۲۲ واحد فرآوری زرشک در خراسان جنوبی فعال است

22 واحد فرآوری زرشک در خراسان جنوبی فعال است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: ۲۲ واحد فرآوری زرشک دارای پروانه بهره‌برداری با ظرفیت اسمی ۷ هزار و ۵۱۸ تن در استان مشغول فعالیت است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، هاشم ولی‌پورمطلق صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: زمان برداشت زرشک در خراسان جنوبی از نیمه مهرماه آغار و تا اواسط آبان ماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت زرشک در خراسان جنوبی با 4 هزار و 233 هکتار و تولید 4 هزار و 582 تن مربوط به قاینات است افزود: استان خراسان جنوبی یکی از قطب‌های تولید زرشک، زعفران و عناب در کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: بر اساس گزارش‌های اخذ شده از واحدهای تولیدی در مدت 4 ماهه امسال 5 هزار تن محصول زرشک به ارزش ریالی 150 میلیارد ریال در خراسان جنوبی به صورت آب زرشک، شربت، کنسانتره و پودر بسته‌بندی و فرآوری شده است.

ولی‌پورمطلق با بیان اینکه در حال حاضر 22 واحد فرآوری دارای پروانه بهره‌برداری با ظرفیت اسمی 7 هزار و 518 تن در شهرستان‌های بیرجند، سربیشه، قاین و درمیان مشغول به فعالیت هستند، افزود: وزات جهاد کشاورزی به دنبال رسیدن به خودکفایی مشابه گندم در تولید دانه‌های روغنی است تا علاوه بر رونق کارخانجات روغن‌کشی از نظر اقتصادی هم به نفع کشاورزان باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی افزود: کلزا محصولی است که می‌تواند نیاز روغنی کارخانجات روغن‌کشی را تامین کرده و 50 درصد نیازهای کارخانجات یا به صورت خام وارد می‌شود یا روغن از خارج کشور برای مصرف وارد می‌کنیم.

ولی‌پورمطلق افزود: سال‌های قبل کاشت کلزا صفر بوده و از سال 93 تنها 20 هکتار زیرکشت کلزا بوده و برنامه‌ریزی ما از 15 شهریور برای کلزا آغاز می‌شود و تا 25 آبان ماه ادامه دارد که البته بسته به شرایط آب و هوایی دارد.

وی با بیان اینکه سال گذشته کشت کلزا داشتیم اما سرمازدگی به محصول آسیب زد و این تجارت در سال اخیر به بار نشست و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی شود، افزود: سال گذشته 750 هکتار از اراضی در خراسان جنوبی زی کشت کلزا رفته که 150 هزار رویش سبز داشت و امسال پیش‌بینی می‌شود که هزار و 500 هکتار سطح زیرکشت باشد.

ولی‌پورمطلق با بیان اینکه به طور حتم امسال میزان کلزا بیشتر از سال قبل است افزود: خرید کلزا به صورت تضمینی است که پیش‌بینی می‌شود امسال قیمت بالاتر از 3 هزار تومان باشد که تا یک و نیم برابر گندم درآمد دارد.

وی با بیان اینکه کشاورزان نگران مصرف نیاز بذر برای کشت در مزرعه نباشند چون تصور این است که اگر بذر باشد محصول بیشتر می‌شود اما براساس نظر کارشناسان در مورد محصول کلزا اگر تراکم از حد متعادل بالاتر باشد میزان برداشت کمتر می‌شود، افزود: برنامه ابلاغی کشت یک هزار هکتار است که بر اساس برنامه کشت تاکنون 90 درصد تعهد اجرا شده  و 900 هکتار کشت شده علاوه بر این 600 هکتار در برنامه داریم.

ولی‌پورمطلق اظهار داشت: از 900 هکتار  450 هکتار سطح سبز است یعنی 50 درصد از کاشت منجر به رویش شده که از مرحله هشت برگی گذشته و اگر از این مرحله عبور کند نگران سرمازدگی آن نیستیم.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon