از تهدید حاشیه‌نشینی در شیراز تا کم‌مهری به هویت تاریخی قصر ابونصر


از تهدید حاشیه‌نشینی در شیراز تا کم‌مهری به هویت تاریخی قصر ابونصر

کم مهری به هویت تاریخی قصر ابونصر، تهدید حاشیه‌نشینی و همچنین فعال کردن پروژه‌های عمرانی متوقف شده شهرداری از مهم‌ترین موضوع‌هایی بود که در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر شیراز به آن اشاره شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سیروس پاک‌فطرت عضو شورای اسلامی شهر شیراز عصر امروز در نطق پیش از دستور خود در جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز، اظهار داشت: به عنوان نماینده مردم فهیم شیراز، نماینده شورا و ناظر منطقه 7 شهرداری شیراز دربازدید میدانی و کارشناسی که از مجموعه قصر ابونصر به عنوان یک جاذبه تاریخی و گردشگری داشتم، با کمال تاسف و نا باوری مشاهده کردم که این هویت تاریخی، مورد بی‌مهری و بی‌توجهی مسئولین امر قرار گرفته که به همین علت بیشتر مردم شیراز از دیدن این فضا محروم و بی اطلاع هستند .

وی بیان کرد: بر روی پیش آمدگی سلسله کوه‌های واقع در شمال شرقی جلگه شیراز آثاری کهن در محدوده منطقه هفت شهردرای قرار دارد که شیرازی‌ها آن را قصر ابونصر می‌نامند.

پاک‌فطرت با اشاره به اینکه رودخانه خشک و بهاره شیراز در فاصله چند صد متری و در جنوب این آثار قرار دارد افزود: در محدوده جنوب شرق آن دشت خرم باروری است که آن را دشت خضر (دستخضر) می‌نامند.

وی تصریح کرد: با توجه به کم‌مهری‌هایی که نسبت به اثر تاریخی قصر ابونصر شده، در نخستین فرصت ممکن با مشارکت و همکاری شهردار منطقه 7 طرح فاز یک معماری منظر با اصول اهداف کلی، استراتژی اقتصادی محدوده تاریخی و تفرج در محدوده طبیعی را به شورا و کمیسیون گردشگری ارائه می‌دهیم.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: لزوم توجه و هماهنگی و مشارکت با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در راستای ارتقاء کیفیت زندگی و ایجاد بسترهای تفریحی و گردشگری و توسعه‌ای در محدوده جنوب شرق شیراز و زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌گذار در این مجموعه بکر و تاثیر گذار یک ضرورت است.

وی گفت: همچنین پیگیری جدی و اختصاص اعتبار توسط شهرداری شیراز برای تملک زمین‌های اطراف مورد نیاز و به ویژه ایجاد راه دسترسی اصلی به این مجموعه  برای تامین امنیت و جلوگیری از دست برد سودجویان نیز موضوعی است که باید دنبال شود.

عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر شیراز همچنین بر حفظ منظر تاریخی و فرهنگی مجموعه، تسهیل حضور گردشگران فرهنگی، توسعه فضاهای شهری و محلی و ایجاد اشتغال به ویژه برای مردم آن منطقه از جمله اهداف کلی طرح است.

حاشیه‌نشینی شیراز را تهدید می‌کند

عضو دیگر شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه موضوعی که شهر شیراز را تهدید می‌کند، حاشیه‌نشینی و افزایش بی‌رویه حریم شهر شیراز است، اظهار داشت: از طرفی خالی شدن بافت فرسوده و تاریخی شیراز از جمعیت، خدمات‌رسانی شهرداری را پر هزینه و با دشواری زیاد روبرو کرده است.

قاسم مقیمی خاطرنشان کرد: برای درمان این درد باید چند راهکار را همزمان و موازی پیش برد و اولین مورد، ایجاد کمربند سبز است.

مقیمی بیان کرد: نظر کارشناسان شهر سازی و معماری براین است که کمر بند سبز، تنها برای تلطیف هوا و جلو گیری از آلودگی آن نیست، بلکه ایجاد این کمر بند به صورت صحیح و منطقی می‌تواند جلو افزایش حریم شهری و حاشیه‌نشینی را نیز بگیرد و با ایجاد عمق غیر سکونتی، محدوده شهری را تعریف کند.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد:تعداد مازاد بر نیاز پرسنل، هزینه‌های جاری شهرداری را آنچنان بالا برده، که شهرداری و به طبع آن شورا، مجبور به ایجاد روش‌های اجرایی و درآمدزایی غلط شده‌اند، که بار مالی غیر متعارف و نا معقول را بر مردم این شهر تحمیل کرده است.

وی افزود: باید هرچه زودتر شورای اسلامی شهر شیراز، با تشکیل کمیته‌ای در راستای تدوین راهکارهای اصلاحی باشد و از شهردار نیز درخواست داریم که معذورات و رودربایستی‌ها را کنار بگذارند و بدون ترتیب اثر دادن به فشارهای جانبی، در انتخاب‌ها و تغییرمدیران فقط توانایی و تخصص و تعهد افراد را در نظر بگیرند.

شهردار جدید طرح‌های عمرانی متوقف شده در شهرداری را فعال کند

عضو دیگر شورای اسلامی شهر شیراز نیز با بیان اینکه سرانجام پس از گذشت نزدیک به 80 روز از سرپرستی شهرداری و فراز و نشیب‌های فراوان، حکم شهردار شیراز صادر و شیراز دارای شهردار شد اظهار داشت: از سرپرست شهرداری و همکاران او که در طول این مدت و تحت فشار شدید مجموعه را مدیریت کردند، قدردانی کرده و با اعلام حمایت و همراهی با شهردار جدید و تبریک انتصابشان درخواست انتخاب مدیران و همکاران شایسته و توانمند، پاکدست، امانت‌دار و متخصص را دارم.

سیدعبدالرزاق موسوی افزود: اعتماد به نیروهای شهرداری و نیروهای جوان، ساماندهی نیروی انسانی در شهرداری، چابک کردن شهرداری، کاهش هزینه و زمان ارائه خدمات به مردم، هماهنگی با نهادهای عمومی شهر و استان انتظارات بحق شورای پنجم از شهردار و همراهانش است.

وی گفت: برخی پروژه‌ها و فعالیت‌های عمرانی با توقف روبرو شده که از شهردار جدید انتظارمی‌رود، در فعال کردن پروژه‌ها و تأمین منابع مالی تمام توان خود را بکار گیرند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: از شهردار انتظار می‌رود گزارش مستندی از وضعیت مالی و منابع انسانی شهرداری در نخستین فرصت تهیه و به شورا ارائه کرده و خود و مدیرانشان در اجرای وظایف نظارتی شورای شهر نهایت همکاری و همراهی را داشته باشند.

موسوی تصریح کرد: کاهش هزینه‌های شهرداری، افزایش درآمد و بهینه سازی فعالیت‌ها و استفاده مطلوب از امکانات، در کنار تلاش برای افزایش درآمد شهرداری، در ارزیابی فعالیت‌های مالی، اقتصادی و عمرانی شهرداری امری ضروری است.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: مقررات مالی و معاملاتی شهرداری با گذشت بیش از 50 سال از تاریخ تصویب و توسعه و گسترش حوزه فعالیت شهرداری و حضور شوراها و تحولات گسترده، نیاز به بازنگری و اصلاح دارد، در این جهت از دولت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضای همکاری و حمایت را داریم.

وی گفت: تسریع و تسهیل خدمات با کیفیت و کاهش واسطه ها در خدمات رسانی به مردم یکی از خواسته‌های جدی مردم از شهرداری است، شورای پنجم خود را موظف به پیگیری و تحقق این مهم می‌داند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز خاطرنشان کرد: شفافیت مقررات و اقدامات در شهرداری اعم از تصمیمات در حوزه مالی، اداری و فعالیت‌های عمرانی و نحوه ارائه خدمات به مردم امری ضروری است که شورای شهر با همه توان در راستای تحقق این امر تلاش کرده و از شهردارانتظار همراهی و همکاری را دارد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon