی است باطری‌های آن ضعیف شده و تلفن‌های این منطقه آنتن دهی مناسبی ندارند، برای تعویض  هشت باطری خورشیدی دو دکل منطقه به اداره مخابرات الیگودرز مراجعه کردم اما هنوز وعده آن‌ها برای تعویض عملی نشده است.

نبود آنتن تلفن در روستاهای پز

وی به وضعیت نامناسب راه دسترسی روستا‌های پز اشاره و افزود: چند روز پیش یک خانم باردار زایمان داشت اما چون تا ساعت 15 عصر آنتن نداشتیم مجبور شدیم دو نفر را به سمت کوه‌های اطراف بفرستیم تا تلفن همراه آن‌ها آنتن بدهد و بتوانند برای آمدن هلیکوپتر  115 تماس بگیرد که درنهایت این افراد بعد از دو ساعت پیاده‌روی توانستند به 115 زنگ بزنند.

جعفری بهورز روستاهای پز الیگودرز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: شارژ باطری‌های خورشیدی روستاهای پز خالی‌شده و به خاطر نبود برق 25 تا 30 خانوار از این منطقه مهاجرت کردند.

وی افزود: با توجه به خرابی برق و عدم استفاده از یخچال، نگهداری واکسن‌های بهیاری مشکل شده است و گاهی مجبوریم از شهر یخ ببریم تا واکسن‌ها خراب نشوند.

بهورز روستاهای پز الیگودرز عنوان کرد: نبود برق سبب شده مردم یخچالی برای نگهداری مواد غذایی نداشته باشند، مادران باردار نیز ازنظر تغذیه مشکل‌دارند.

مسئولان وعده‌ووعید ندهند

وی نابسامان آنتن دهی تلفن را یکی دیگر از مشکلات مردم این منطقه برشمرد و گفت: مسئولان بیاید از نزدیک مشکل این مردم را ببیند و حل کنند. وعده وعید ندهند ، امروز و فردا نکنند مشکلات را ریشه‌یابی و برطرف کنند.

 سر لک رئیس اداره برق شهرستان الیگودرز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: باطری‌های خورشیدی روستاهای پز نیاز به سرویس تعمیرات دارند و این امری عادی است، برای تعمیر آن‌ها در حال پیگیری هستیم تاکنون نیز چندین مرتبه این تعمیرات انجام‌شده است.

وی افزود: ممکن است مشکل برق از باطری باشد یا چیز دیگر چون گاهی مشکل از اتصالات است،  گاهی از باطری و گاهی هم مربوط به دست‌کاری سیستم است.

مشکل برق روستاهای پز صرفاً باطری نیست

رئیس اداره برق شهرستان الیگودرز عنوان کرد: باطری و کابل تاکنون عوض‌شده این نیست که صرفاً گفته شود مشکل از باطری است بالاخره تجهیز برقی است یک سری اتصالات مختلف دارند و ممکن است از هر طرفی دچار مشکل شوند، این هم طبیعت سیستم است که عوض می‌شوند.

سرلک بیان کرد: جاده این منطقه زمانی مشکل دسترسی داشت اما اکنون وضعیت بهتر شده است به همین دلیل شرکت برق نیز برای ایجاد شبکه پایدار تصمیم بررسی گرفته است تا با توجه به بعد مسافت و صعب‌العبوری  اجرا شود و برق پایدار تحویل داده شود.

وی گفت: سیستم خورشیدی تکنولوژی جدیدی است که در یک منطقه کوهستانی صعب‌العبور نصب می‌شود حال ممکن است مردم عادی  تخصص استفاده درست از آن را نداشته باشند و گاهی رفتاری با شبکه‌ها شود که سبب اتصالی و قطع سیستم شود.

رئیس اداره برق شهرستان الیگودرز تصریح کرد: برق خورشیدی کار جدیدی است به همین خاطر رفتارهای خاص خودش را می‌خواهد و یک سری مشکلات خاص خودش را دارد، شرکت توزیع برق نیز در حد توان و بضاعتش در این چند سال این سیستم‌ها را نصب‌کرده و تاکنون برای تعمیرات دوره‌ای هزینه زیادی کرده است.

لزوم تعویض باطری‌های خورشیدی

وی اظهار داشت: باطری هم عمر مشخصی دارد و بعد مدتی نیاز به تعویض دارد بالاخره این مشکلات هست که با توجه به شرایط اقتصادی باید بودجه آن‌هم دیده شود اما با توجه به این تنگناها شرکت توزیع کار خود را انجام داده است.

سر لک بابیان اینکه ضعیف بودن باطری‌های خورشیدی می‌تواند عوامل مختلفی داشته باشد افزود: اتصالات و دست‌کاری باطری‌های خورشیدی یک‌طرف قضیه است و شکستن پنل‌ها یک‌طرف دیگر قضیه بنابراین صرفاً بحث ضعیف بودن باطری مطرح نیست،گاهی نیز یک‌هوا آفتابی نیست و سیستم درست‌کار نمی‌کند.

وی عنوان کرد: ایجاد سیستم برق پایدار برای این مناطق در حال پیگیری و از دغدغه‌های شرکت برق است از طرفی چون فاصله روستاهای پز تا شهر الیگودرز 190 کیلومتر است و تنها تردد در 30 کیلومتر آن دو ساعت 10 دقیقه طول می‌کشد شرکت با سختی دارد آن منطقه را حفظ می‌کند.

گزارش: سکینه بیرانوند

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon